Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 20°C Még több cikk.

Összefogás a soproni fociért

Az FC Sopron egykori ügyvezetője, Gőbl Gábor kezdeményezésére többen is összefogtak a soproni futballért. Céljuk, hogy legalább a másodosztályban szerepeljen a jelenleg NB III-as SVSE.
Sopronban többen nem nyugszanak bele, hogy évek óta nincs profi futballcsapat a városban, nemrég az egyik legnépszerűbb közösségi portálon „Összefogás a soproni fociért" néven hoztak létre oldalt, amelyen már több százan jelentkeztek.

„Immár három éve több ezer ember hétvégi szórakozása vált semmivé. Mint bizonyára sokan tudják, 2007 végén megszűnt a professzionális élvonalbeli futball Sopronban. Másodosztályú meccseket pedig tizenegy évvel ezelőtt, 2000 tavaszán láthatott utoljára a publikum. A több tízezer nézőt látott Városi Stadion 2008 óta gyakorlatilag kihasználatlanul áll. Fenntartására Sopron önkormányzata közel évi negyvenmillió forintot áldoz..." – áll az internetes oldal nyitólapján.

Nem ez az első próbálkozás egyébként a profi labdarúgás felélesztésére Sopronban.

„Két éve tavasszal kudarcba fulladt egy próbálkozás a soproni önkormányzat részéről, gondolunk itt a ZTE juniorcsapatának soproni szerepeltetésének ötletére, melyet a helyi szurkolók közgyűlésen történt nagyszámú megjelenése akadályozott meg nagyon is helyesen, de eszünkbe juthat a REAC idecsábításának terve, amely szabályos merénylet volt Sopron futballjövője szempontjából: szerződés nélkül a REAC három hónapos vendégjátéka hatvanötmillió forintba került,  ez az összeg harmincmillióval haladta meg azt a támogatást, amit a kupagyőzelem évében a város sporttámogatásként biztosított az MFC Sopronnak. A REAC-nak adott pénz harmadából NB II-es feljutó csapatot lehetett volna kialakítani. Napjainkban a hagyományairól híres soproni focit az NB III-ban vitézkedő SVSE képviseli. A csapat a bajnoki táblázat második helyén áll" – teszik hozzá a kezdeményezés szervezői.
Az elképzelés szerint ez az együttes léphetne fel az NB II-be.

„A játékoskeret megerősítése esetén reális esély lehetne arra, hogy a csapat  tavasszal kiharcolja az NB II-es tagságot, ezzel reményt adva a szurkolókon kívül több száz fiatal labdarúgó-palántának is, hogy egyszer egy soproni profi csapatban játszhassanak."

Az oldalon szerepel, hogy 1921-ben alapított Soproni VSE működését hagyományosan finanszírozó GYSEV Zrt. és az egyesület közti támogatási szerződés 2010. december 31-én lejárt. A vasúttársaság vezetőinekmég nem jutott idejük a feljutásért küzdő csapat idei finanszírozásának megtárgyalására. A szervezők úgy tudják, ezzel kérdésessé vált a csapat további működtetése is, mivel a labdarúgó-szakosztály vezetője, Horváth Ottó távozott a klub éléről, pedig néhány hónapja még a feljutó csapat kialakítását tervezte a menedzser.

A csapat szakmai és gazdasági megerősítésére Gőbl Gábor, az élvonalbeli FC Sopron korábbi ügyvezetője, résztulajdonosa vállalkozott, aki új, a klubhoz korábban nem tartozó szponzorokat és minőségi labdarúgók Sopronba igazolását vállalta magára. A jelenleg önkormányzati képviselő futballmenedzser ötmillió forint  szponzori összeget juttatna a klubhoz azzal a megkötéssel, hogy a csapat téli megerősítéséből a város is vegye ki a részét.

„A korábbi évi tízmilliós önkormányzati támogatást hét- nyolc millióval megemelve lehetőség lenne arra, hogy olyan labdarúgókkal erősödjön a klub, akik éveken keresztül szolgálták városunk sportját. Olyan csapatot építhetnénk, amelynek lenne esélye minden mérkőzését megnyerni és így nyártól ismét NB II-es csapata lenne Sopronnak. Tárgyaltam több helyi cégvezetővel, akik egyöntetűen biztosítottak támogatásukról és örömmel segítenék a Soproni VSE feljutását" – tette hozzá Gőbl Gábor.
A célok közt szerepel egyébként Tóth Mihály, Pető Zoltán, Csontos Zoltán és Balaskó Iván leigazolása és egy szurkolói fórum megszervezése.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. zeta62 2011. január 09. 14:08
  „szépen sorban :)

  2. 1soproni 2011.01.05. 09:51

  Az okfejtéseddel az a baj, hogy ez a csapat, nem az a csapat, ahol tulajdonrésze volt, és amivel kupagyőzelmet értek el...

