Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Öt nagyszínházi bemutatót terveznek idén Sopronban

Várhatóan, a következő képviselő-testületi ülésen határoznak arról, hogy a város és a Pro kultúra aláírja az új közszolgáltatási szerződést.

Az április 26-i soproni képviselő-testület közgyűlésén téma lesz a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft-vel megkötendő új közszolgáltatási szerződés megkötése is. Az erről szóló napirendi pont részletezi az idei feladatokat, valamint a szükséges forrásokat is meghatározzák. Amennyiben a képviselők igennel szavaznak, akkor az új szerződés 2014. december 31-ig lesz hatályban.

Petőfi-színház

Erre az évre öt nagyszínházi bemutatót írnak elő. Ezek lehetnek saját, vagy közös, vásárolt produkció, amely 15 felnőtt és 5 ifjúsági bérletes sorozatban legalább 95 előadást jelent. Legalább 3 előadással 3 kamraszínházi bemutató is lesz. Évente 7 sorozatban 3-3 bérletes előadással a gyermekek részére színházi produkciókat biztosítanak.
Fontos, a színházi évadban és a fesztivál időszakokban, a különböző soproni játszóhelyeken az igényeknek és a lehetőségeknek megfelelő műfajú és előadásszámú előadásokat vigyenek színre.

Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

Évente legalább 8 különböző, saját szervezésű komolyzenei koncertet rendeznek. Ideértve a Koraesti hangversenybérlet és a Filharmóniával közösen létrehozott bérletes koncertsorozatot is. Tartanak továbbá kamara hangversenyeket, zenei programokat, valamint jazz és könnyűzenei koncerteket.

Megszervezik a hagyományos Újévi koncertet. Évente négy alkalommal terembérletes fellépési lehetőséget biztosít a soproni művészeti együtteseknek. Szórakoztató zenei és prózai előadásokat is szerveznek. Működteti a városi „Taps" diákszínpadot. A koszorúcskák mellett lesz Add elő magad tehetségkutató fesztivál, Városi ki mit tud és Így írok én pályázat. Működteti továbbá a balfi József Attila Művelődési Házat is.

A Pro kultúra megrendezi a Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozatot, valamint a Tavaszi Napokat is. Működteti a Festőtermet, és a Tuorinform Sopron Irodát. Feladata még, hogy saját kiadásában megjelentessek a Soproni Téma hetilapot.

A feladatok pénzügyi forrásai

A város a Petőfi-színház részére támogatásként 12 havi bontásban évi 120 millió forintot biztosít. A kulturális, közművelődési, szabadidős és közösségi közhasznú feladatok ellátásra éves szinten 50 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat. A SÜH támogatása egy évre 10 millió forint. A Tuorinform iroda működtetésére 5 millió, a városi weboldal szerkesztésre 7,5 millió forint jut. A Soproni Téma támogatása változatlan 30 millió forint.

A Tavaszi Napok megrendezésének költségeit, a Festőterem fenntartását, valamint a Liszt-központ működtetését a Pro kultúra a sajkát bevételeiből fedezi.

A teljes tervezet itt érhető el >>

Olvasóink írták

 • 6. Kuvasz 2012. április 22. 13:02
  „Bízni kell benne, annál is inkább, mert reméljük a Nemcsákot már nem kell élveznünk.”
 • 5. Georg 2012. április 21. 21:15
  „4.Orfeusz

  Én is bízom benne, de orvosolhatná a mostani vezetés hiszen átvették az irányítást.”
 • 4. Orfeusz 2012. április 21. 08:30
  „2. Ez még a Turai szinpad évada. Remélhetőleg jövőre ez nem történik meg az új PKultúra és színház vezetés alatt.”
 • 3. Orfeusz 2012. április 21. 08:07
  „Azért nem ártott volna a Sopron honlapon az előterjesztést rendesen elolvasni az újságirónak, mert hibás adatokat adott meg...”
 • 2. Georg 2012. április 20. 21:08
  „Mi a színházba váltottunk bérletet,nem a Lisztbe,tehát az előadás a színházba legyen!
  A pénteki bérletet azért váltottunk,mert a péntek este 7-re tudjuk szabaddá tenni magunkat........... erre a következő előadást május 12 szombat 15 órára tették . MI EZ MATINÉ???
  Arra sem méltatják a bérleteseket,hogy a megértésüket kérjék............!!!!!”
 • 1. nága 2012. április 20. 09:00
  „Remélem, akkor tényleg megmarad a színház! Gondolom, hogy 2014 végéig akkor biztosan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős gyilkosság Sopronban - A gyilkosok korábban is bűnöztek - új fotók, vallomások

A gyanú szerint egy vámosszabadi, egy csornai és egy hidegségi tanuló követte el a soproni kettős… Tovább olvasom