Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Öt egyesület teljesítette az új előírásokat

A Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság öt önkéntes tűzoltó-egyesülettel írt alá együttműködési megállapodást csütörtökön.

– Eddig is voltak megállapodásaink az önkéntes tűzoltó-egyesületekkel, de az új rendszerben komoly kritériumoknak kell megfelelniük a vonulás, segítségnyújtás tekintetében – kezdte lapunknak Gyenge Koppány tűzoltó százados, soproni tűzoltóparancsnok.– A területünkön működő húsz önkéntes tűzoltó-egyesületből öt teljesítette az új előírásokat, így Nagylózs, Fertőrákos, Sopronhorpács, Hegykő, Nagycenk önkénteseivel írtunk alá határozatlan idejű együttműködési megállapodást. Mindez azt jelenti, hogy a felsorolt egyesületek szükség szerint, saját technikájukkal ingyen segítik a hivatásos tűzoltók munkáját a kárfelszámolásnál.

Például amikor szerdán Sopronban aknagránátot találtak a Rák patak partján, Nagylózs, Fertőrákos önkéntes tűzoltó-egyesületeinek segítségét kértük az érintett lakosok kitelepítésénél és a helyszín biztosításánál. Tavaly harminc esetnél, többnyire szabadtéri tüzek oltásában vettek részt az önkéntesek – folytatta Gyenge Koppány.

A soproni tűzoltóparancsnok elmondta azt is, az önkéntes egyesületek munkáját a hivatásos tűzoltóság felügyeli, koordinálja. Az idei évben az új katasztrófavédelmi struktúraváltozás következményeként az együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó-egyesületek részére komolyabb, életszerűbb pályázati rendszert alakítanak ki. Az önkéntes egyesületek lényegesen nagyobb összegekre pályázhatnak, így fejleszthetik szakmai tudásukat, technikai felszereltségeiket.

Olvasóink írták

  • 2. matuskaszilveszter 2012. június 03. 22:37
    „nyomorúságos lehet az önkéntesek helyzete ha 20-ból csak 5 tudta teljesíteni az elvárásokat. Úgy látszik lepedőből is csak egy volt hogy az a "ünnepi asztalt leterítsék.... Hála istennek a féleszű Anulu fakardjait nem felejtették levenni a falról ..vagy csak a önkénteseknek állítottak emléket,ha így megy tovább elsorvad az egész önkéntesség, A Fertőszentmiklósi versenyen már csak 26 csapat vett részt(tavaly Horpácson még 47-en) vajon miért? csak nem Anulu keze van a dologban???? VigyázzAnulu jön MÁMMÁ és lesz pofon nagy is, meg sok is.”
  • 1. hugo 2012. június 01. 14:28
    „és Lövő? Fertőszentmiklós?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van jövője a kékfrankosnak

Az ország megannyi borvidékéről, valamint határainkon túlról is érkeztek borminták a VII. Nemzetközi Kékfrankos Borversenyre. Tovább olvasom