Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Osváth András: Hová lett a szociális érzékenység?

Sopron - Újabb munkavállalók kerülnek utcára, tovább gyengül a szociális háló, err enged következtetni az ország 2009. évi költségvetése – mondta el sajtótájékoztatóján Ostváth András, a szociális és egészségügyi bizottság elnöke.

– A szociális érzékenység helyét a szociális érzéketlenség vette át, ezt tükrözi a 2009-es költségvetés – jelentette ki Osváth András, a szociális és egészségügyi bizottság elnöke pénteki sajtótájékoztatóján. – A kormány ezúttal is minden terhet az önkormányzatokra hárít, a szociális kiadásokat is velük fizetteti meg. Szinte egyetlenegy szociális ellátás normatívája sem éri el a 2005-ös szintet. A 2009-es költségvetés lesújtó számokat tartalmaz. A szociális étkeztetés éves normatívája 2005-höz képest 17 százalékkal csökkent. Az idősek átmeneti és bentlakásos elhelyezés területén a négy évvel ezelőtti normatívához képest tíz százalékos a csökkenés.

Az elnök hozzátette, a házi segítségnyújtás jelzőrendszerének normatív támogatása is 53 százalékos csökkenést mutat. – A minimálnyugdíj összegét is befagyasztották, a családtámogatások összegének reálértéke is csökken. A kormány ezúttal is minden terhet az önkormányzatokra hárít, miközben jelentősen csökkenti a szociális támogatások összegét.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. valaki13 2008. december 08. 07:34
  „II. Erzsébet királynő - annak tudatában, hogy a brit gazdaság a háború utáni időszak legsúlyosabb recesszióját éli - 50 fontban (nem egészen 16 ezer forintban) szabta meg a családtagok által egymásnak vásárolható ajándékok felső értékét.
  A News of the World brit vasárnapi bulvárlap értesülése szerint a 82 éves uralkodó emellett utasításba adta az udvari személyzetnek a karácsonyi ajándékok csomagolóanyagának újrahasznosítását. A sandringhami kastély séfjei pedig parancsba kapták, hogy a királyi család által a kelet-angliai téli rezidencián elköltendő hagyományos karácsonyi vacsora maradékát se dobják ki, hanem másnap szolgálják fel újra.
  A lapnak egy udvari bennfentes azt mondta: a királynő tudatában van annak, hogy a jelenlegi helyzetben semmiféle szertelen tékozlás nem lenne népszerű az alattvalók körében.

  II. Erzsébet felszólította Vilmos és Harry herceget - Károly trónörökös két fiát - is arra, hogy téli vakációjukat "a lehető legszerényebb" módon töltsék.
  MTI”
 • 28. valaki13 2008. december 08. 07:21
  „Isten hozott a kenőpénzek országában

  Nem igazán izgat senkit sem a december 9-i Korrupcióellenes Világnap, a korrupciót az élet éppen olyan természetes részének tekintjük, mint a csapból folyó vizet. A látványos megvesztegetések mellett létezik a megélhetési korrupció hálója, amely átszövi az egész országot, a gazdaság integráns része lett.

  ,,Legszívesebben rájuk robbantanám a parlamentet"
  - dohog a szelídszavú virágárus az egyik bevásárlóközpontban, miközben elrendezi a broméliákat.
  Épp felizgatta magát, miután aláírta azt az ívet, amelyen egy magánszemély népszavazást kezdeményez, hogy az országgyűlési képviselőknek is csak a számlával alátámasztott kiadásai után járhasson költségtérítés.
  A parlamentben fogadták el nemrégiben azt a javaslatot, amely szerint a képviselőknek továbbra is jár az adó- és tb köteles alapilletményükön túl, az azt néha többszörösen is meghaladó és eddig teljesen adómentes költségtérítés.

