Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ősszel elkezdődhet a GYSEV nagy projektje

Sopron - Finiséhez érkezett a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal fejlesztésének előkészülete. Júniusban már a közbeszerzési eljárások is lezárulhatnak.

Lakossági fórumot tartott a GYSEV Zrt. a Sopron–Szombathely– Szentgotthárd vasútvonal fejlesztéséről – közte a soproni Kőszegi úti aluljáróról – hétfőn a városházán. A brüsszeli támogatással megvalósuló beruházás teljes összege eléri az 50 milliárd forintot. Ebből a soproni aluljáró valamivel több mint 2,5 milliárd forintot tesz ki. A fejlesztés után a vasúti pályán 120 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek a vonatok. A peronokat 55 centiméter magasra emelik, könnyebb lesz így az utasoknak a felszállás. Több helyen megnyújtják az állomási pályákat is, hogy keresztezhessék egymást az uniós szabványnak megfelelő hosszúságú, 750 méteres vonatok.

Ács Sándor vezérigazgató-helyettes és Fodor Tamás polgármester a fórumot követő sajtótájékoztatón kijelentették: a Kőszegi úti aluljáró nagy jelentőségű a vasút által kettéosztott város közlekedési struktúrájában. Nyíró József projektvezető részletezte: a közbeszerzési eljárások júniusban lezárulhatnak, ősszel elkezdődhet a kivitelezés. Az átfogó vasút-korszerűsítés 2011-ben fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikai vérfürdő: soproni kopjafa az áldozatok emlékére

Sopron-Virginia – Megyei kopjafát állítanak nyáron az egyesült államokbeli Blacksburgben a… Tovább olvasom