Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Osztrák állampolgár házába törtek be Ivánon

Kedden a kora délutáni órákban betörtek egy osztrák állampolgár iváni családi házába. A gyanúsítottat a zsaruk forrónyomon elfogták.

A tettes betörte az ablakot, majd a lakásból különböző használati tárgyakat és kerti gépeket tulajdonított el.

Sokáig azonban nem örülhetett a gyanúsított: a Győr-Moson Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomkövető kutyája a tett színhelyétől lévő harmadik ház pincéjében még az esti órákban rátalált a lopott tárgyakra.

A 25 éves iváni lakos, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével jelenleg őrizetben van a Soproni Rendőrkapitányságon. Az osztrák állampolgár már korábban is átélt betörést, de azokban az ügyekben a tettes felderítése még folyamatban van.

Az ügyben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. vitriol2 2009. október 18. 08:13
  „kolombela 2009.10.08. 16:05" Azt irtad,hogy
  "A "szélső"jobb csak ERRE A VESZÉLYRE HÍVJA FEL A FIGYELMET"
  hát igen ezek a köztörvényes alvezérek hivják fel a "FIGYELMET" ?,tudod a matyarSA gárdátok alvezéreiröl van itt szó:
  .Fejér megyei parancsnok a nyolcvanas évektől fogva hatszor, utoljára 2002-ben elkövetett cselekmény miatt büntetett Herman Istvánt. Őt többnyire gazdasági cselekményekért (sikkasztás, csődbűntett, hanyag kezelés) vonták felelősségre, de felfüggesztett szabadságvesztést kapott súlyos testi sértésért, pénzbüntetést pedig garázdaságért. Az 53 éves Herman egyébként ökölvívóedző, amatőr mérkőzésvezető, családi cége, a Herman Box Promotion Bt. pedig versenyeket szervez. A megyei gárdaparancsnok - aki egy interjúban tisztelete jeléül "igazi magyar szittyának" titulálta Erdei Zsolt ökölvívót - volt az, aki a gárda honlapján búcsúztatta a Fejér Megyei Árpád Vére Zászlóalj saját halottját, egy nemrégiben elhunyt 42 éves férfit. Egy csóri gárdista által a fiát gárdatagnak szánó gondoskodó édesapaként jellemzett "bajtársat" és "nemzettestvért" korábban 7 év 8 hónap fegyházra ítélte a bíróság erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszakos fajtalanság, folytatólagosan elkövetett megrontás, természet elleni erőszakos fajtalanság miatt.

  Hétszer volt büntetve - utoljára 2005-ben elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és ittas járművezetésért - a gárda 41 éves Zala megyei parancsnoka, Dolgos Péter. A leghosszabb bűnlajstroma a Magyar Országos Véderő Egyletben is aktív két gárdistának van. Egyikük egy mindössze 34 éves Békés megyei férfi, akit 1999-2002 között nyolcszor büntettek, egyebek mellett különös visszaesőként elkövetett lopássorozat és rablás miatt. A másik, 10 évvel idősebb biztonsági vállalkozó férfi, aki Szolnok környékén aktív, őt gazdasági (adócsalás) és erőszakos tettek (egyebek mellett súlyos testi sértés, garázdaság, rongálás) miatt ítélték el összesen tízszer, az ellene hitelsértés miatt indult eljárás még nem fejeződött be. Kiemelésre érdemes még az internetes fórumokon is rendszeresen szereplő orosházi gárdista, aki társtettesként elkövetett kényszervallatásért kapott felfüggesztett szabadságvesztést (ami arra utal, hogy valamelyik fegyveres testület tagja volt valaha).”
 • 66. jánosi 2009. október 13. 18:42
  „Osztrák állampolgár betört Magyarországra ( pénzével )
  Magyar állampolgár betört az osztrák állampolgár házába ( pajszerral )
  Norvég forma polgárt elfogtak a rendőrök
  Mi ez ha nem Európa ?
  MUHAHA”
 • 65. kolombela 2009. október 08. 16:05
  „50. Meir 2009.10.08. 01:07
  Ne fogd a "szélső"jobbra azt amit ti csináltok ezzel az országgal. Ha itt kitör valamiféle polgárháború (ez a ti érdeketek), azt csak és kizárólag nektek köszönhetjük.
  A "szélső"jobb csak ERRE A VESZÉLYRE HÍVJA FEL A FIGYELMET.”
 • 64. kolombela 2009. október 08. 15:59
  „43. suellen 2009.10.07. 19:23
  Valahogy összekeverted a fogalmakat. Bodzát szedni a cigányok szoktak. Az, hogy ki a rasszista, arról vitatkoznék- szerinted az, akit a lakájmédia annak kiált ki, szerintem meg az aki azért ver össze valakit mert més a nemzetisége.
  A 41. hsz-ben feketén-fehéren olvashattad az történetet és még azt sem mondhatod, hogy csak a jobb oldali sajtó kitalációja, hiszen a hiradó.hu nem igazán mondható annak, sőt!”
 • 63. kolombela 2009. október 08. 15:47
  „A Kisalföldnek ez miért nem hír?
  Kanada kérte Magyarországot, hogy mérsékelje az országukba kivándorlók számát, különben kénytelen lesz bevezetni a vízum kényszert.
  Úgy látszik valamilyen oknál fogva Kanada sem akarja befogadni a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKAT!”
 • 62. Jandex 2009. október 08. 14:28
  „60. hozzászólás Mars
  Bocs,nem tudhattam hogy te ennyire kiművelted magad e téren! Hasznát veszed??? :))))))))))))))”
 • 61. LuciusCorneliusSullaFelix 2009. október 08. 11:47
  „moderálva”
 • 60. Mars 2009. október 08. 11:37
  „57.-nek: olvass utána a Btk.-ban mielőtt hülyeséget kérdezel. A betörés nem külön kategória, csupán a lopás egy minősített - dolog elleni erőszakkal elkövetett - esete. (pl. ettől nem "vétség" hanem "bűntett")”
 • 59. vitriol2 2009. október 08. 11:17
  „moderálva durva”
 • 58. vitriol2 2009. október 08. 10:38
  „Hát láttom(bocsi olvasom), hogy cyborghungaristáinknak csak egy "válaszuk" van <moderálva> "fajtestvéreiKnek" a"tizparancsolat" elleni életvitelükkel szemben:
  M O D E R Á L VA!!

