Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Össztűz zúdul az ÉDÁSZ-ra

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara a Versenyhivatalhoz fordul, kérve, állapítsa meg, hogy az ÉDÁSZ Rt. visszaél erőfölényével és tisztességtelen piaci magatartást valósít meg – jelentette ki Horváth Vilmos, a kamara elnöke.
Magasra csaptak az indulatok a kamara szerda esti küldöttgyűlésén, amikor áramszünet akadályozta munkájukat. A szolgáltatás másfél órás szünetelése „átírta" a forgatókönyvet. Már csak azért is, mert többszöri telefonálgatás után sem sikerült kapcsolatba lépni a szolgáltatóval. A jelenlévők aztán indulatosan kifejtették, az ÉDÁSZ, minden erőfeszítés ellenére bezárja soproni szolgáltatóirodáját, szinte lehetetlen elérni őket, ha valakinek ügyes-bajos dolga akad, akkor majd Győrbe kell utaznia.

Az elmúlt év novemberében Künszler Béla, az ÉDÁSZ Rt. ügyvezető igazgatója lapunkban határozottan kijelentette, január elsejével bezárják a Plazaban működő ügyfélszolgálati irodájukat, s a jövőben telefonon – kék szám segítségével – tartják a kapcsolatot a fogyasztókkal. A hír már akkor felháborodást váltott ki Sopronban. A városvezetés többször is tárgyalt az ÉDÁSZ vezetőivel, de nem jutottak eredményre. Az áramszolgáltató ügyvezető igazgatója a múlt év december 3-án kelt levelében arról tájékoztatta Kalmár István alpolgármestert, hogy bezárják az irodát.

A város nem adja fel

A kamarai küldöttgyűlésen jelen volt az alpolgármester is, aki kijelentette, az iroda megmaradása érdekében újra felveszi a kapcsolatot a szolgáltatóval. Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke is támogatásáról biztosította a soproniakat.

– Tarthatatlan, hogy a megyei jogú városban ne legyen az áramszolgáltatónak ügyfélszolgálati irodája. Az ÉDÁSZ magatartása ellentmond az uniós alapelveknek.

– Az ÉDÁSZ december közepén levélben tájékoztatott bennünket, hogy a még folyamatban lévő csatlakozók kivitelezését januárban zárjuk le, az igénybejelentéseket pedig a hónap végéig juttassuk el hozzájuk – mondja Horváth Lajos, az egyik soproni cég tulajdonosa. – Ez a döntés Sopronban és környékén legalább 40–45 villanyszerelőt érint, akik az ÉDÁSZ külön tanfolyamát végezték el, hogy minősített szerelőkké válhassanak.

Kihez fordulhatnak?

Horváth Lajos szerint ennél is nagyobb probléma, hogy az emberek nem tudják, hová, kihez forduljanak.
Ennek ellenére az Észak-dunántúli Áramszolgáltató, amely a E. ON Hungária Rt. társaságcsoport tagja, hajthatatlan.

– Azzal, hogy a kamara a Versenyhivatalhoz fordul, nem tudok mit kezdeni – válaszolta érdeklődésünkre Künszler Béla. – Abban az esetben, ha a fogyasztóknak vagy a szerelőknek konkrét panaszai vannak, számos fórumhoz fordulhatnak, az energiahivataltól a fogyasztóvédelemig. Nem tehetünk róla, hogy diszkriminatívnak minősítették azt, mi döntöttük el, ki alkalmas a velünk való együttműködésre. A piac szabad, a mérőhelyek kiépítését bárki elvégezheti. Mi vesszük át a munkát, és a mi feladatunk a hálózatba kapcsolás. A soproni iroda még működik, de hamarosan bezárjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a szép nyugdíjaséveknek

A soproni Erzsébet-kórházban tegnap ötödször is megműtötték Vinkovics Ferencnét. Az idős asszonyt… Tovább olvasom