Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Ősszel is lesz lomtalanítási akció

Sopron - Folytatja munkáját a soproni hulladékkommandó. A nyári hónapokban 250 köbméter szemetet gyűjtöttek össze. Csak az önkormányzatnak az elmúlt három hónapban 1 millió 550 ezer forintjába került az illegális lerakók felszámolása.
Kitartó emberek a hulladékkommandóba delegált szakemberek, ugyanis a tegnapi megbeszélésükön kiderült, az eddigi erőfeszítések ellenére, újra és újra szeméthalmok csúfítják a várost és környékét. A kommandó azonban folytatja munkáját, s egyre többen kérik a különböző szervezetek segítségét. Kosztka László, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. igazgatója bejelentette, a tavaszi lomtalanítási akciót követően az ősszel megismétlik az akciót, sőt összegyűjtik a kertekben, a házak körül összegyűlt nyesedékeket is. Az igazgató sikeresnek értékelte az elektronikai hulladékok begyűjtését, ezért továbbra is a lakosság rendelkezésére állnak.

Sopron csatlakozik a Magyar Közút Kht. által meghirdetett országos akcióhoz, amelynek célja a közutak és a parkolók menti területek megtisztítása. A szemétgyűjtő napra október 20-án kerül sor.

A kht. megyei igazgatósága a csatlakozó önkormányzatoknak, iskoláknak, civil szervezeteknek, faluszépítő közösségeknek, de az egyéni jelentkezőknek is térítés nélkül biztosítja a védőkesztyűt, a láthatósági mellényt, illetve a szemétgyűjtő zsákokat. Az akcióhoz szeptember tízig lehet csatlakozni, a Magyar Közút Kht. megyei igazgatóságán, (Győr, Batthyány tér 8.), telefonon pedig a 96/529-228-as számon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök az iskoláknál

Sopron - Rendőrök és polgárőrök irányítják a forgalmat a legveszélyeztetettebb általános iskolák… Tovább olvasom