Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Összevonják a belvároshoz közeli ingatlanokat Sopronban

Az Árpád utcai egykori mentőállomás területén az enyészet az úr. Az épületet már lebontották, ám az ingatlan – továbbá a közeli parkoló és üzletház – értékesítése várat magára. Az önkormányzat befektetőt keres.

Telnek-múlnak az évek, s vannak a városnak olyan ˝sebes˝ területei, amelyek csak nem akarnak begyógyulni. Ilyen például az Árpád utcai egykori mentőállomás ingatlana. Immár több mint hat éve, hogy a mentők kiköltöztek az elavult épületből: először a kórházban kaptak átmeneti otthont, amíg el nem készült a Kuruc körúti új, korszerű mentőállomás. Az Árpád utcai épületet idővel lebontották, az önkormányzativá vált terület pedig szemmel láthatóan az enyészeté. A kerítést indák és fák ágai fonják be – tartják egyben –, a gallyak közül pedig több kilóg a járdára. Sok érdeklődő telefont kapott szerkesztőségünk: hat év után mi lesz a területtel, mikor fogják azt hasznosítani?

A régi mentőállomás területe jelenleg elhanyagolt. A mellette lévő ingatlanokkal összevonva értékesítené az önkormányzat. Fotó: Magasi
A régi mentőállomás területe jelenleg elhanyagolt. A mellette lévő ingatlanokkal összevonva értékesítené az önkormányzat. Fotó: Magasi

A belváros szabályozási terve előírja, a befektető majdan milyen módon hasznosíthatná a területet. Elsősorban szállodára, lakóépületre gondolunk.
Abdai Géza alpolgármester

– A régi mentőállomás területét a közeli parkolóval és a parkoló végén lévő egykori áruházzal összevonni kívánja az önkormányzat, és egyben értékesítené az így létrejövő ingatlant – közölte érdeklődésünkre Abdai Géza alpolgármester. – A belváros szabályozási terve előírja, a befektető majdan milyen módon hasznosíthatná a területet. Elsősorban szállodára, lakóépületre gondolunk. Pénzintézet is érdeklődött a lehetőség iránt, de a jelenlegi pangó ingatlanpiac rányomja bélyegét az értékesítésre. Reméljük, a közeljövőben sikerül olyan tőkeerős befektetőt találnunk, aki igényes tervet tesz majd le az önkormányzat asztalára.

Olvasóink írták

  • 3. Hozzászóló 2010. december 03. 21:56
    „Igényes terv... Na ja. Dőljön a pénz, épüljön a lakópark...”
  • 2. Filtec 2010. december 01. 16:48
    „Egy KÍNAI áruház kéne még oda! :)”
  • 1. calcio 2010. november 30. 10:26
    „"A régi mentőállomás területét a közeli parkolóval és a parkoló végén lévő egykori áruházzal összevonni kívánja az önkormányzat"-bakker 4évetek volt rá,és még mindig semmi!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mézeskalácsos advent Balfon

Balfon az adventi ünnepség keretében mutatták be Nagyné Samu Henrietta ˝Mézes világ˝ című kötetét. Tovább olvasom