  A politikusok ,,nagy" gesztusa a társadalom felé az, hogy ezután 15 százalékos adót fizetnek a költségtérítés után, miközben ez a rezsim - az eva-t is beleértve - minden létező hazai rendszer közül a legkedvezőbb, ráadásul a költségeiket továbbra sem kell számlával igazolniuk.
  ,,Nekem vajon milyen költségeimről nem kell számlát kérnem,
  és
  mit kapok az APEH-től ha nem adok számlát?"
  - dühöng a virágárus, a cserepek pedig csörögnek-zörögnek az apró helyiségben.
  Halkan megjegyzem ugyan az eva-t, mint a kisvállalkozások számára - igaz a magasabb kulccsal - lényegében hasonló lehetőséget biztosító törvényes megoldást, de a szúrós szemek elől jobbnak látom gyorsan elhagyni a terepet.
  A Transparency International (TI) nemzetközi szervezet évről-évre december 9-én tartja a korrupció-ellenes világnapot. Miközben a Magyar Kártya Napjától (december 29.) a Rejtvényfejtők Világnapjáig (február 3.) minden létező világnapot minden évben megülünk idehaza is, valahogyan senkinek sem tűnt föl, hogy ez eddig kimaradt.

  A feledékenység nem véletlen.

  A korrupciót természetesnek, sőt amolyan természeti adottságnak tekintjük, ami ellen felesleges küzdeni, mert volt, van és lesz, mint télen a hideg.

  A TI felmérései ezzel szemben azt bizonyítják, hogy a messziről büdös nagy ügyleteken túl - ideértve a közbeszerzéseket, állami megrendeléseket, a Gripen megaüzletétől a Király utcai házak százmilliós elcsalásáig - a hazai korrupciós mechanizmusok nagy része a mindennapi kis ,,megalkuvások" óriáshálójából áll.
  Ennek a hálózatnak az egyik része az, amit megélhetési korrupciónak hívunk, a magánszemélyek és vállalkozások - vagy akár a cikk elején idézett képviselők - kisebb nagyobb döntései, amiket annak érdekében hoznak, hogy meg tudjanak élni.
  A kis- és középvállalkozások közül sokan feketén foglalkoztatnak embereket, fiktív számlákkal tüntetnek el költségeket, vagy egyszerűen adót csalnak, mert különben lehúzhatnák a rolót.
  A politikusok nem mernek a választóik szemébe nézni, nem mondják azt, hogy a jó döntésekhez képzett és jól fizetett szakemberek kellenek, tehát legyen magasabb és persze adóköteles a fizetésük, ami valamivel többe kerül mindannyiunknak, hanem álszemérmes és csalárd megoldásokat keresnek.
  Az ilyen megalkuvások és hazugságok rendszere miatt kapnak (és várnak el) csúszópénzt a parkoló őrök, hálapénzt az orvosok és ,,ösztönzőt" a gyors ügyintézésért az önkormányzai építési osztályvezetők.
  A virágárus felháborodása érthető, a politikusok felelőssége óriási, de december 9-én érdemes lenne egy napra neki is és mindannyiunknak elgondolkodni a mindennapi kis döntéseinken. A TI azt szeretné, ha erre az egy napra korrupciómentesek lennénk, nem adnánk és nem fogadnánk el hálapénzt, csúszópénzt, nem törekednénk jogtalan előnyökre, kérnénk és adnánk is számlát mindenért.
  És nem utolsósorban elmélkednénk egy kicsit azon, hogy mielőtt mindig másokban (korrupt hivatalnokokban, szemérmetlen politikusokban, offshore-ba menekülő vállalatvezetőkben) keresnénk a problémák gyökerét, mi magunk mit teszünk, és mit nem teszünk - és nem csak a korrupciómentes világnapon.

  Forrás. HVG Online”
 • 27. valaki13 2008. december 07. 07:50
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.


  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 26. valaki13 2008. december 04. 07:31
  „A gyermekgondozási segély, a gyermeknevelési támogatás, valamint az anyasági támogatás összege 2009-ben nem változik az ideihez képest, a családi pótlék összege pedig csak szeptember 1-jétől emelkedik. Ennek oka, hogy a parlament nem szavazta meg a magasabb nyugdíjminimumot, a segély és a támogatások összege pedig ahhoz igazodik - írta a csütörtöki Népszava.

  A szegények és a gyermekek büntetése a gazdasági válság miatt elfogadhatatlan, a segélyek és a családi pótlék vásárlóértékének csökkentése rossz út - reagált a lapnak a döntésre Ferge Zsuzsa. A szociológus szerint a családi pótlék összege eddig sem volt különösen magas, értéke jelentősen csökkent a 20 évvel ezelőttihez képest.

