Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Öt intézményben lesz régi-új vezető

Pénteken éjfélig postázhatják pályázatukat, akik szeretnék valamelyik vezetői széket elnyerni.

Öt soproni oktatási intézményben jár le július 31-én a vezetői-igazgatói megbízás. Az önkormányzat már kiírta a pályázatot.

– A határidő pénteken éjfélkor jár le, vagyis eddig kell a pályázatokat postára adni – mondta Palotai György, az intézményfenntartó iroda vezetője. – A Hermann Alice Óvodában, a brennbergbányai általános iskolában, a Széchenyi-gimnáziumban, az Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskolában és a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban jár le az intézményvezető megbízatása. Hogy augusztus elsejétől kik irányítják ezeket az intézményeket, az a májusi közgyűlésen dől el.

– A nevelőtestületek véleményezhetik a pályázatokat, az alkalmazotti közösség pedig a pályázó személyét. Ezeket csatoljuk a közgyűlési előterjesztéshez, de a döntés joga a képviselőké.

A „vendéglátóban" biztosan új igazgató lesz, mert Vigh Mikle Sándor jelenlegi igazgató nyugdíjba vonul, 65 éves, s negyven éve kezdte pedagógus-pályafutását. Arról nincs tudomása, hogy a tantestületből, vagy esetleg más intézményből ki szeretne az utóda lenni. Varga Istvánné, a Hermann Alice Óvoda jelenlegi vezetője ismételten benyújtja pályázatát, ismeretei szerint a nevelőtestületből egyedül ő pályázik.

– Még nem döntöttem el, hogy pályázok-e az igazgatói posztra – válaszolta érdeklődésünkre Horváthné Liszkay Zsuzsanna, a brennbergbányai iskola igazgatója. – Az anyagot ugyan elkészítettem, de még várok az elküldésével. Az elmúlt év júliusában kaptam a megbízást az iskola vezetésére, amely július végén jár le.

Szabó Miklós, a Széchenyi gimnázium igazgatója határozottan igennel felelt kérdésünkre.
– Szeretném folytatni az elmúlt években megkezdett szakmai munkát, ezért ismételten pályázok – mondotta Szabó Miklós, akit az is motivál, hogy jelenleg tart az iskolaépület szinte teljes átépítése.

A „Vas-Villa’" igazgatója, Hegyi Ferenc is benyújtja határidőre pályázati anyagát.
– Összesen 16 éve irányítom az iskolát, ebből az első esztendő volt megbízatás, a többire pályáztam. Most is ezt teszem. Jelenleg nem tudom megmondani, hogy lesz-e vetélytársam – az iskolából valószínűleg nem –, de ez majd csak a pályázatok beérkezése után dől el.

Az intézményvezetők nem vállalkoztak arra, hogy megjósolják a képviselő-testület döntését, de mindannyian bizakodnak.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztus 15-re kész a Deák tér

A Deák tér felújítása ezekben a napokban érkezett el oda, hogy kijelenthető: augusztus 15-re elkészül. Nem minden tanulság nélküli a rekonstrukció története, amelyet olvasóink a Kisalföldben figyelemmel kísérhettek. A legfontosabb azonban, hogy gyakorlatilag már semmi sem akadályozhatja meg, hogy minden eddiginél szebb legyen a tér. Tovább olvasom