Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Összefirkálták a Fidesz és az MSZP pártirodáit

Sopron - Csütörtök éjszaka ismeretlenek összefirkálták a Fidesz és az MSZP soproni szervezetének irodáit. A rongáló(k) feltehetőleg a városi ’56-os ünnepség után festett(ek) feliratot a homlokzatokra.

„Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop..." felirattal csúfították el csütörtökön éjszaka a Fidesz soproni irodájának homlokzatát. Emellett az ajtót is összefirkálták.  Abdai Géza, a Fidesz soproni elnöke elmondta, emelkedett hangulatú ’56-os ünnepségen van túl a város, amikor méltó módon emlékeztek meg a forradalomról.

És aki firkál?
És aki firkál?

– Elítéljük, hogy szélsőségesek megrongálták, összefirkálták az irodát, ez a tett megtépázta 1956 méltóságát – fogalmazott az elnök. – Bízunk benne, hogy a politikai élet soproni szereplői is elítélik, valamint elhatárolódnak ettől a tettől. Az esetet már jeleztük a Soproni Rendőrkapitányságon, valamint feljelentést is tettünk. Az iroda homlokzatát csúfító feliratot a lehető leggyorsabban eltávolíttatjuk.
Farkas Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője a Kisalföldnek elmondta, rongálás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás. Az elkövető mielőbbi felkutatása érdekében a lakossági bejelentéseket is várják, amelyeket a 107-es, ingyenes hívható telefonszámon lehet megtenni.

Egy névtelen vélemény.
Egy névtelen vélemény.

Az MSZP irodáját sem kímélték a rongálók, akik a homlokzat falára „Büdös komcsik" feliratot festettek. Kránitz László, a párt soproni elnöke kifejtette, a feliratot minél előbb eltávolítják, nem tesznek rendőrségi feljelentést, ugyanis a korábbi, hasonló megnyilvánulások tetteseit sem fogták el, és nem céljuk a politikai hangulatszítás.

Kapott firkát az MPSZ-iroda is.
Kapott firkát az MSZP-iroda is.

– Elítéljük és elhatárolódunk az esettől, úgy véljük az ilyesfajta magatartás nem méltó Sopron hírnevéhez és 1956 szellemiségéhez. A véleménynyilvánításnak a demokráciában van kultúrált módja, a falfirkálás azonban nem ez – jelentette ki a politikus.
A graffitik között is különbséget kell tenni. Ha a kár mértéke 20 ezer forint alatt marad, akkor szabálysértés,  efelett pedig már bűncselekményről van szó.


Az MSZP-nél két éve ablakot törtek

Sopronban szerencsére nem jellemző a politikai indíttatású rongálás. Igaz, 2006 szeptemberében ismeretlenek téglával törték be az MSZP soproni irodájának ablakát. A tettesek nem kerültek elő.