  A gyermekesek szempontjából az elmúlt 1-2 év legjelentősebb változása a családtámogatási rendszer átalakítása volt. 2006-ban megszűnt a rendszeres gyermekvédelmi támogatás, a kedvezmény beépült a családi pótlékba, a családi adókedvezmény jogosultsági feltételei pedig szigorúbbak lettek.

  A családi pótlék az inflációval, a megszüntetett adókedvezmény egy részével és a megszüntetett rendszeres gyermekvédelmi támogatásnak megfelelő összeggel, valamint a 13. havi járandóság beolvasztásával emelkedett.

  2006-ban és 2007-ben a családi pótlékot a jogszabálynak megfelelően az infláció mértékében emelték. 2006-ban ez a 6,2 százalékos emelés egységes volt. 2007-ben a kormány figyelembe vette a sokgyerekesek és egyedülálló szülők lemaradását, és ennek megfelelően differenciáltan növelte a családi pótlékot - olvasható a Népszavában.”
 • 25. valaki13 2008. december 04. 07:23
  „ÍGY AZÉRT MÁR CSAKNEM MINDEN ÉRTHETŐ:

  Politikusfeleség fikázza a népszavazást indító családanyát

  Egy felháborodott politikusfeleség támadja a honatyáknak járó számla nélküli költségtérítésről népszavazást kezdeményező Seres Máriát. Szemezgettünk a dühös politikusfeleség irományából.

  A politikusok számla nélküli költségtérítéséről szóló népszavazási kezdeményezéshez szépen gyűlnek-gyűlnek az aláírások - egy győri lehetőségről lásd keretes írásunk -, a kérdés csupán az, hogy lesznek-e elegen?

  Mint írtuk: sikeres népszavazási kezdeményezéshez ugyanis 200 ezer szignóra van szükség, s ennek összegyűjtésére mindössze négy hónapot biztosít a törvény.

  Reálisan ez pedig csupán a két nagy pártnak kecsegtet sikerrel, de közülük is inkább a Fidesznek, hisz az ellenzéki párt tudhat maga mögött több ezer aktivistát.

  Akit mélységesen felháborít a kezdeményezés

  Nos, miközben zajlik az aláírásgyűjtés, Seres Mária levelet kapott egy felháborodott politikusfeleségtől.

  Személyiségi jogok miatt nem írhatjuk ki a nevét - a politikusfeleség nem közszereplő, ugye -, de azt tudjuk róla, hogy a férje a Fidesz listájáról került be a Parlamentbe, s már harmadik ciklusban polgármester is.

  Íme egy országgyűlési képviselő feleségének nekem írt levele.

  Tisztelt Asszonyom!

  Hát az én támogatásomra ne számítson! Mélységesen felháborít a kezdeményezése.
  Miért kell önnek mások zsebében turkálnia, és miért általánosít? Mitől érzi magát különbnek, mint azok, akiket oktalanul becsmérel?

  Képzelje az én férjem is országgyűlési képviselő és még ráadásul polgármester már harmadik ciklusban! A városunk abban a szerencsés helyzetben van, hogy 3 országgyűlési képviselője van. A férjem a FIDESZ listán, egy képviselő az MSZP listán került be és van természetesen egyéni képviselőnk is. Az MSZP-és képviselő feleségével beszélgettünk szombat este egy iskolai alapítványi bálom az Ön kezdeményezéséről - mert mi beszélünk egymással, elmegyünk együtt helyi rendezvényekre. Abban egyetértettünk, hogy szívesen cserélnénk Önnel csak egy hétre legalább!

  Önnek fogalma sincs milyen élete van egy képviselőnek és a családjának. Egy képviselő egy héten legalább 10 inget elhasznál, amit mosnunk, vasalnunk kell. Látott Ön már olyan inget amit 15-20-szor kimostunk? Látott már Ön olyan öltönyt amiben egy képviselő 10-12 órát ül a parlamentben, És látott Ön már olyan öltönyt, amelyik mát ötször volt tisztítóban?

