Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Ősszel átépítik a Csengery utcát

Sopronban szeptemberben kezdődik a város egyik legforgalmasabb útvonalának, a Csengery utcának az átépítése.
– Sopronban a Csengery utca fenntartásának feladatát a tehermentesítő út átadásával egy időben vette át a megyei közútkezelő kht. – mondta az útvonal szükségessé váló felújításával kapcsolatban Wimmer József, a győri székhelyű kht. főmérnöke. – Az eltelt évek során komolyabb felújítás nem történt rajta, noha a járműforgalom azon a városrészen erőteljesen megnövekedett, s így burkolati károk is keletkeztek. A városvezetéssel egyeztetve, a most elkészült tervek szerint, teljes egészében átépítjük a Csengery utcát, beleértve a járdákat is.

– Ez utóbbiaknál nem aszfaltréteget, hanem térburkoló követ használunk, miképpen arra is ügyelünk, hogy a most meglévő zöld jelleg, a fák és a növényzet megmaradjon. Kerékpárút is épül, ennek nyomvonala a Kőszegi úti körforgalomtól a Király Jenő utca irányába halad majd. Az úttest kialakításánál elsősorban arra törekszünk, hogy a zsúfolt járműközlekedésből eredő balesetveszélyt csökkentsük – folytatta Wimmer József főmérnök. – Ennek érdekében külön öblöket építünk ki az autóbuszmegállóknál; gyalogátkelőhelyekkel, valamint párhuzamos parkolókkal tesszük biztonságossá a közlekedést.

Az összességében több tízmillió forintos beruházás közbeszerzési eljárása hamarosan befejeződik. A Kőszegi úti körforgalomtól a Mátyás király utcáig terjedő szakaszon szeptemberben kezdődik, s bő egy hónapig tart majd a munka. A Csengery utca további részén várhatóan jövőre folytatódik a korszerűsítés.

Több körforgalmi csomópontot is terveznek

Sopronban nagy lendülettel folytatódik a körforgalmi csomópontok tervezése, építése. A megyei közútkezelő kht. főmérnöke szerint, valószínűleg néhány hónapon belül hozzáfognak a Pozsonyi út és a 84-es elkerülőút találkozásának kiépítéséhez, itt a költségek egy részét a soproni önkormányzat vállalta magára. A következő feladat a Balfi út és az elkerülőút, a Virágvölgyi út és az elkerülőút, valamint a Lackner Kristóf utca és a 84-es főút kereszteződésének körforgalommá történő alakítása lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükség van a magyar munkaerőre

A magyarok miatt nagy a burgenlandi munkanélküliség – állítja az osztrák munkáskamara. Tovább olvasom