  17. fcsopron60 2011.01.06. 09:23

  Ha reménytelenül magadra hagynak, (MATÁV, önkormányzat) egyedül nem tudod előteremteni a szükséges pénzt, akkor te is kiszállnál...
  Az akkori játékosokat megértem, ha sajnáltam is, hogy világgá mentek. Klubhűségből megélni nem lehet.
  Akkor kellett volna Abdai úrnak okoskodni, és időlegesen megmenteni a csapatot, máig lehetne élvonalbeli csapata a városának. De még átmenetileg sem segítettek a Gabinak. Ahogy most sem fognak, ahhoz túl szókimondó, nem hajbókoló típus. :)”
 • 24. pulci 2011. január 08. 18:09
  „Andersennel nagyrészt egyetértek tényleg nem kéne eltúlozni ezt az idősebb generációt még ha szükség is van tapasztalt játékosokra mint pl. Micora.
  Az egykori utánpótlás játékosokra kitérve a 87-es korosztályból néhányan ausztriában játszanak mások más NB2, NB3-as csapatokban talán Ivancsics az egyetlen aki első osztályban játszik.
  A 88-as korosztályból aki kiharcolta az ifik számára a feljutást 2007-ben ill. a 89,90-esek közül néhányan sopronban maradtak miután kiöregedtek ifiből de azóta sokan elhagyták vasútat. Többiek szintén ausztriában vagy alacsonyabb bajnokságokban játszanak.
  Ha akkoriban amikor megszűnt fc sopron elkezdtek volna vasútban ezekre a játékosokra építeni amit részben meg is tettek - de nem voltak elég konzekvensek -akkor mára lehet már előrébb lennénk és nem kéne itt kiöregedett játékosok leigazolásáról beszélni...”
 • 23. ÁrtatlanBárányka 2011. január 08. 00:11
  „Ejnye-ejnye, az a figyelmetlen olvasásotok....

  Miért akarnak rendezni????
  Tán nem valami pénzhajhász dolog állhat a háttérben?
  Kis naivak, akik azt hiszik, hogy azért mert nektek akarnak jót!!!”
 • 22. c77 2011. január 07. 18:37
  „Német liga Hoffenheim?”
 • 21. Andersen 2011. január 07. 11:29
  „A foci az jó lenne, no de 35 éves játékosokkal jövőt építeni???Ráadásul egy Balaskó?Most éppen melyik videotékában fog erőszakoskodni az alkalmazottal?meg piásan vezetni és a csapatorvos ad majd helyette vért megint? Teljesen felesleges! Hol van a pár éve még sokra hivatott 87-es, 89-es 90-es korosztály??Tán ketten -hárman játszanak a Vasútban.”
 • 20. pulci 2011. január 06. 17:08
  „Hát báránykát tényleg lehetetlen értelmezni ebben a témában nagyon nincs képben de ez nem baj mindenki maradjon annál amihez ért.
  A 16-os hozzászólásához lehet, hogy csak túlozni akart de egyrészt nem élnek annyian afrikában másrészt nem hinném csádban meg kongóban focival foglalkoznának. Ja és ha senkit nem érdekel a foci akkor miért pályázik a legtöbb ország eb vagy vb rendezésért és azt nem magánpénzből teszik de ebbe nem érdemes mélyebben belemenni. A lényeg az, hogy sokan szeretnének újra minőségi focit látni sopronban még ha nem is vagyunk már annyian mint néhány éve mégis jóval többen mint pl . akit női kosár érdekel.”
 • 19. skandi 2011. január 06. 10:00
  „17! Mivel a tényeket nem ismered, ezért nehéz lenne veled vitatkozni, nem is a dolgom, majd Gábor megteszi itt, ha akarja. Egyébként már többször leírta mi történt anno, de mindegy. Csak az a kérdésem van, hogy téged miért zavar az, ha a saját pénzéből milliókat áldozna valaki a focira és meggyőzne szponzorokat, hogy ők is szálljanak be? Szerinted ez a mostani állapot így jó? Rohadó létesítmény, lassan elfogyó utánpótlás stb. ... báránykával meg azért kár vitába szállni, mert egy fordítóprogram sem segített megérteni, mit is akar mondani a 13-as hozzászólásában.”
 • 18. calcio 2011. január 06. 09:38
  „16ű
  te miről beszélsz?ülj vissza 1-es!!szerinted,hol lehet a nyomtatott sajtóban komnnentelni?????elárulom neked,hogy az online oldalra gondoltam:))))”
 • 17. fcsopron60 2011. január 06. 09:23
  „Cloeon_dipterum!!

