Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Öt Kossuth-díjas művész egy este a soproni Liszt-központban

Négy nagy magyar író olvas fel az írásaiból Sopronban, három fantasztikus jazz muzsikus pedig zenében viszi tovább a gondolatokat.

„Azt gondolom, hogy ez az est nagy ünnep lesz, a magyar kultúra ünnepe, sok drámával, humorral és zenével. Napjainkban egy ilyen kulturális eseménynek különösen nagy jelentősége van, hiszen túl azon, hogy nagy formátumú alkotók adják elő műveiket, a hagyományos irodalmi estekkel ellentétben itt az írók olyan írásaikat olvassák fel, amelyek rezonálnak a korra, a pillanatra, amiben mindnyájan élünk. Ez a jelenidejűség nem mindennapi előadást ígér.

A szöveg és zene párbeszéde, a zenészek reakciója csak fokozza, erősíti ezt az élményt. " – ezt mondta a Szó és zene című estről Dés László.

Október 7-én, este héttől négy nagy magyar író olvas fel az írásaiból Sopronban, három fantasztikus jazz muzsikus pedig zenében viszi tovább a gondolatokat.

Akiket meghallgathatunk hétfőn a Liszt-központban:

Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Spiró György, Závada Pál, Dés László, Barcza Horváth József.

Az est két részből áll, mindkét részben két - két író olvas, majd a második rész végén, mindnyájan, mintegy fináléként, egy megadott témát dolgoznak fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni LMP: ez bérrendezés

– A pedagógusoknál bérrendzés vagy béremelés volt? Bérrendezés – mondta Bebesi József… Tovább olvasom