Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Öt ujját varrták vissza a magyar munkásnak Ausztriában

Orvosi bravúr: nyolcórás műtéttel varrták vissza egy magyar férfi levágott ujjait Bécsben.
Jobb kezének mind az öt ujját levágta egy magyar munkásnak egy gép Ausztriában – a férfit Bécsben sikeresen megműtötték, azóta már újra tudja mozgatni az ujjait - írja az ausztriaimunkak.hu.

A baleset a Mattersburg melletti Rohrbachban (Burgenland) történt.  A magyar dolgozó lekapcsolta a lemezmegmunkáló/formázó gépet, hogy állítson rajta, azonban az mégis beindult - egyelőre nem tudni, miért -  és levágta mind az öt ujjat a munkás jobb kezéről.
Kép forrása: ausztriaimunkak.hu
Kép forrása: ausztriaimunkak.hu

A sérültet Bécsbe, a meidlingi kórházba szállították, ott Alexander Meznik kézsebész főorvos és  csapata sikeresen visszavarrta az ujjakat. A nyolcórás műtét során először a csontokat, aztán az inakat, az idegpályákat végül pedig az ereket kötötték össze. A Wien heute műsornak nyilatkozó dr. Meznik azt mondta, a beavatkozás még az ő sebészi gyakorlatában is különlegesnek számít. Az operáción előbb kettő, majd a sikeres visszaültetés után egy orvosi csapat dolgozott.

A 43 éves férfi sikeresen átvészelte a kritikusnak számító első napokat és jobban van. A beszámoló szerint a férfi már tudja mozgatni a visszavarrt ujjait, a teljes gyógyulása és rehabilitációja azonban legalább 10 hónapig tart. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyereknap Sopronban a Deák téri iskolában

Gyereknap Sopronban a Deák téri iskolában
Tovább olvasom