Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Osztrákok is segítik Leventét

Sopron - Már az osztrákok is segítik a soproni Bakonyi Leventét! A hétesztendős kisfiú kínai őssejtkezeléseket kapott, amik sokat javítottak állapotán. Az újabb beavatkozások anyagi hátterének megteremtését műanyag kupakok gyűjtésével segítik Kismartonban (Eisenstadt).
Először határ menti óvodákba, majd egyre több intézménybe jutott ki Bakonyi Levente híre. A hétéves kisfiú a születésekor elszenvedett oxigénhiány miatt önállóan járni nem képes, nem tud beszélni, egyedül enni, ugyanakkor bájos, szeretetre méltó kisfiú, aki nagy érdeklődéssel és bizalommal tekint a világba.

Szülei és segítői – többek között a Kisalföld olvasói – áldozatkészségének és támogatásának köszönhetően az elmúlt három évben őssejtkezelést kapott Kínában.

Levente jól reagált a beavatkozásokra, ezért tovább folytatják a költséges kezelést.

Levente a Doborjáni-iskola tanulója, ahol nagy türelemmel és hozzáértéssel foglalkoznak a speciális törődést igénylő kisfiúval. Fotó: Magasi
Levente a Doborjáni-iskola tanulója, ahol nagy türelemmel és hozzáértéssel foglalkoznak a speciális törődést igénylő kisfiúval. Fotó: Magasi

– Nem várt segítséget kaptunk Ausztriából – meséli örömmel a kisfiú édesanyja, Orbán Gabriella. – Senki nem kereste meg a kismartoniakat, mégis futótűzként terjedt a jótékony kupakgyűjtés híre. Olyannyira, hogy két hét alatt hatvan zsákot küldtek. Alig győzzük a teherautókat rendelni... – számolt be a kedves meglepetésről az anyuka.

Az üdítősflakonok kupakját a műanyag-feldolgozók veszik át, kilónként átlagosan ötven forintot fizetve érte. Levente gyógyulásáért már egy esztendeje gyűjt a régió számos intézménye, tettre kész közössége, s eddig mintegy húsz tonna(!) kupak bizonyította a jó szándékú segítséget.

Olvasóink írták

  • 2. @méhecske@ 2009. január 12. 14:34
    „Elsősorban jobbulást szeretnék kívánni és nagyon sok kitartást neki is meg a szüleinek is.
    Mi is segítünk és gyűjtjük a kupakokat remélem mi is hozzá tudunk járulni evel a gyógyuláshoz.
    Tisztelettel: egy segítő:)”
  • 1. Cingár 2008. december 12. 18:02
    „Sok erőt, kitartást és elsősorban jobbulást Levente!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigány-álom a cigány álmok megvalósulásáért

Sopron - A Cigány-álom Soproni Kulturális Egyesület fő célja a romák érdekvédelme, a kisebbség… Tovább olvasom