Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Összefogott az egész ország

A kisfiú családját a Kisalföldben megjelent írás nyomán egy országos napilap és az egyik kereskedelmi csatorna is felkereste, hogy segíthessen.

Felgyorsultak az események a peresztegi Árvai családban. A beteg Alexandert a Kisalföld cikke nyomán felkeresték a PET-CT-t végző intézmények, a vizsgálat után a kisfiút az elsők között kezelhetik a Magyarországon üzembe helyezett gammakéssel.

Még egy hete sincs, hogy beszámoltunk a peresztegi Árvai Alexanderről, aki már majdnem két hónapja vár a kemoterápiát követően arra a PET-CT-vizsgálatra, ami eldöntené, eredményes volt-e a kúra. A kisfiúnál másfél évvel ezelőtt diagnosztizáltak agytörzsi daganatot, azóta többfajta kezelést és injekciókúrát kapott. A család több hete várta, hogy megtudják, milyen kezelés jöhet szóba. Ugyanis amíg nincs eredmény, a gyógyítás sem folytatódhat. Cikkünk nyomán azonban felgyorsultak az események, jó hírekről számolt be Árvai Levente, Alexander édesapja.

– Családunkat a Kisalföldben megjelent írás nyomán egy országos napilap és az egyik kereskedelmi csatorna is felkereste, hogy riportot készítsenek velünk – mondta el Levente. – Az aznap esti híradónak szinte még vége sem lett, már sorozatban csörgött a telefonunk: az ország összes PET-CT-t végző egészségügyi intézménye felajánlotta segítségét. Mindegyik soron kívüli ingyenes vizsgálatról biztosította fiamat, de ami még jobb hír, ezután a Magyarországon nemrégiben üzembe helyezett gammakéssel elvégezhetik a szükséges műtétet.

Alexander PET-CT vizsgálatát a debreceni kórházban hajtják végre néhány napon belül. A leletek elkészítése hat napot igényel, ezután a műtétet is elvégzik. – A korábbiakkal ellentétben már nem szükséges Grazba szállítani a kisfiunkat, hanem Magyarországon – az elsők között – műthetik meg – folytatta az édesapa. – Nagyon örülünk annak, hogy végre előrelépés történt a fiunk kezelésében, hiszen egy beteg gyermeknél minden nap számít.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a Soproni Borünnep

A helybéliek mellett szerte az országból érkeztek érdeklődők a Soproni Borünnepre. A Fő téren az elmúlt hétvégén huszonnyolc pincészet kínálta borait. Az ünnep sikerét mi sem jelezte jobban, mint hogy szombat estére elfogytak a poharak. Igaz, a hiányt vasárnapra már pótolták... Tovább olvasom