Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Összefogtak a kereskedők

Meghosszabbított szombati nyitva tartással csalogatják a vásárlókat üzleteikbe a soproni belvárosi kereskedők.

Megváltozott szokások

– Advent második szombatján délután nem tért be hozzánk senki. Ennek ellenére még mindig pártolom a kezdeményezést – mondta el Kósa István, az egyik kisvárkerületi vinotéka tulajdonosa. – Úgy tapasztaljuk, hogy az üzlet profiljából is adódóan a kuncsaftjaink többsége az utolsó pillanatra hagyja a vásárlást.

– Az utóbbi években megváltoztak a vásárlási szokások, az emberek többségének inkább szombaton és vasárnap van ideje az üzleteket járni – mondja Horváth Árpádné, az egyik ismert divatüzlet tulajdonosa és az akció kezdeményezője. – Ez a hétvégi forgalom tartja el a nagy bevásárlóközpontokat, és nekünk a Várkerületen is ehhez kellene igazítani boltjaink nyitva tartását.

Kevesen csatlakoztak

A több mint kétszáz érintett üzlettulajdonosnak csak töredéke reagált és csatlakozott a felhíváshoz, annak ellenére, hogy a szemléletváltás szükségességét évek óta senki nem kérdőjelezheti meg. – A mostani kezdeményezést igazából csak halvány próbálkozásnak tartom, és még mindig úgy érzem, hogy a Várkerületen hiányzik a „gazda szeme" – vallja a kérdés tekintetében alapvetően optimista Horváth Árpádné. – Hosszú folyamatról van szó és kitartónak kell lennünk, míg a vevőkben tudatosul, hogy szombat délután is érdemes bemenni a belvárosba, mert az üzletek nyitva vannak.

Ausztriában nagy forgalom

Eközben a határ túloldalán az ausztriai kereskedők kimondottan elégedettek a két adventi hétvége után a karácsonyi forgalommal – olvasható az osztrák lapokban. A Bécsi Gazdasági Kamara tájékoztatása szerint advent második hétvégéjének bevétele jóval meghaladta a tavalyit, de a nagy roham még hátravan.

Az idei slágerajándékok a gyermekjátékok mellett elsősorban az elektronikai termékek, de a ruházati cikkek és sportfelszerelések is keresettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökre elaludt a drogos

A rendőrség tovább vizsgálja annak a fiatalembernek a halálát, aki néhány nappal ezelőtt halt meg. Tovább olvasom