Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Összement termékek - vécépapírt, joghurtot vitt el a válság

Emlékszik még a régi szép időkre, amikor jódolgunkban húszdekás tejfölt kanalaztunk, a kenőmájas kitöltötte a csomagolást, a "százas" zsepiben tényleg száz darab volt és fenekünket még nem válság-rolnira tekert vécépapírba töröltük? Ez mind a múlté. Öntől mit vett el a válság?

Medvesajtra kívánt rá a kisalfold.hu, és megdöbbent, mikor felnyitotta a dobozt. Már a vásárláskor, a boltban gyanakodni kezdtünk, mert a dobozban furcsán lötyögött a nyolc cikkely. De mikor felbontottuk a csomagot, rossz előérzetünk beigazolódott: a Medvesajt igencsak lesoványodott. Úgy is mondhatnánk, a piacgazdasági válság erősen beférkőzött a tejipari készítmény cikkelyei közé.

Összementek.
Összementek.

Hirtelen felindulásunkban árgus szemekkel indultunk polcmustrára, hogy utána járjunk, hol akarnak rajtunk, vásárlókon spórolni. Találtunk pár terméket, ami korábbi önmagához képest gyökeres változáson ment át az utóbbi hónapokban.

Lefogyott Medve.
Lefogyott Medve.


Egy korty eltűnt..
Az utolsó korty eltűnt..

Első felfedezésként azt tapasztaltuk, hogy a tejfölös polcról egy az egyben eltűntek a kétszázgrammos kiszerelésű termékek. Tejfölt ma már jó esetben csak 175, kevésbé jó esetben pedig 150 vagy 140 grammos "méretben" lehet venni, ugyanez igaz a joghurtokra és a sajtokra is. A "Könnyű és finom" neve rendkívül találó, hiszen valóban finom, ugyanakkor rendkívül könnyű is! Azt nem mondhatnánk, hogy hirtelen fosztottak volna meg bennünket e remek ínyencségtől, hiszen a joghurt 250 grammról évek hosszú sora alatt karcsúsodott 125 grammra.

A camembert sajtból 25 grammot harapott le a gyártó, a tejital 200 helyett már csak 180 milliliter, a nylontasakos kenőmájasból szintén távozott egy falatra való. Ennek eredeti súlyára sajnos már nem emlékszünk, de a csomagolás gyanúsan puhának tűnik.
A "százas" papírzsepi ma már csak a legritkább esetben százas, hiszen a csomagok java részében már csak 90-et találunk. (A zacskógyártó részleget valószínűleg nem állították még át, így némelyik csomag furcsán üresnek tűnik.)

Minden tizedik zyepi ajándék, tőlünk a gyártónak.
Minden tizedik zsepi ajándék, tőlünk a gyártónak.

A legviccesebb "találmányunk" ugyanakkor a válságban "kitágult" vécépapír-rolni. Némelyik tekercs belső keménypapír rolnijának ugyanis hirtelen másfélszeresére nőtt az átmérője, a külseje azonban ugyanakkora maradt. Nem kell komoly számításokba bocsátkoznunk ahhoz, hogy észrevegyük, itt bizony hibádzik a tekercs egy része.

Válságrolni.
Hátul hagyományos, elöl válságrolni.

Ön is felbosszantotta magát egy trükkösen álcázott lenyúláson? Összement, vagy megszűnt kedvenc terméke? Írja meg!

