Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Öt fiatal is készül a szerzetesi életre Sopronban

Hétéves lengyelországi képzést követően Sopronban pappá szentelik a Szent Domonkos-rend egyik diakónusát szombaton fél 12-kor a Széchenyi téri templomban.

– Utoljára két esztendeje volt papszentelés Sopronban, akkor is a Szent Domonkos-rend által – mondta érdeklődésünkre Barna Ferenc Máté atya, a rend hazai tartományfőnöke. – A XIII. században alapított domonkos rendet prédikátorrendnek is szokás nevezni, hiszen fő spirituális vonalunk az evangélium hirdetése. Fél évszázada a magyarországi tartomány mintegy száz tagot számlált. Nagy törést okozott a rendek feloszlatása: napjainkban a soproni, a debreceni és a szentendrei rendházakban tizenhatan élünk. A domonkos közösségi élet az imádság, a munka, a tanulás, az igehirdetés harmóniájában teljesül ki, ilyen módon próbáljuk megismertetni az emberekkel Jézust és az Isten kinyilatkoztatását.

Utoljára két esztendeje volt papszentelés Sopronban.
Örvendetesnek tartjuk, hogy napjaink elmélyült lelki életre kevésbé indíttató viszonyai között is nálunk öt fiatal érez késztetést arra, hogy Isten hirdetője legyen. Közülük most Bejczi Tibort fogja pappá szentelni dr. Várszegi Asztrik püspök, bencés főapát.

Olvasóink írták

  • 1. c77 2010. május 08. 14:47
    „Oda jártam x éve a hittanra, de nem gondoltuk "akkoriban" , hogy a Domonkosok lengyel "testvérek".
    Különben van lengyel haverom. Ez nekem meglepetés! Üdv mindenkinek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkoznak a művészpalánták - 63 tanuló munkái a kiállításon

Sopron - A Handler Nándor Szakképző Iskola fiatal művészpalántái mostantól a nagyközönségnek is… Tovább olvasom