  Akkor miért adta el a részét G.Gábor ,mikor kupagyőztesek lettünk?
  Nem Gábor nem ide való ez egy megtévesztés!”
 • 16. ÁrtatlanBárányka 2011. január 05. 23:04
  „Hát igen. A legnépszerűbb.
  Mert nézi 100milió brazil, egymilliárd afrikai, egymilliárd sárga meg indiai. Meg pár tízmillió európai....”
 • 15. Csetneky 2011. január 05. 22:25
  „Gyerünk Gábor, bízom benne, hogy összejön! A Pápa II. ugyan nagyon vezet, de semmi sem lehetetlen. Hajrá Sopron!

  Akit nem érdekel a foci, ne nézze. Ilyen egyszerű. Engem például nem érdekel a tahó világ, ezért nem nézem. Azért érdemes rákeresni, mely sport a legnépszerűbb összességében a Földön.”
 • 14. Cloeon_dipterum 2011. január 05. 21:28
  „Gőbl Gábor neve garancia a soproni fociban!”
 • 13. ÁrtatlanBárányka 2011. január 05. 18:06
  „8, 9, 12:
  Felületesen olvastok...
  De voltam anno én is meccsen, igaz akkor még SSE volt, meg SLC. SLC ifi B-ben magam is fociztam.
  Már akkor látszott, hogy az egész egy szar.
  Gondoltam, hogy ki fogjátok sarkítani, amit mondtam, de felhoztatok ellenpéldának olyan országokat, ahol agyon van finanszírozva a foci. Ott érdemes kimenni a meccsre, mert jó a foci. Amit viszont nem néztek, az az, hogy tele van külföldi játékosokkal. Ezért is mondtam, amit mondtam.
  De ezen a négy országon kívűl van még kb 200, ahol meg <moderálva> sem érdekli a foci. Mármint a saját nemzeti focijuk. Nagyjából ez Mo-n is így van.
  A ralit azt csak mondtam, gokart is volt itt régen, és ugye mennyien voltak anno a Bécsi dombon a motokrossz versenyeken is.
  Nemzeti Sport?????
  Komolyan egy olyan újságot hozol fel példaként, amit gyakorlatilag a focira alapoznak????
  Ki is vásárolja és olvassa a lapot? Aki a focit kedveli. Technokrata világunk azért már kezd túllépni a nyomtatott sajtó világán. Egy más médiumon viszont semmiféle focit nem találni, mert nem érdekli a népeket.
  Rossz példa.
  Nem a foci ellen vagyok, inkább az ellen, hogy próbálják agyonmagasztalni, és kvázi erőszakosan életben tartani. Kereslet hiányában. Kicsit komcsi....”
 • 12. pulci 2011. január 05. 16:38
  „Szerintem nagyon is lenne igény nyilván 6-os hozzászóló akkoriban nem volt kinn meccsen amikor 10 ezer vagy később 5 ezer néző vot kinn meccseken. Ha valaki elárulja nekem mikor vonz vagy vonzott akármilyen más sport ennyi embert sopronban az jelentkezzen. Amúgy meg nem hinném Németország vagy Anglia fejlődő ország ahol 40 ezren járnak ki átlagban meccsekre.
  Lehet, hogy már nem lesznek 5 ezren a stadionban de ha csak egy kicsit nagyobb erőfeszítés és támogatás érné csapatot akkor NB2-es csapatként akár kupameccsen lehetne ismét néhány ezer néző.
  Amúgy meg nem hiszem, hogy gyorsulási versenyek pl. utánpótlás szempontjából milyen példát mutatnak nyilván önk. vagy állami támogatás esetén ezt kell figyelembe venni tehát ez a hozzászólás egyáltalán nem passzol ide.
  Örülök neki, hogy itt is beszámolnak erről az összefogásról mert valljuk be az elmúlt 3 évben nem volt szinte semmilyen előrelépés akármennyire is próbálkoztunk vasúttal nem úgy tűnik mintha sikerülne a feljutás enneK szellemében. HAJRÁ SVSE!!!!”
 • 11. Szurkolo001 2011. január 05. 16:35
