Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Összefogás a soproni bringásokért - fotó

Huszonhárom kerékpártároló már elkészült, tegnap a Fáy-iskola előtt tizenegyet ünnepélyesen is átadtunk a diákoknak.

A Kisalföld kampánya megtette az első lépéseket, az önkormányzat folytatja a telepítéseket. Sopron egyre inkább kerékpárbarát.
Nyolc helyszínen huszonhárom bringatámasz – a Kisalföld Bringára, Sopron! kampá nyának ez a legújabb eredménye.


Az Erzsébet utcában két helyen, a Csengery úton, a Táncsics utcában, a szerkesztőség és az aréna előtt, az Ágfalvi úti lakóparkban és a Fáy-iskola előtt már biztonságosan lehet parkolni a kétkerekűekkel. A Kisalföld legújabb társadalmi feladatvállalása több mint a kerékpározás népszerűsítése, bár ez sem kis feladat.

A feltételek javításával, a problémákra való rávilágítással, a jó példák és a sikerek bemutatásával a város élhetőbbé tétele is cél. Az ötlet gyorsan támogatókra talált, a tárolók néhány hét leforgása alatt a helyükre is kerültek. Az önkormányzat, a Roto Elzett Certa Kft. és a GYSEV Zrt. is segítette a megvalósulást.

Bringára Sopron! Az új kerékpártároló. fotó: Magasi


A Fáy-iskola előtt tegnap reggel már használták is a diákok és a tanárok az új támaszokat. „Jó helyre kerültek, köszönjük!" – mondta az avatón Herczeg Lászlóné igazgató. Bódvai Ildikó, a Kisalföld soproni szerkesztőségének vezetője, a kampány ötletgazdája arról is beszélt, milyen fontos a város szempontjából, hogy a meglévő infrastruktúra, az egyre bővülő kerékpárutak mellé biztonságos tárolók is létesüljenek.

– Az ötlet jó, természetesen rögtön csatlakoztunk is. A Kisalföld megtette az első lépéseket, mi pedig folytatjuk a sort, hogy Sopron egész területén létesüljenek hasonló, biztonságos tárolók – jelentette be Fodor Tamás polgármester.

A Bringára, Sopron! kampány ezzel nem ért véget, sőt! Az óvodai és az iskolai felvilágosító órák, a balesetmentes közlekedést segítő programok a jövő héttől indulnak. Már készülnek a hiánypótló térképek a városi és a környékbeli kerékpárutakról és már csomagoljuk a meglepetéseket a kampányt záró családi kerékpártúrához is.

Ne feledjék: október 5-én találkozunk a Fő téren!        

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nap jótette: rottweilert mentettek a soproni rendőrök

A négylábú egy fához volt kötve, az állat egész testén veréstől származó zúzódásokat, duzzanatokat… Tovább olvasom