Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Osztrák–magyar tűzoltógyakorlat

Osztrák–magyar tűzoltó gyakorlatot tartottak szombaton a soproni–kelénpataki (Klingenbach) határátlépőnél.
A burgenlandi hármas tűzoltókerület éves gyakorlatába bevonták a kismartoni (Eisenstadt) tűzoltóság vegyi mentesítő csapatát és a soproni tűzoltókat is, tekintettel a folyamatos együttműködésre, valamint arra, hogy a „katasztrófa" gyakorlatilag a határon történt.

Varga László szolgálatparancsnok a helyszínen elmondta, egy gépjárműfecskendővel és vízszállítóval, valamint hat tűzoltóval kapcsolódtak be a gyakorlatba, amelyet osztrák kollégáik irányítottak.
A gyakorlat során a határ túlsó oldalán egy vegyi anyagot szállító teherautó autóbusszal ütközött. A tűzoltók feladata az volt, hogy kimentsék a sérült embereket, akik a sopronkeresztúri (Deutschkreutz) Vöröskereszt önkéntesei voltak. A gyakorlat az elhangzott értékelés szerint kiválóan sikerült.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűen is veszélyben a soproni kórház?

Sopronban megdöbbenést keltett, hogy az ország egyik legkorszerűbb kórháza nincs azon a bizonyos ötvenes listán. Annak ellenére, hogy az irányelvek szerint ötven kilométeres körzetben kell lennie egy-egy súlyponti kórháznak, és az elmúlt években 22,5 milliárd forintot fordítottak a kórház korszerűsítésre. Tovább olvasom