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. mitirjak 2009. április 24. 09:22
  „Az 1.kg sem 1.kg,Na az 1.m.mennyi?999.mm? Meg a tojásnál is kb 5-6.féle méret.Pedig én ebből pirostojást tu
  dok,meg rántottát!Eddig 5-ből,most majd 2-3-ból,ha lesz tojás!!!”
 • 38. Tojás 2009. április 24. 08:40
  „Már a gumi sem a régi... vagy a válság elért engem is? :D”
 • 37. Túrabakancs 2009. április 24. 08:23
  „Miki2009!
  Köszönjük meg az idegenérzelműek társaságának! /SZDSZ/ Ha ők nem lesznek ott a parlamentben, akkor
  meg fog változni ez a helyzet. ...Elnézést a kis kitérőnek...”
 • 36. Miki2009 2009. április 24. 06:31
  „Igazából azért vernek át minket, mert hagyjuk, hogy megtegyék. Ha meg valaki hangot ad a felháborodásának és esetleg tenne is valamit azt egyből le fasisztázzák. Mit szólt volna pl Petőfi ha "A még kér a nép most adjatok neki"-ért, vagy a "Talpra Magyar"-ért megvetik? Össze kéne tartani közös érdekeinkért és nem szabadna hagyni, hogy kisemmizzenek. Szó esett az USA-ról. Én nem különösebben kedvelem őket, bajom sincs velük. Egy valami azonban megvan bennük. Az összetartás és, hogy büszkék arra, hogy ők ameriakiak. Ha én büszke vagyok a Magyarságomra sajnos ma egyet jelent azzal, hogy fasiszta vagyok. (Pedig közel sem) Amíg ez így van sajnos bármit megtehetnek velünk. És most nem csak a mackósajtra értem.”
 • 35. lolita 2009. április 24. 06:22
  „Hat amit en szivok abba meg mindig 20 db van Style ssssssuperslims!”
 • 34. Túrabakancs 2009. április 23. 22:54
  „A ragasztószalagok is "összementek", szinte feleannyi a hosszuk! A tubusos ételkiegészítőkkel is gondok vannak, hiszen a felük levegővel telített.Ha megnyomja az ember mert nem jön a cucc, tuti akkor indul meg amikor a fejem felé tartom... /Piros arany, ketchupok, mustár stb...”
 • 33. paris18 2009. április 23. 22:11
  „sok ilyen van de ennek szerintem semmi köze a válsághoz.sok helyen egy korsó sör már 4 dl vagy régen a feles vodka nem 4cl volt hanem öt.ugyanígy a stampó nem 2 cl volt hanem 3.a cigibe már csak 19 szál van sőt valamelyik márkában már csak 18
  de amit itt írtak a cikkben nagy baromság ez már régóta így van és nem a válság miatt.
  elemér neked meg a k...... anyád”
 • 32. xo16zy 2009. április 23. 20:34
  „AHA! Biztos a csomagból is a kommunisták lopták ki a vécepapírt, mi? :-DDDD”
 • 31. wily13 2009. április 23. 17:14
  „Elemér! /22/
  Igaz Mo. majmoló! De Te egy majom vagy!”
 • 30. soproni 2009. április 23. 17:07
  „28! Igaz,hogy eltértél a témától,de egyetértek veled.:)Soha nem értettem,hogy miért foglalkozik olyanokkal,akiket utál és megvet!Csak szidni és mocskolni tudja a saját vérét. Talán még büszke is magára és nem szégyenli nyilvánosságra hozni,milyen gyenge elméjű és alacsony értelmi szinttel rendelkező szánalmas alak .A nagybátyám Las Vegasban él,de az ő szájából még soha nem hallottam sértő és nagyképű szavakat,mert ő nem szenved amnéziában ,mint Elemér.Ki a francot érdekel,mi van Amerikában? Mi Magyarok vagyunk és nem tagadjuk meg a hazánkat!

  A cikkhez:Ezt nevezik burkolt áremelésnek.Szerintem nem csak az árakkal van a probléma,hanem a fizetésekkel.”
 • 29. katika15 2009. április 23. 16:51
  „Elég szomorú hogy itt tartunk lassan már üresek lesznek a csomagolások és egyre rosszabb minőségűek! Mindig kivesznek belőlük valami hozzávalót így már elég jól észrevehető , hogy nem olyan mint régen!!!”
 • 28. p.pablowsky 2009. április 23. 16:02
  „Kicsit eltérek a témától.

