Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Ősszel alapozás

A Káposztás utcában (még) minden változatlan, semmi sem utal arra, hogy hamarosan elkezdődik a stadionrekonstrukció.
Amikor tavaly októberben az önkormányzat másodszori nekifutásra megszavazta a 180 millió forintos önrészt, mindenki fellélegzett. Hiszen akkor úgy látszott, minden akadály elhárult az építkezés elől, és az idén ősszel már egy korszerű, esti mérkőzésekre is alkalmas stadionban fogadhatja a Matáv Sopron például a Ferencvárost. Mint kiderült, túl korai volt az öröm. (A város költségvetését kétszer is módosították, ezért a konkrét tervezési munkálatok csak tavasszal indultak.) A jelenlegi helyzet szerint jó, ha ősszel elkezdődhetnek a lelátók alapozási munkálatai.

– Elkezdődnek? – kérdeztük dr. Payer Erzsébetet, a sportért felelős alpolgármestert.
– A lelátók szerkezetépítését országos pályázaton egy szegedi kft. nyerte el, de a hozzánk eljuttatott ajánlat nagyságrendekkel magasabb volt a vártnál. Ez elfogadhatatlannak tűnt, hiszen összesen 535 millió forint áll rendelkezésünkre a pálya korszerűsítésére. A tárgyalások eredményeképpen végül a szegediek lejjebb mentek az árakkal. A részletes kiviteli tervek néhány héten belül elkészülhetnek. A generálkivitelezésre két cég pályázott. Hogy melyik lesz a befutó, hamarosan ismertté válik.

A stadionrekonstrukciót megelőző tárgyalások és a levelezések sok időbe és energiába kerültek. Például az ÉDÁSZ eredeti ajánlata a hálózatfejlesztésre 16 millióról szólt. Hosszas egyezkedések után sikerült 4,5 millióra csökkenti az árakat.
Mint megtudtuk, az sem gyorsította az előkészületeket, hogy időközben veszélybe került az országos stadionrekonstrukciós program, de az új fejlemények szerencsére nem érintik Sopront. Azonban, hogy mikorra készülhet el a város új büszkesége, arról – az előzmények ismeretében – érthetően visszafogottan nyilatkoznak az érintettek. A szurkolók viszont már azzal is elégedettek lennének, ha egy év múlva sor kerülhetne a stadionavatásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliomos baseballosok

Siófokon soproni siker született az egyik ismert üdítőital-gyártó cég által szervezett ügyességi… Tovább olvasom