Olvasóink írták

125 hozzászólás
 • 125. munkatársad 2008. november 06. 16:40
  „Pluzsik Tamás!
  Mit tudnak rólad !
  A geodézián, meg az erdőmérnöki karon. s lásd talált süllyedt!
  Tudod nehéz Sopronba itt mindenki tud mindent mindenkiről.
  S NICSENEK VÉLETLENEK!
  VELED ÉRZEK DE EZT ÉRDEMLED.
  Tudod a foto masinák!
  Meg a sok tenisz Háry elvtársal!
  Ez van!”
 • 124. Feri1 2008. október 30. 15:44
  „joco1azigazi 2008.10.30.
  Kedves jocó, aki igazi
  Nem ennek a hírnek a hozzászólásaiban véded el´Qrót és csapatát.
  Mostanában, mióta visszatértél oly nyakatekert és különös a stílusa a hozzászólásaidnak. Ezért szólítottalak meg nagyon aggódva, hogy Jocókám, minden rendben. Jó egészséget!”
 • 123. joco1azigazi 2008. október 30. 13:57
  „Feri1 2008.10.30. 09:26 : légyszi, ha lehet olvasd el ujbol azt amit irtam: Könnyités (csak) Nekled:"
  hát tudod kedves "inside ",Te nem ezt irtad, hanem "védted" a neonácikat, mig intel soha nem védte a szélsöbalosokat.Érted? nem hát. és másrol is "beszéltem:"
  1:"JA ÉS EGY KIEGÉSZITÉS: A TERROR SZINE LEHET, HOGY MÁS DE A LÉNYEGE :UA. tudod a "legjobb "nyilasbol lett a "legjobb" komcsi" most forditva: az "igazi" komcsikbol lett a legjobb nyilas. hát tudod én sem komcsi sem nyilas Énedböl nem kérek.Érted?"
  2:"Ki a f-szt érdekli a senkyyházzyyyy és csöcselékének náci/fasiszta elvei addig mig nem az utcán kezd- molotovkoktélozni-? SENKIT . Érted? DE LEGYEN MÁR MEG nEKEM ÉS A MÁSIK KB 9.9 99MILLIO magyar állampolgárnak az a joga, hogy olyan csürhe-mint senkyyházzy- és wittner _által is támogatott- alja nép "megmozdulásait"- ne ÉRZÉKELJÜK: / NE LEGYEN
  kicsiny Feri1-kém hol itt a " tehetségtelen kormányom "nevében valo beszéd,? légyszi, ha lehet ird már meg”
 • 122. Szolga! 2008. október 30. 10:45
  „Majd lefestik!Hiszen már lefestették!”
 • 121. Feri1 2008. október 30. 09:26
  „joco
  Nem tudom, mi van Veled mostanában?! Régebben egészen értelmes irományaid voltak, melyek tükrözték a világnézetedet. De most?! Árad az írásaidból a pesszivizmus, a rosszindulat, a negativ hülyeség. Számomra már fárasztó elolvasni is (de ez az én bajom). Térj vissza önmagadhoz! Azért, mert balos vagy, nem kell mindenáron az egyáltalán nem balos, viszont minden kétséget kizáróan tehetségtelen kormányod nevében beszélni, az ő érdekeiket védeni. Jöjjön végre meg...”
 • 120. joco1azigazi 2008. október 30. 08:35
  „inside 2008.10.30. 08:20-re váasz: hát tudod kedves "inside ",Te nem ezt irtad, hanem "védted" a neonácikat, mig intel soha nem védte a szélsöbalosokat.Érted? nem hát. és másrol is "beszéltem:"
  1:"JA ÉS EGY KIEGÉSZITÉS: A TERROR SZINE LEHET, HOGY MÁS DE A LÉNYEGE :UA. tudod a "legjobb "nyilasbol lett a "legjobb" komcsi" most forditva: az "igazi" komcsikbol lett a legjobb nyilas. hát tudod én sem komcsi sem nyilas Énedböl nem kérek.Érted?"
  2:"Ki a f-szt érdekli a senkyyházzyyyy és csöcselékének náci/fasiszta elvei addig mig nem az utcán kezd- molotovkoktélozni-? SENKIT . Érted? DE LEGYEN MÁR MEG nEKEM ÉS A MÁSIK KB 9.9 99MILLIO magyar állampolgárnak az a joga, hogy olyan csürhe-mint senkyyházzy- és wittner _által is támogatott- alja nép "megmozdulásait"- ne ÉRZÉKELJÜK: / NE LEGYEN MUSZÁLY ELVISELNÜNK "
  Érted? nwem hát”
 • 119. inside 2008. október 30. 08:20
  „joco....

  Egyet beszélünk...ahogy a szélsőjobbtól kifordul a gyomrom ugyanúgy a szociktól (tőletek) is hánynom kell!
  ..vagy mégsem beszélünk egyet?”
 • 118. joco1azigazi 2008. október 29. 18:09
  „inside...inside... hát nincs válasz?
  Tudod-ez az én magánvéleményem- ha valaki elvei és eszméi nekem unszinpatikussak akkor az elvek ellen probálok küzdeni, nem pedig az elvek hordozoi ellen lépek tettleg .Érted? Ki a f-szt érdekli a senkyyházzyyyy és csöcselékének náci/fasiszta elvei addig mig nem az utcán kezd- molotovkoktélozni-? SENKIT . Érted? DE LEGYEN MÁR MEG nEKEM ÉS A MÁSIK KB 9.9 99MILLIO magyar állampolgárnak az a joga, hogy olyan csürhe-mint senkyyházzy- és wittner _által is támogatott- alja nép "megmozdulásait"- ne ÉRZÉKELJÜK: / NE LEGYEN MUSZÁLY ELVISELNÜNK
  .ÉRTED? A FENÉT.
  JA ÉS EGY KIEGÉSZITÉS: A TERROR SZINE LEHET, HOGY MÁS DE A LÉNYEGE :UA. tudod a "legjobb "nyilasbol lett a "legjobb" komcsi" most forditva: az "igazi" komcsikbol lett a legjobb nyilas. hát tudod én sem komcsi sem nyilas Énedböl nem kérek.Érted?”
 • 117. joco1azigazi 2008. október 29. 14:12
  „inside 2008.10.29. 11:05 ez most válasz volt?
  és a kérdésedre a válasz (én ugyan kisbetüvel irtam) : Ti= a neonácik. Mivel Te azok védelmében "léptél" fel hát ha -tényleg véded öket- rolad is szolt az "irásom"De irj már egy szélsöbalos "megmozdulásrol" tudod olyanokrol mimnt a senkyyházzy és alja csöcseléke szokott a "TV.ostromakor megkezdett felkelésük" folytatásaként 2-3 havonta produkálni.”
 • 116. bimbócsoda 2008. október 29. 13:09
  „Betéptél Csodabimbó? Több SZDSZ = több drog! A jelek szerint mégiscsak jó dolog a kábítószer, mert nyilván te is annak hatása alatt látod ilyen rózsásnak a helyzetet, ahová Böszme Feri kormányozta az országot.”
 • 115. Csodabimbó 2008. október 29. 11:25
  „A fiatalokat nehezen hülyíti már meg a Fidesz, az idősekben dolgoznak még a megrögzöttségek, a feszültségek és ez a megsebzett nyáj talált méltó juhászára a köpönyegforgató Orbánban. Ők, akik ráadásul még vallásosak is, nem emlékeznek a tékozló fiú történetére, így kezdenék előröl az ő törpe figurájukkal.