  Ha azt hiszi, hogy egy rendezvényre elmenni nagy élmény, mondjuk a potya vacsora miatt, hát téved! A hétvégén 74 db tombolát vettünk 200.- Ft/db, 60 db zsákbamacskát, 100.- Ft/db, 1 db kerékpárt vettünk tombolatárgyként, 26.000.- Ft/db és 10.000.- Ft-ot fizettünk be az alapítványba , el kellett mennem fodrászhoz, ami 2.000.- Ft volt - mert elvárják az emberek! A férjem pesti albérlete 34 négyzetméter 60.000.- Ft + rezsi, 25.000.-30.000.- Ft/hó. Pénteken "félidős értékelést" fog tartani a férjem a saját költségén, majd megírom mennyibe került!

  Mások nevében nem nyilatkozom, de elmondom Önnek, hogy az egyéni képviselőnk kislánya 8 hónapos volt mikor megválasztották, este már aludt mikor hazaért, reggel még aludt mikor eljött otthonról. És ez így ment heteken, hónapokon keresztül! A kislány nőtt-nőtt és eljött az az idő, mikor esetleg egy vasárnap délutánt a családdal tudott tölteni és a kislánya nem ismerte az apukáját és félt tőle, sírt, ha vele volt! Mikor felkerültek Budapestre, úgy élt a felesége a kislánnyal, hogy nem volt ismerőse, barátja a közelében! Az egyik nagymama Komlón, a másik Békéscsabán - dolgoztak!

  Hát ezt irigyli a képviselőktől és a családjuktól!

  Egyszer ki fogom számolni, hogy a férjem hány órát dolgozik és hónapban és elosztom a jövedelmével!

  Szégyelje el magát!

  Forrás: Kisalföld on line”
 • 24. budvajzer 2008. december 02. 19:19
  „Ugyan-ugyan: a kormány szeretett volna nélkülözhetetlen reformlépéseket megtenni az ország jövőépítése céljából, a fidesz meg ott tett keresztbe, ahol csak tudott. Minden eszköz megengedett volt, csak nehogy a kormány valami sikert elérjen. A jelenlegi országos állapot mind nem lett volna, ha a fidesz az embereket nem állandó népszavaztatással heccelte volna, hanem békére, munkára és türelemre kérte volna.
  Persze a kormány elleni további hisztériakeltésnek ma sincs vége - mint látjuk.
  A fideszes városatyáink ezzel kívánják saját hibás /bűnös/ lépéseiket, mint pl. a kötvénykibocsátási anomália, ellensúlyozni.”
 • 23. valaki13 2008. december 01. 20:47
  „TISZTELT ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ HÖLGYEK-URAK!

  DR. IFJ. ARSZIN MIKLÓS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  DR. ZOMBORI ISTVÁN FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  HAVAS ANDRÁS
  alpolgármester FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  BALOGH JUDIT FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  VARGA SZABOLCS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  HRUBY JÓZSEF MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  DR. SIMON ISTVÁN
  alpolgármester FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  KOCSIS JÁNOS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  SASS LÁSZLÓ FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  PONGRÁCZ ATTILA FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  KALMÁR ISTVÁN MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  ABDAI GÉZA
  alpolgármester FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  MÁGEL ÁGOST FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  VARGA GYULA MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  RÁDONYI LÁSZLÓ FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt

  OSVÁTH ANDRÁS FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  DR. VARGA MÁRIA FIDESZ
  Kereszténydemokrata Néppárt
  NAGY TAMÁS MAGYAR DEMOKRATA FÓRUM
  BICZI LÁSZLÓ MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  BOROS LÁSZLÓ MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  DR. HORVÁTH BÉLA MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  NÉMETH IMRE MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
  NÉMETH ÁRPÁD SOPRONI VÉDEGYLET
  SZÖVETSÉG SOPRONÉRT
  DR. SZEKERES CSABA SOPRONI VÉDEGYLET
  SZÖVETSÉG SOPRONÉRT
  KÓCZÁN ZOLTÁN SZDSZ- A MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT

