Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Öt év fegyház börtönön belüli erőszakért

Sopron - Társtettesként elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette miatt öt év fegyházra ítélt két, egyébként más ügyből eredően jogerős börtönbüntetését töltő férfit a soproni bíróságon dr. Németh Csaba bíró. Az ítélet nem jogerős.
A többszörösen büntetett előéletű, s most nem jogerősen újonnan elítélt 36, illetve 40 éves férfi bűnlajstromait felsorolni is nehéz lenne: korábban emberölés kísérlete, illetve bűntette, súlyos testi sértés, természet elleni erőszakos fajtalankodás, rablás és más egyéb bűncselekmények miatt kerültek szembe a törvénnyel.

Ezúttal korábbi tartózkodási helyükön, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben – még 2007 telén-tavaszán – történt kényszerítés bűntette, továbbá társtettesként, többek által elkövetett szemérem elleni erőszak miatt készített vádiratot a Soproni Városi Ügyészség. (Időközben az elsőrendű vádlott a szegedi büntetés-végrehajtó intézetbe, a másodrendű a Budapesti Fegyház és Börtönbe került.)

Az elsőrendű vádlott – aki 2007. február 16-án „öngyilkossági szándékkal" a zárkáját magára gyújtotta, de a tüzet sikerült gyorsan eloltani – a vádak szerint a sopronkőhidai fegyházban ököljogon egyik szobatársát arra kényszerítette, hogy orálisan kielégítse őt. A zárka egy másik lakója – a másodrendű vádlott – ezt a helyzetet használta ki, amikor ugyancsak szexuális „szolgáltatásra" szólította fel a korábban megfenyegetett rabtársat, aki nem mert ellenkezni.

A büntetőeljárás során a Soproni Városi Bíróságon dr. Németh Csaba bíró és tanácsa az elsőrendű vádlottat – mint többszörös visszaesőt – öt év hat hónap fegyházra, a társtettest öt év fegyházbüntetésre ítélte. Az ügy fellebbezés miatt folytatódik.

Olvasóink írták

 • 4. jocofan 2008. július 25. 15:44
  „Defoe!
  Jó nagy baromság összemosni a tojásdobálókat a molotov és kődobálókkal......

  Ez olyan mintha 1,5V-os elemmel akarnálak megrázatni vagy a 230-cal...... azért van különbség.

  Tudod először mindig az akció van és utána a reakció (ezt csak a tojásosokra értettem...)

  A molotovosokat meg a kőveldobálókat meg nem lesittelni kell, hanem nyilvánosan megszégyeníteni és közmunkára ítélni....”
 • 3. jocofan 2008. július 25. 15:41
  „a főbűnöst felnégyelni a börtönudvaron és a tettestársaival megetetni aztán azokat meg kasztrálni és levágni az egyik lábukat.
  Kurvagyorsan rendet lehetne tenni a dutyiban.... joga nincs és kész!”
 • 2. fidoka 2008. július 25. 13:18
  „ezeknek nem bőrtőn kell,soha nem javulnak meg!!
  ezekkel a barbárokkal kellene ugyan ezt tenni,de előbb sajnos
  le kell sűlyedni az ő szintjűkre.”
 • 1. Defoe 2008. július 25. 07:30
  „Erröl beszéltem! Nem pénzbüntetésre, hanem 1 hét börtönre, itélni a tojás és molotov koktélosokat. Ott bent megnevelnék öket!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagycenki fúrás: a víz búvárszivattyúval sem jött

Hetek alatt elapadt a Nagycenk határában végrehajtott fúrás-sorozat eredméyeképpen talált termálvíz.… Tovább olvasom