Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 31°C Még több cikk.

Osztrák bankot rabolt ki

Símaszkos, fegyveres soproni férfi rabolta ki a Raiffeisen Bank klingenbachi (kelénpataki) fiókját.

Az elkövető nem sokáig örülhetett a hatezer eurós zsákmánynak, ugyanis a rablás után negyed órával már a rendőrség foglya volt.
Előzetes letartóztatásban Kismartonban (Eisenstadt) várja ügyének kivizsgálását H. Zs., aki múlt pénteken fegyverrel rabolta ki a Raiffessen Bank klingenbachi fiókját. A 35 éves soproni férfi múlt pénteken délután öt óra előtt pár perccel símaszkban, fegyverrel kényszerítette a bank alkalmazottját a készpénz átadására.

H. Zs. ebbe a pénzintézetbe rontott be fegyverrel és vitt el másfélmillió forintnak megfelelő eurót.
Mint megtudtuk, csaknem hatezer euró – azaz közel másfélmillió forint – került a zsákba.  H. Zs. a fegyvert folyamatosan az alkalmazottra szegezve kihátrált a bankból, majd autójával elhagyta a helyszínt.
Az osztrák rendőrség burgenlandi sajtószóvivője lapunk érdeklődésére elmondta, a tettest a gyors  riasztás miatt már negyed órával az elkövetés után elfogták, amikor Selegdnél (Stöttera) autójára éppen egy magyar rendszámot igyekezett felszerelni. Az igazoltatás során autójában a zemenyei (Zemendorf) rendőrök megtalálták a rablásnál használt fegyvert és maszkot, valamint az összes pénzt, hiánytalanul. Mint megtudtuk, H. Zs. elfogásakor nem tanúsított ellenállást.

– Öt óra előtt néhány perccel éppen záráshoz készülődtem, mikor berontott a símaszkos férfi – emlékszik vissza a történtekre Mersich úr, a klingenbachi pénzintézet alkalmazottja. – Nagyon megijedtem én is és az iratokat rendező kolléganőm is, hiszen fegyvert szegezett ránk a rabló. Eszünkbe sem jutott, hogy ne teljesítsük a kérését, hiszen nem akartuk, hogy esetleg elsüsse a fegyvert. Miután majdnem hatezer euróval távozott, én a hátsó helyiségbe futottam a segélyhívó telefonhoz és risztottam a rendőrséget, így ők nagyon gyorsan tudtak cselekedni – mondja az alkalmazott, aki még most is félelemmel gondol a történtekre. 

 Mikor felfogtuk, hogy nem esett bántódásunk, egy kicsit megnyugodtunk. Még sosem történt ilyen a faluban, remélem ezután sem fog.
– Büntetett előéletű férfival állunk szemben – mondta el dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – A rá kiróható büntetés 5–15 évig terjedő szabadságvesztés. Hogy ebből mennyit kell ténylegesen letöltenie, az az eljárás lefolytatása után dől el. Annyi bizonyos, hogy Ausztiában várja meg a vizsgálat befejezését, és egy ideig az ottani hatóságok „vendégszeretetét" élvezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú távú tervet készítenek

Sopron sajátos városszerkezetéből adódóan számos problémát kell feloldaniuk a közlekedéstervezőknek. Ilyen például az utak szűk áteresztőképessége, a városon átvezető vasútvonal, az egykori városkörnyéki határkilépők esetleges megnyitása, de ide sorolható például az elavult és ma már rossz helyen lévő autóbusz-pályaudvar a Lackner Kristóf utcában. Tovább olvasom