  A HELYI KÉPVISELŐTESTÜLET ÉS A VÁROS VEZETÉSE

  Sopron Megyei Jogú Város polgármestere


  Dr. Fodor Tamás


  Sopron Megyei Jogú Város alpolgármesterei


  Dr. Simon István gazdasági ügyekért felelős alpolgármester

  Abdai Géza közösségi ügyekért felelős alpolgármester

  Havas András fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester

  Dr. Dobos József jegyző

  MIÉRT NEM SZOLIDÁRIS A MEGSZORÍTÁSSAL SÚJTOTT LAKOSSÁGGAL? - MIÉRT NEM VÁLLALJA SAJÁT és az ÖNKORMÁNYZATI VÁLLALATOK VEZETŐSÉGÉBEN LÉVŐK JÖVEDELMEINEK CSÖKKENTÉSÉT????”
 • 22. valaki13 2008. december 01. 18:40
  „Ez a válasz nagyon nem akar "megszületni"!!!!!!!!!!!!

  MINDEN KÉPVISELŐT NÉV SZERINT KELLENE MEGSZÓLÍTANI - HA NAGYON ELMARAD A VÁLASZ, EZ IS MEGLESSZ!”
 • 21. valaki13 2008. december 01. 12:15
  „TOVÁBBRA IS KÉREK VÁLASZT AZ ALÁBBI KÉRDÉSRE!!!!

  A HELYI ÖNKORMÁNYZATI VEZETŐK és KÉPVISELŐK MIÉRT NEM VÁLLALNAK NÉMI ÁLDOZATOT ( JÁRANDÓSÁG CSÖKKENTÉS ) A TÁMOGATÁS CSÖKKENTÉS MIATTI BEVÉTELKIESÉS RÉSZLEGES KOMPENZÁSÁLSA ÉRDEKÉBEN???

  LEGYENEK SZOLIDÁRISAK!!!!!!!”
 • 20. valaki13 2008. november 30. 17:18
  „Tisztelt Hölgyeim és Uraim!!
  Tisztelt Önkormányzati vezetők és Képviselők!!

  A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI PÉLDA EMLEGETÉSÉVEL MIÉRT NEM FOGLALKOZNAK?

  TALÁN TÚL ÉRZÉKENY ÉRINTI ÖNÖKET, S JOBBAN LÁTJÁK HALLGATNI, NEHOGY A VÉGÉN MÉG CSÖKKENTENI KELLJEN SZEMÉLYES BEVÉTELEIKET???

  HOVÁ LETT A SZOCIÁLIS ÉRZÉKENYSÉGÜK????”
 • 19. valaki13 2008. november 30. 11:23
  „Tisztelt Osváth képviselő úr!!!

  ITT ALKALOM, HOGY MEGMUTASSÁK, HOGY ÖNÖK SZOLIDÁRISAK!!! - KÖVESSÉK A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI PÉLDÁT!!!!”
 • 18. valaki13 2008. november 30. 11:22
  „Tisztelt Feri1!

  Mire alapozod az a véleményed, hogy CSAK a több fizetésért mennek Ausztriába dolgozni???
  Mire alapozod azt a véleményedet, HOGY HA SOPRONBAN LENNE SZÍNVONALAS és JÓL MEGFIZETETT MUNKALEHETŐSÉG, AKKOR IS AZ INGÁZÁST VÁLASZTANÁK???”
 • 17. Feri1 2008. november 29. 13:06
  „valaki13
  "a kint dolgozók személyi jöv.adójából nem részesül a város."- Feri

  "MÉG A VÉGÉN AZOK LESZNEK A HIBÁSAK, AKIK ELJÁRNAK AUSZTRIÁBA DOLGOZNI, MERT SOPRONBAN NEM KAPNAK MUNKÁT?????" - valaki13

  "Miért lenne hibás az, aki kimegy dolgozni. Akinek van esze és lehetősége, az menjen ki és keresse meg az itteni fizetések min. dupláját.Ők nem azért mennek ki, mert Sopronban nem lenne munka, hanem, mert kint jobbak a fizetések. Szerintem ez egyértelmű" - Feri

