Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Összeverekedett az ügyintéző és a képviselő Sopronban

Csoportos garázdaság miatt indított vizsgálatot a rendőrség, mert Sopronban vasárnap hajnalban összeverekedett két csoport.
   
Csoportos garázdaság miatt indított vizsgálatot a rendőrség, mert Sopronban vasárnap hajnalban összeverekedett két csoport. Az ügyben a győri rendőrök nyomoznak, mivel az egyik verekedő a soproni közgyűlés jobbikos képviselője, így a Soproni Rendőrkapitányság elfogultságra hivatkozva átadta az ügyet. A megyei kapitányságon megerősítették információinkat, hozzátéve, egyelőre nincs gyanúsított, a rendőrség vizsgálja a verekedés körülményeit.

Annyi bizonyos, hogy két csoport közt szóváltás alakult ki a Deák téren, amely kölcsönös bántalmazásba csapott át és a Széchenyi téren folytatódott. A verekedés során egy ember könnyű, egy súlyos sérüléseket szenvedett. Utóbbi dr. Bendes Zoltánképviselő. A vele összetűzésbe került csoportban pedig egy városházi dolgozó is volt.

Dr. Bendes Zoltán a legutóbbi választásokon jutott be a soproni testületbe a Jobbik képviselőjeként. A 27 éves aneszteziológus az egyik leg-
fiatalabb tagja a közgyűlésnek.

– Hétfős társasággal voltam, autóval érkeztünk hajnali két óra körül a Deák térre. Egyik ismerősöm, egy vékony fiú kiszállt, hogy megnézze, nyitva van-e még a szórakozóhely, ami előtt egy ötfős társaság állt. Közülük ketten belekötöttek, ki tudja, miért. Mi is ketten szálltunk ki a kocsiból, hogy ezt megkérdezzük. Azt még hallottam, hogy a pártállomásomat szidják durván, aztán már jött is az ökölcsapás. A földre kerültem és elvesztettem az eszméletemet – mondta el a Kisalföldnek dr. Bendes Zoltán. Arra eszmélt, hogy a húga zokog mellette, aki megpróbált a védelmére kelni, de ő is kapott egy pofont.

– A testvérem talán ötven kiló sincs és nő. Borzasztó volt, hogy megütötték. Valószínűleg felfogta ezt az is, aki tette, mert bár valaki már kihívta a rendőröket, nem várta meg, elszaladt a Széchenyi tér felé. Igen, mi is utána futottunk és utol is értük. Itt újabb dulakodás kezdődött... – ismeri el a képviselő.

Az esetről egy névtelen levélíró is beszámolt több sajtóorgánumnak. Az állítólagos szemtanú a Széchenyi téren ablakából volt szem- és fültanúja a verekedésnek, részletes leírása szerint nem dr. Bendes volt a szenvedő fél – épp ellenkezőleg. Erről a képviselő így nyilatkozott:

– A levélíró szerintem nem egy véletlen szemtanú, hanem valaki az ellenérdekű csoportból, aki így próbálja tisztára mosni verekedő társát. Nem igaz, ami abban a levélben van – állítja dr. Bendes Zoltán.

Szerettük volna azt a férfit is megszólaltatni, aki betörte a képviselő orrát, de nem értük el. Úgy tudjuk, a telefonját is elveszítette azon az éjszakán.

Korábban:

Az ügyben a győri rendőrök nyomoznak, mivel az egyik verekedő a soproni közgyűlés jobbikos képviselője, így a Soproni Rendőrkapitányság elfogultságra hivatkozva átadta az ügyet.

A megyei kapitányságon megerősítették információinkat, hozzátéve, egyelőre nincs gyanúsított, a rendőrség vizsgálja a verekedés körülményeit.

Annyi bizonyos, hogy két csoport közt szóváltás alakult ki, amely kölcsönös bántalmazásba csapott át. A verekedés során egy ember könnyű, egy súlyos sérüléseket szenvedett.

Utóbbi dr. Bendes Zoltán képviselő. A vele összetűzésbe került csoportban pedig egy városházi dolgozó is volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak rohant egy autós Sopronban - fotó

A Balfi úton a sofőr beszorult az autójába kedd hajnalban, súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Tovább olvasom