  „csak így tovább! egyszer már volt ősszefogás... meg is szűnt a csapat. olvasva a neveket ezek a játékosok csak a pénzért jőnnének levezetni! ezek után erre a csapatra is a megszűnés vár. az egyesűlethez kőtődő játékosok már rég nincsenek,a jelenlegiek /vezetők,játékosok,/ egy pár évvel ezelőtt csak térképpel találtak volna fel a vasut pályára! a régi csapat negyed ennyi pénzből is megcsinálta azt amit a jelenlegi! nem volt műfüves edzés ausztriában, volt viszont /munka mellett/ jó hangulat az edzéseken! nekem ne mondja senki hogy egy amatőr csapatnál az normális , hogy egyes játékosok, és az edző megengedheti magának, hogy csak a fociból éljen. mondja meg nekem valaki, hogy ki áldozná a saját pénzét egy olyan csapatra, amelyik még így sem bíztos hogy feljut! és ha sikerülne is, mennyivel tőbbe kerülne! hagyják ezt a kis csapatot, még mielött megszünne ez is!!!”
 • 10. bgabri 2011. január 05. 15:57
  „hajrá.mindent bele!!!”
 • 9. skandi 2011. január 05. 14:03
  „Áruld már el milyen biznisz szaga van annak, ha valaki a sajátjából vagy a cége pénzéből ad sportra? mit kap érte cserébe?? Persze, hogy mindenki arra kíváncsi, ami INGYEN van. Rali, motokrosszra fizettél már?! Ha fizetni kéne, megnézheted mennyien mennének ki... Az meg engem zavar mondjuk, hogy 200 millióért mi vagyunk a virágos város... Hurrá! Ez egy NBII-es csapatnak150 utánpótlás gyerekkel mondjuk 4 évi költségvetés. Akkor az nem zavar Téged, hogy az MKB Sopron 80 milliót kap a várostól és ingyen sem érdekel 300-400 embernél többet? Te is csak egy kedves frázispuffogtató vagy. Többet inkább nem is mondok, mert fárasztó, hogy ilyen buta emberek vannak...”
 • 8. calcio 2011. január 05. 13:59
  „6-os
  valóban nem ez a legnépszerűbb sport muhahaha.nézd meg az nso-n a kommenteket egy rali tudósítás után és egy focimeccs után(hozzáteszem motorsport kedvelő vagyok).mit értesz fejlődő országon?esetleg spanyol,olasz,német ,anglia,brazilia,argentína stb,mert ezekben messze a legnépszerűbb sport!!”
 • 7. calcio 2011. január 05. 13:54
  „2-es
  akkor ne adjunk a színházra meg egyéb művészi tevékenységekre sem pénzt,mert az is az adózók pénze.igen is nagyon sok embernek vették el a szórakozását,valamint nem igaz,hogy egy ilyen kaliberű város,mint a milyenk annak nincs egy valamire való csapata!!nem lebecsülve,de barcs,gyirmót stb . hol vannak sopronhoz képest ??”
 • 6. ÁrtatlanBárányka 2011. január 05. 13:50
  „Ennek egy kicsit megint biznisz szaga van...
  Amúgy kajak nem értem a dolgot.
  Ha lenne igény, meg lenne elég focizni akaró fiatal, akkor lenne csapat is.
  De mivel se ez, se az nincs meg, nem értem, miért forszírozzák? Szerintem a foci inkább már csak a fejlődő országokban köt le néptömegeket, és az ottani fiataloknak nyújt kikapcsolódási, sportolási és kiugrási lehetőséget.
  Van azért sok sport, ami inkább érdekli a népet.
  Nem tudom, mondjuk, hogy itt mifelénk miért nem rendeznek rali futamot. Vagy motokrosszt, esetleg gokartot.
  Meg kéne valamelyik okosnak nézni, hogy mennyi ember tölti a hétvégéjét a gyorsulási versenyeken, meg mennyi megy el egy focimeccsre....”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni jelölt lehet az Év Orvosa - Szavazzon Ön is!

˝Nem a betegséget, hanem a beteget kell kezelni˝ - vallja dr. Sávay László, a soproni kórház… Tovább olvasom