  Kedves valaki! Ha megszólitalak, az azt jelenti, hogy Neked címeztem a kérdést. Ha elolvasod a kommentjeimet, akkor megvilágosodsz, hogy nem írtam ellentéteset bennük.
  Viszont ha csak nem tetszik amit írok, akkor azt írd le és ne nézz hülyének, hogy magamban beszélek.
  Üdv: Feri”
 • 16. valaki13 2008. november 29. 12:57
  „Feri13! - mit kérdezősködsz -olvasd el Feri8-t!!! Talán nem értesz egyet magaddal?”
 • 15. gaborcs 2008. november 29. 10:13
  „Nem kellene ilyen cikkeket megjelentetni vagy azt is meg kéne írni, hogy a soproni Önkormányzat is a válságra hivatkozva azonnal elvette intézményeitől azt a kis bérmegtakarítást amit a közalkalmazottak egy évben egyszer szerény kis jutalomra kaphatnának.
  Arról nem írnak, hogy a közalkalmazottak 13. havi bérét is elvették.Persze mert a nyugdíjakat nem ők fizetik, viszont a 13. bérekhez nekik is hozzá kell járulni.Így még örülnek is neki. kiváncsi l ennék, hogy ők felvették-e a jutalmaikat.Persze ha nem akkor más módon kifizetik maguknak.(Pl. ruhapénz, étkezési hozzájárulás.Az intézményeiknek meg kifizetnek nevetséges 3500.- Ft étkezési hozzájárulást.)
  Ezeket kellene leírni, nem hűlyiteni az embereket.( egyébként nem azért írom le mert MSZP-és szimpatizáns vagyok.Épp ellenkezőleg, de nem hiszem, hogy a FIDESZ biztatta őket, hogy még helyileg is vegyenek el ami tudnak. )”
 • 14. DrDon 2008. november 28. 22:22
  „Az is jó lenne, ha nem azokat büntetnék, akik dolgoznak. Szociális érzékenység ürügyén szavazatvásárlás zajlik minden választás előtt. Húzzuk le jól, aki dolgozik, vállalkozik, és adjuk oda annak, aki nem. Évek óta Svédországot játszik a magyar állam, nem csoda, ha a szlovákok lenyomnak minket. Ráadásul most már nem csak gazdaságilag :(”
 • 13. Feri1 2008. november 28. 21:05
  „valaki13
  Miért lenne hibás az, aki kimegy dolgozni. Akinek van esze és lehetősége, az menjen ki és keresse meg az itteni fizetések min. dupláját.
  Ők nem azért mennek ki, mert Sopronban nem lenne munka, hanem, mert kint jobbak a fizetések. Szerintem ez egyértelmű.
  A gyárakat oda telepítik, ahol minden feltétel adott. Sopronban két dolog hiányzik: autópálya, megfelelő mennyiségű szak- ill. betanítható munkás. Az ide települt gyáraknak is munkaerő közvetítőtől kell munkaerőt bérelniük, mivel ez helyiekkel nem lenne megoldott.
  Az alább leírtakban csak azt próbáltam kifejezni, hogy a városunkban kevesebb szja bevétel termelődik, mint régen. Amikor jó volt az idegenforgalom, akkor nem érezte meg a város ennyire az elvonásokat (gazdag nyugat adójából fejlődött kelet). De most már jó lenne, ha nem büntetnék a városokat, hanem hagynák fejlődni, több itt megtermelt adót hagynának helyben.”
 • 12. TancsKaszabell 2008. november 28. 20:25
  „DrDon-nak.
  Igaz, a kormány az infláció várható mértékét KÍNJÁBAN !! tervezte 4,5%-ra,nem is tudom hanyadik változatban.Követő magatartást alkalmaz,és nem jószántából!
  A fidesz kormány a bokros csomaggal a háta megett az akkor várható inflációt,nem
  kellően tiszta szándékkal a dupplájára tervezte.Bizony!”
 • 11. valaki13 2008. november 28. 20:15
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 10. DrDon 2008. november 28. 20:13
  „A szociális érzéketlenséghez csak ennyit:

  http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?i=106500&k=3&sp=1”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időszaki kiállítás nyílik Sopronban, a Lábasházban

Nagycell és Kiscell - zarándoklatok emlékei Burgenlandból, Győr-Moson-Sopron és Vas megyéből című… Tovább olvasom