Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Öt országból érkeztek diákok Sopronba

A cserediákprogramban szeptembertől hat külföldi diák tanul soproni középiskolában.

A Széchenyi-, az Eötvös-, a Szent Orsolya-gimnáziumban, illetve a Fáy-szakközépiskolában kezdik magyarországi tanulmányaikat a Sopronba érkezett cserediákok. Oliver Dillon (USA), Ka Hei Chu (Hong- Kong), Supawan Siriwat és Rachaphol Namkang (Thaiföld), Sofía Ruilova Alfaro (Costa Rica) és Jaimie Donovan (Ausztrália) a városházára látogatott a napokban, ahol Abdai Géza alpolgármester beszélt nekik röviden Sopron történelméről, jelenéről a fogadó családok, valamint a cserediákprogram helyi szervezői jelenlétében.

A hat külföldi diák révén az USA-ba, Hongkongba, Thaiföldre, Ausztráliába és Costa Ricába jut el Sopron híre. Fotó: Magasi
A hat külföldi diák révén az USA-ba, Hongkongba, Thaiföldre, Ausztráliába és Costa Ricába jut el Sopron híre. Fotó: Magasi


– Sydneyből érkeztem, a cserediákprogramban Európát, ezen belül is Magyarországot választottam. Nagymamám ugyanis magyar származású volt, a második világháború során került a tengerentúlra. Szüleim viszont már nem beszélnek magyarul – mondta érdeklődésünkre Jaimie Donovan. Az ausztrál lány az Eötvös-gimnáziumban ismerkedik nagy lelkesedéssel a magyar nyelvvel. Jogásznak készül, de azt sem zárja ki, hogy idővel mint angol–magyar tolmács képzelje el a jövőjét.

Csíkos András és felesége, Zita soproni fogadócsalád.

– Először veszünk részt a cserediákprogramban fogadó családként – mondta kérdésünkre a házaspár. – Amerikai tanulót kértünk, és bízunk abban, hogy az egy év hozadékaként lányaink – Valentina és Viktória –, valamint mi is még jobb angolnyelv-tudásra teszünk szert. A jövőben japán diákot is szívesen látnánk otthonunkban.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hálapuszit osztogatott Ádám

Látogatóban járt a minap a Kisalföld soproni szerkesztőségében és hálapuszit osztogatott Döngölő… Tovább olvasom