  Elemér, te álmagyar, mi a faszért nem az otthoni dolgokkal foglalkozol. Ha ennyire utálod "szülőhazád", miért nem felejtettél már el magyarul? Jobb lenne meghúznád magad, mert még a végén még odaát is elérnek téged a magyarok nyilai.”
 • 27. mitirjak 2009. április 23. 16:00
  „˝Nem a zsemlye kicsi,a pofátok nagy˝!Mondta Matyi bátyánk! Ez most igaz,de nem csak a zsemlyére,hanem
  mindenre vonatkozik!Ezt az összes kétkezi mellós észreveszi a családjával együtt.A vezetőink hemzsegnek
  kihangsúlyozom,MINDEN JÓBAN! Ide juttatták az eltartójaikat! Nem az MSZP-ről van csak szó,hanem az egész
  felső rétegről,beleértve Viktorékat is!Ők meg szartak mindenre,kivonultak.Nemhogy segítették volna az or-
  szág előre haladását!Csak a zsebem telljen meg,más nem érdekel jelszóval!”
 • 26. RickCartman 2009. április 23. 14:54
  „Igen, és a doboz cigi is csak 19 szál!Monnyon le/takarodj/abcúg Koppány! (a megfelelőt kérjük, húzza alá---)”
 • 25. Tapmancs 2009. április 23. 13:55
  „Azt hiszem rekordot döntött az "egyszerre a címlapon lévő, de nem hozzászólható" cikkek száma.”
 • 24. lolita 2009. április 23. 12:53
  „Pontosan igy van ez KIKI!Sokan az aprosagokkal nem foglalkoznak mert nem erdekli öket.En mar joparszor visszadobtam a pultosnak mert beakart csapni es igazam volt 3 dekaval kevesebet akart adni mire lejött a fönök es igazat adott nekem,azota odafigyelek.”
 • 23. Kiki 2009. április 23. 12:10
  „Ez ,nem hűlyeség, tényleg 2dl, volt a tejföl, és a többi termék is nagyobb kiszerelés volt, ez egy reklám fogás, nem emel árat, "hú de jó-...." viszont ugyanakkor, csökken a mennyiség már nagyon régóta, . ami mégiscsak a te károdra van. Ez pedig nem most kezdődött. Ha vásárolnál észre vennéd, hogy jóval kevesebb teméket tudsz megvenni a pénzedért már évek óta. És itt most a mennyiségre gondolok, bár a minöség is romlik.”
 • 22. elemér 2009. április 23. 12:03
  „Azt hiszitek hogy a fejeteket bedugjátok a homokban, de az nem úgy megy a világhálón. Sokszor mondtam már hogy nem Mo.-n találták fel a spanyolviaszt. Ugyanez megy az USA-ban is de itt ezzel már régebb óta foglalkoznak és szakszerübben. Mo. viszont nem USA legfeljebb majmoló.”
 • 21. Szilágyi_Zsolt 2009. április 23. 11:54
  „Erre még nem figyeltem föl, amiről a cikk ír, de az már régen a szemembe szökött, hogy egyre több termék esetében mintha egyenesen irtóznának a kerek számú kiszerelési mennyiségektől. Például egy csipszeszacskó régen 100 grammos volt, de évek óta már csak 90, meg gyakori az 1 L helyett a 0,9 L-es doboz, és így tovább.

  Megnéztem a Tékozló Homárt. 6 napra visszamenőleg egyetlen olyan, egy csomag szottyadt banánnal foglalkozó bejegyzés van rajta, amely kapcsolatba hozható a Kisalföld témájával. Szerintem ezt enyhe túlzás lopásnak nevezni.”
 • 20. AHA. 2009. április 23. 11:44
  „Nem azzal van baj, hogy a mennyiségek kisebbek lettek,hanem azzal,hogy a pénzes boríték is soványabb lett!
  Máskülönben észre sem vennénk a változást.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokros: ˝Reformok kellenek!˝

Sopron - Az ország talpra állításához és a fejlődéshez nem elegendőek a rövid távú intézkedések, a… Tovább olvasom