  hát piciny cyborghungaristák!! a büntetett elöéletü" banda alvezéreitek"- tudjátok a csendörséget vissza siro banda vezéreitek- miért is MÁS -ok, a más "szinü" elkövetöktől.
  Tudjátok a bünöknek nincs szine!!!”
 • 57. Jandex 2009. október 08. 10:31
  „"Az ügyben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás."???????????????????
  Akkor mi a betörés???????????????????????”
 • 56. igazságot 2009. október 08. 10:14
  „remélem az osztrák otthon nem azt fogja mondani h a magyarokat törtek be hozzá, ha nem elmondja az igazat h Magyarország területére bevándorolt nép akik közel 600 éve nem tudtak beilleszkedni az európai kultúrába és megfelelni annak erkölcsi normáinak!”
 • 55. LuciusCorneliusSullaFelix 2009. október 08. 09:55
  „moderálva”
 • 54. m 2009. október 08. 09:19
  „moderálva személyeskedő”
 • 53. vitriol2 2009. október 08. 05:49
  „az össze "moderált"(kimoderált szövegü) cyborghungaristának:
  és ezek a Ti "fajtestvéreitek":Tudjátok a "tizparancsolat" szerint élő banda vezéreitek)
  Alighanem így fordulhatott elő, hogy Fejér megyei parancsnoknak választották meg a nyolcvanas évektől fogva hatszor, utoljára 2002-ben elkövetett cselekmény miatt büntetett Herman Istvánt. Őt többnyire gazdasági cselekményekért (sikkasztás, csődbűntett, hanyag kezelés) vonták felelősségre, de felfüggesztett szabadságvesztést kapott súlyos testi sértésért, pénzbüntetést pedig garázdaságért. Az 53 éves Herman egyébként ökölvívóedző, amatőr mérkőzésvezető, családi cége, a Herman Box Promotion Bt. pedig versenyeket szervez. A megyei gárdaparancsnok - aki egy interjúban tisztelete jeléül "igazi magyar szittyának" titulálta Erdei Zsolt ökölvívót - volt az, aki a gárda honlapján búcsúztatta a Fejér Megyei Árpád Vére Zászlóalj saját halottját, egy nemrégiben elhunyt 42 éves férfit. Egy csóri gárdista által a fiát gárdatagnak szánó gondoskodó édesapaként jellemzett "bajtársat" és "nemzettestvért" korábban 7 év 8 hónap fegyházra ítélte a bíróság erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszakos fajtalanság, folytatólagosan elkövetett megrontás, természet elleni erőszakos fajtalanság miatt.

  Hétszer volt büntetve - utoljára 2005-ben elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és ittas járművezetésért - a gárda 41 éves Zala megyei parancsnoka, Dolgos Péter. A leghosszabb bűnlajstroma a Magyar Országos Véderő Egyletben is aktív két gárdistának van. Egyikük egy mindössze 34 éves Békés megyei férfi, akit 1999-2002 között nyolcszor büntettek, egyebek mellett különös visszaesőként elkövetett lopássorozat és rablás miatt. A másik, 10 évvel idősebb biztonsági vállalkozó férfi, aki Szolnok környékén aktív, őt gazdasági (adócsalás) és erőszakos tettek (egyebek mellett súlyos testi sértés, garázdaság, rongálás) miatt ítélték el összesen tízszer, az ellene hitelsértés miatt indult eljárás még nem fejeződött be. Kiemelésre érdemes még az internetes fórumokon is rendszeresen szereplő orosházi gárdista, aki társtettesként elkövetett kényszervallatásért kapott felfüggesztett szabadságvesztést (ami arra utal, hogy valamelyik fegyveres testület tagja volt valaha).

