Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Oszvald Marika is fellépett a Barlangszínházban

Oszvald Marika, az operettszínház Jászai-díjas sztárja első alkalommal lépett fel a fertőrákosi Barlangszínházban, ahol a Soproni Ünnepi Hetek nagy sikerű operett- és operagáláját tartották a hétvégén.

– Három és fél évtizedes pályafutásom során sokfelé jártam, így például Győrben is számos alkalommal énekeltem, mégis úgy alakult, hogy a csodálatos Barlangszínház színpadán most léphettem fel először – nyilatkozta lapunknak a népszerű művésznő, akinek szereplését ezúttal is frenetikus siker kísérte. – Ami a közeljövő kihívásait illeti, az operettszínházzal – amelynek 1972 óta vagyok tagja – nyáron gálaműsorokkal kedveskedünk a közönségnek; a Várban éppúgy adunk műsort, mint Szegeden és több más városban, de Mannheimben is vendégszerepelünk. Így telnek a következő hónapok, nyaralásra nem is gondolok. Gödöllői telkemen pihenem ki a fáradalmakat, családom körében. Lányunk, Hidvégi Krisztina a Duna Televízió hírolvasója, férjével sokszor meglátogat. Ősztől pedig az operettszínházban a Mária főhadnagyban, a Mágnás Miskában, a Csókos asszonyban s egy Kálmán Imre-gálaműsorban lépek közönség elé.

Oszvald Marika partnereként Csere Lászlónak tapsolhatott a közönség. – Jómagam is először debütáltam a Barlangszínházban – mondta a művész. – Huszonkét évnyi operettszínházi múltam után immár szabadúszóként főként Ausztriában, Németországban, Svájcban, Belgiumban és Hollandiában dolgozom, nemcsak énekesként, rendezőként is. De a hazai közönségről sem feledkeztem meg: egy kollégával harminctagú „mobil" magánszínházat hoztunk létre, amely felkérésre „helybe hozza" a Bál a Savoyban című Ábrahám Pál-operettet. Tapasztalatunk, hogy ez a típusú színház német területen lényegesen jobban működik, mint idehaza...

Neves szereplőgárdának tapsolhatott a közönség

A SÜH operett- és operagáláján Oszvald Marika, Fischl Mónika, Kalocsai Zsuzsa, Debrei Zsuzsanna, Csere László, Urbán Nagy Róbert, Vadász Dániel és Hertelendy Attila szerepelt nagy sikerrel. Közreműködött a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvek és ellenérvek a fejlesztésről

Kránitz László, az MSZP helyi elnöke szerint a soproni alpolgármester nem jól képviselte a város… Tovább olvasom