Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Osztrák csendőr autóját lopták el

Kapuvári autótolvajokra csapott le magyar és osztrák rendőrök Sopronban pénteken.
Sopronban a Shell-benzinkút közelében kommandósok krimifilmbe illő módon állítottak meg egy bécsújhelyi rendszámú, lopott Musso Ssangyong terepjárót és egy magyar rendszámú Peugeot típusú személyautót. A zsaruk egy pillanat alatt kiemelték a két autó sofőrjét és az utast. A Kapuváron lakó háromtagú társaság – két férfi és egy nő – alaposan gyanúsítható azzal, hogy az általuk ellopott terepjárót 3500 euróért kínálták visszavásárlásra osztrák tulajdonosának. A kapuváriak akkor még nem tudták, Bécsújhelyen egy zsaru autóját lovasították meg, amelynek újkori ára mintegy 23 ezer euró volt.

A magyar–osztrák kommandós akció vezetője, Farkas Gábor soproni rendőrkapitány az előzményekről elmondta: Bécsújhelyen augusztus 3-án éjszaka tűnt el az a terepjáró, amelynek tulajdonosát nem sokkal később visszavásárlás lehetőségével, telefonon megkeresték az autótolvajok.
A tulajdonos látszólag belement az üzletbe, viszont rendőrségi vonalon azonnal megkezdődtek az előkészületek a bűnözők elfogására.
Az osztrák csendőrség fölvette a kapcsolatot a magyar rendőrséggel, s közösen csapdát állítottak. A tolvajok előzőleg kiadott utasítása szerint az osztrák férfinek pénteken kellett volna átadnia a 3500 eurót a soproni autóbusz-pályaudvaron.
A társaság két tagja egy Peugeot-ból figyelte a sértettet, s telefonon újabb és újabb helyszínre csalta a férfit.
A rendőröket azonban nem sikerült lerázniuk, hiszen összesen huszonöt bécsújhelyi, bécsi, győri és soproni rendőr, köztük több kommandós figyelte titokban az eseményeket.
Az összehangolt munka eredményeképpen a pénzátadás pillanatában kíméletlenül lecsaptak az elkövetőkre a Shell-benzinkút közelében. Az akciófilmbe illő események miatt a környéket a körforgalomtól kezdve egészen a Mediterranóig lezárták a járműforgalom elől, és megkezdődött a helyszíni nyomrögzítés.
Az elfogott két férfit és egy nőt előállították a kapitányságra, kihallgatásuk elkezdődött. A terepjárót a sértettnek visszaadták.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi kávéház épül

Utolsó szakaszába érkezett a Nyugat-Magyarországi Egyetem soproni, Ady Endre úti központjában létesülő kávéház építési munkálata, a volt élelmiszerbolt helyén. A tervező a legmodernebb technikát ötvözte a faipari hagyományokkal. Az épület jól illeszkedik a botanikus kert hangulatához, ezt az érzést erősíti majd a növényzet felé benyúló terasz is, amely fűthető lesz. Tovább olvasom