  Mindez különösen föltűnő azért, mert a gárda előszeretettel tetszeleg a közbiztonság védelmezőjének szerepében. "A 21. század csendőrsége a Magyar Gárda lesz" - jelentette ki nemrég Szegedi Keszthelyen.”
 • 52. vonLichthofen 2009. október 08. 03:32
  „Utólag is kérem jó GZ tanár Ur elnézését az ly - jaim hűtlen kezeléséért. Ennél azért Ő engem sokkal többre tanított.

  Még annyit a kérdéshez, hogy a Roma is egy hagyományosan kétkezi munkától irtózó nép. Ez a nép is inkább azt kedveli, ha mások dolgoznak helyette és ő lefölözi a hasznot.
  Látjuk, hogy ez a nép is szivesen tölti idejét pénzkölcsönzéssel uzsorakamatra.
  Ez a nép is örömmel látja fizetőképtelen adósa tönkremenetelét.
  Ez a nép is jó üzletembernek bizonyul mások prostituálásában /a magyar szó nem fedi a lényeget/ és konkrétan prostituáltak kiárusításában.
  Ez a nép is mindenből üzletet csinál tekintet nélkül a történelmi, vallási vagy általános erkölcsi hagyományokra.
  Ez a nép is tevőlegesen hozzájárult az ország tönkretételében, lejáratásában, a magyar nép lealázásában és nyomorba döntésében.
  ENNEK a népnek sincs addig itt ebben a hazában keresnivalója, amig nem a közös ügyért dolgozik betartva az ország törvényeit, tisztelve a magyar kulturát, a magyar történelmet.Ameddig ez a nép is a saját törvénye/ a vajda törvény?/ szerint akar élni és azt ránkkényszeríteni, addig itt nem lesz befogadás.
  Kérdés - nekünk kell engedélyt kérni arra ezektől, hogy országunkban a magyar törvények szerint, magyarként élhessünk?”
 • 51. vonLichthofen 2009. október 08. 03:15
  „meir, Öreg Havér
  Boker Tov Adoni,
  megint csak a neked kijáró tisztelettel kérdezem - roma honfitársaink a magyar szélsőjobb uszítása miat öl, lop és rabol?
  Nem tudom te mit nevezel szélsőjobbnak, de ha a Jobbikra és a Gárdára gondolsz aakor azok nem hiszem, hogy ellenállhatatlan erőszakra késztetnék különben törvénytisztelő cigány nemzettársainkat. Olyan országokban is ahol az általad szlsőségesnek nevezett szervezetek feltűnően hiányoznak /Suomi/, az ő roma honfitársaik szintén kedvtelve erőszakolnak öreg bábuskákat, rabolnak boltokat, késelnének kényükre-kedvükre. Ha bármi is a Jobbik és a Gárda inkább következménye /és gyógyír/ennek az anarchistikus állapotnak.
  Az is hamisan hangzik, hogy a jobboldal uszítására hivatkozol. A cigányok hosszú évszázadok során ezt az életmódot folytatták szinte megszakítás nélkül. A múltban ki okozhatta ezt az elfolythatatlan barbárságot, civilizálatlanságot, aljasságot és gyávaságot amelyet ezek az egyébként Jobb sorsra érdemes honfitársaink nap mint nap demonstrálnak.
  A hülye ujság meg azt gondolja, ha komoderálja a szót akkor a probléma eltűnik.
  Ha itt polgárháborő lesz, akkor nemcsak magyarok halnak hősi halált, de más akarnok nemzetek fiai is halálnak halálával halnak - nem éppen hősi halált.”
 • 50. Meir 2009. október 08. 01:07
  „40/Intel !!
  marpedig arrafele megy az orszagotok,espedig a szelsojobbosok uszitasai miatt!!!
  Ott egy polgarhaboru igen veres lesz!!!!A romak csak egyszer fognak ossze,de akkor azthiszem ott elszabadul a pokol!!!!”
 • 49. AranyKözépút 2009. október 07. 20:57
  „Egy másik cikkben láthatjuk, hogy az osztrákok hogy csinálják: 170 euro ( 45 000 forint) lopás miatt testüreg motozás 3 napos elzárás. Aztán majd komolyabb büntetés....itt meg semmi. Nem beszélve arról a mocsokról, aki elütött egy 2 és 4 éves kisgyereket, halálra gázolt...ő is csak 3 éves börtönt kapott és gyáva módon elmenekült. SZAR ORSZÁG! A saját állampolgárok élete ennyit ér? Mi meg megalázkodjunk szerte a világban,?”
 • 48. mauz 2009. október 07. 20:19
  „Foltányi Viktória : Osztrákok
  1 : 1”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Raktár is került a gyártás mellé

Új munkatársak felvételére is szükség lehet Lövőn, ahol regionális raktárat alakítanak ki hamarosan. Tovább olvasom