Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Összevonták a soproni kórházat és a szanatóriumot

Április elsejétől hivatalosan is összevonják a soproni Erzsébet-kórházat és a szanatóriumot. Többlépcsős fejlesztési programot is bejelentett csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Molnár Ágnes főigazgató.
– Eddig is minőségi szolgáltatások jellemezték az intézmény fekvő- és járóbeteg-ellátását, ám a közeljövőben több olyan változás, beruházás valósul meg, melyek révén még magasabb szintű szolgáltatásokat biztosíthatunk Sopron és térsége lakosságának – fogalmazott dr. Molnár Ágnes, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház főigazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján, amikor többlépcsős fejlesztési programot jelentett be.

A főigazgató örömteli hírnek nevezte, hogy április 1-jétől a városban működő egészségügyi intézmények egy egységben, Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet néven folytatják tevékenységüket. Az új intézménynek három telephelye lesz: a központi Erzsébet Oktató Kórház, a Soproni Rehabilitációs Intézet és a Sopron-balfi Gyógyfürdőkórház. Jogilag az utóbbi kettő olvad be az Erzsébet-kórházba.

A főigazgató szerint a beolvadással biztonságosabbá válik a betegellátás.
A főigazgató szerint a beolvadással biztonságosabbá válik a betegellátás.


Az integrációval kapcsolatban a főigazgató úgy fogalmazott: a beolvadással biztonságosabbá válik a betegellátás, nő a szolgáltatási színvonal és költséghatékony, fenntartható intézmény látja el Sopron és térségének mintegy 120 ezer betegét. Az eddigi szakmai párhuzamosságok megszüntetésével olyan korszerű laboratórium, gyógyszertár és radiológiai egység jön létre, mely segíti a diagnosztikai és gyógyító tevékenységet. Emellett hatékonyabbá válik a gazdálkodás és lehetőség nyílik a betegelégedettségben fontos szerepet játszó élelmezés megújítására.

A szakmai munkát és az együttműködést segíti az új, közös informatikai, orvosi és medikai rendszerek összekapcsolása. Dr. Molnár Ágnes hozzátette: az integráció hosszabb távú szakmai együttműködést is lehetővé tesz, mely a továbbfejlődés záloga.

Az intézményi integrációval párhuzamosan több, nagy horderejű beruházás is megkezdődött a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézetben. Első lépésben a sürgősségi betegellátó osztály, valamint a műtőblokk fejlesztése valósul meg pályázati forrásból. Közel ötvenmillió forint értékben új műszereket is vásároltak.

A legnagyobb horderejű fejlesztés azonban az a csaknem ötmilliárd forint értékű beruházás, melynek során egy új diagnosztikai központ valósul meg a kórház ápolási osztályának helyén. A beruházás idén nyáron kezdődhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rabszállító ütközött Sopron és Győr között: kórházban a fegyenc

Győrbe tartott a sopronkőhidai büntetésvégrehajtó intézetből az a rabszállító, ami útközben az… Tovább olvasom