Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Összeszedik a tél szemetét Sopronban

A jó idő beköszöntével a Sopron Holding Zrt. munkatársai megkezdték az utak, közterületek rendbetételét.


– Ráfér a városra a tavaszi nagytakarítás, ennek van most itt az ideje – mondta délelőtti sétáján tegnap Béres Márton. A nyugdíjas férfi szerint tűrhető Sopron közterületeinek a tisztasága, de a tél szemetét tavasszal össze kell szedni. Különösen a csikkgyűjtők környéke bántja a szemét, de nagyobb figyelmet fordítana a parkokra, sőt, a patakmedrekre is.

Béres Márton
Béres Márton


A Sopron Holding munkatársai az elmúlt napokban megkezdték az utak helyreállítását, a kátyúk eltüntetését, a zöldnövényzet frissítését, valamint az útszélek megtisztítását.

A tavaszi nagytakarítás fontos része a járdaszegélyek mentén lerakódott sár eltávolítása.
A tavaszi nagytakarítás fontos része a járdaszegélyek mentén lerakódott sár eltávolítása.


– A kiemelt tavaszi takarítás egy meghatározott ütemterv szerint, két hónapig tart. Erre az időszakra még tíz alkalmi munkavállalót felvettünk – mondta el a Kisalföldnek dr. Komornoki László, a Sopron Holding vezérigazgatója. – Fontos tavaszi feladataink egyike a sártalanítás. Ilyenkor a járdaszéleket megtisztítjuk a felhalmozódott sártól, piszoktól. Ez a munka nem túl látványos, de nagyban hozzájárul a környezet rendezettségéhez és elengedhetetlen feltétele a seprőgép hatékony működésének. Összesen 440 kilométer hosszúságú útszakaszt kell megtisztítani a város területén belül. A takarítás összköltsége közel 15 millió forint lesz.

 Nyilvános parktakarítás. Március 19-én az Erzsébet-kertben, 20-án a Deák téren, 21-én a Kodály téren, 22-én a Kazinczy téren, 26-án a Thököly téren, 27-én a Washington parkban lesz nagytakarítás. Minden alkalommal 14 órától várják az önkénteseket. Zsákokat és kesztyűket a holding biztosít.


A tisztább városkép érdekében reméljük, hogy az indokolt munka fedezete az önkormányzat költségvetésében átcsoportosítható a tartalék keret terhére.

A vezérigazgató hozzátette, az elkövetkező két hónapban nyilvános parktakarításokat is tervez a holding, melyeknél számítanak a lakosság közreműködésére is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztújítás a soproni Jobbikban

A soproni Jobbik alelnöke Balog Csaba lett, az elnök továbbra is Gőbl Gábor. Tovább olvasom