Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Összefogott a régió Petiért

Hálatelt szívvel mond köszönetet a fertőszentmiklósi Vámosi család mindazoknak, akik részt vettek az I. Városi Futónapon, s így hozzájárultak a rendellenességekkel született kisfiuk, Petike rendszeres kezelésének utazási költségeihez.
Mint azt megírtuk, május 9-én jótékonysági futást rendeztek Vámosi Petike kezeléseinek támogatására. Mi történt az elmúlt hetekben? – kérdeztük a családot.

– Mi is kimentünk az I. Városi Futónapra, legyalogoltuk az egyik távot. Magunkkal vittük az esemény főszereplőjét, a kis Petit, hiszen őérte, a kezeléséhez szükséges utazások anyagi terheinek megkönnyítésére ajánlották fel a szervezők a jótékonysági akció bevételét. Meglepődtünk, milyen sokan gyűltek össze, ilyen méretű összefogást álmunkban sem reméltünk. Annyian, hogy sok embernek nem is jutott futónapi karszalag – meséli Vámosi Péterné, miközben szeme sarkában könnycsepp csillan.

– Integettek nekünk az úton, s az is megható volt a számunkra, hogy többen nemcsak a nevezési díjjal segítették Peti rendszeres utaztatását, hanem személyesen is odajöttek hozzánk, s külön felajánlásokkal leptek meg bennünket. A rendezvény végén a polgármester, Horváth Tibor adta át a futónap bevételét.

A Vámosi család köszöni a közösségi támogatást, amely megkönnyíti a kis Petike kezelésekre való utaztatását.
A Vámosi család köszöni a közösségi támogatást, amely megkönnyíti a kis Petike kezelésekre való utaztatását.     


– Az is nagyon jó érzés volt a számunkra, hogy nemcsak a helyiek vettek részt az akcióban, hanem a környező településekről, sőt, Sopronból, Kapuvárról és Győrből is érkeztek – tette hozzá Vámosi József nagyapa, aki gyakran ül a volán mögé, hogy Petike heti háromszor Sopronban korai fejlesztő, illetve speciális tornán, továbbá gerincproblémái miatt Budapesten különböző kezeléseken vegyen részt. A kisfiú ugyanis fél karral született, s a jobb oldalán a tizenkét borda helyett csak hat fejlődött ki. A család szeretete, gondoskodása és a helyi közösség támogatása azonban jó esélyt ad arra, hogy Petike a lehetőségekhez képest teljes életet éljen.

– A személyes adományokkal együtt összesen 667 ezer forint gyűlt össze, amelyet külön számlán helyeztünk el. Ebből fedezzük a havonkénti ezer kilométert kitevő utazások költségeit – vette át a szót az apuka, Vámosi Péter.
A család azt is elárulta, hogy a jótékonysági akció után pár héttel nagy motorbőgés verte fel utcájuk csöndjét. A jánossomorjai Őrvidék Kapuja Motoros Baráti Kör legalább ötven tagja kereste fel őket, hogy anyagi támogatást adjanak. Nagy örömükre a motorosok között volt László atya, a jánossomorjai plébános, aki sok évvel ezelőtt Fertőszentmiklóson szolgált.

Plakáton köszönték meg a szervezők

A fertőszentmiklósi jótékonysági futónap szervezői plakáton köszönték meg a közösségi összefogás eredményét. „Úgy vélem, a futónap és az azt követő napok, hetek is beigazolták, a segítség mellett nagyon fontos a családnak nyújtott lelki támogatás, amit mindnyájan adhattunk" – fogalmazott Horváthné Ábrahám Eszter szociális intézményvezető a szervezők nevében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a Kurucdombi vakáció

A hétvégén folytatódik a Kurucdombi vakáció rendezvénysorozata. Tovább olvasom