  Jobb ha valamit nagyon elbaszunk, majd alaposan összerakjuk, minthogy itt-ott foltozgatjuk.”
 • 114. inside 2008. október 29. 11:05
  „jocó......... te vagy intel is ?

  Ki az Ti?”
 • 113. joco1azigazi 2008. október 29. 09:46
  „inside 2008.10.28. 17:21"Milyen alapon itéled el pl a neonácikat ? " válasz eme kérdésre:ez elödeik alapján. (ja és a napjainkban "kifejtett" tevékenységük alapján)-és bocsi Te nagy okos, én még soha nem "olvastam" Inteltöl, hogy a vörös terrort- a komcsikat- dicsérte volna. Viszont sokat olvastam Töletek-neonáciktol- a eszméitek "dicséretéröl"- és az sem semmi amit idönként- a nyilt utcán csináltok.Tudod molotovkoktél, petárda, robbantoszerek stb.Te nagy okos irj csak egy példát-föleg itthonit- ahol esetleg a szélsöbal- hasonlo modonPOLITIZÁLNA mint ti. megj. más sokszor leirtam, de neked-többszázadiknevü neonáci-én mind a kettö szélsöséges megoldást elitélem, de most itt-hazánkban- az ordas- fasiszta- eszméitek probálnak "utat" törni.
  és egy másik megjegyzés:én nem a jobboldalrol irtam hanem az itt nyiltan neonáci -fasiszta- elveket "védelmezökröl"”
 • 112. inside 2008. október 29. 08:22
  „Hiába a közös gyökerek.. magam részéről minden tiszteletem ennek a testvéri szolidaritásnak”
 • 111. obi 2008. október 29. 00:07
  „"2010-ben, mikor megint baloldali kormány lesz hatalmon..."

  Ja...én meg a következő pápa leszek baszki...”
 • 110. Tabornok 2008. október 28. 20:12
  „"Összefirkálták a Fidesz és az MSZP pártirodáit" Szemét, buta banda!
  Robbantották volna föl!”
 • 109. Intel 2008. október 28. 18:19
  „107.
  Kétszer mondták nekem, hogy ez volt az utolsó.
  Kétszer minden statisztikai hivatal temette el a balt, mégis ők vannak kormányon.
  Álmodni?
  Szoktam, igen, és abból lesznek a valóságok, ha megvalósítják őket.
  Eddig mindig megtettük, igaz mindig mégis vádoltak minket, nagyon-nagyon sok csúnya dologgal.
  Messze van a két év, hogy bármit is elmondhassunk...
  Addig is tenni kell a munkát, és addig is az embereknek el kell jutni odáig, hogy ha összefogunk, akkor képesek leszünk a legjobbak lenni.

  Csak egy példa: Szlovákia. Nincs megosztva a nemzet, pedig az etnikai kérdés ott sem egyszerű.

  108. Csak egy példát írtam, soha, senkit nem ítéltem el.
  Azok is idetartoznak, magyarok, csak más nézetet vallnak.
  Sőt, szerintem a parlamentbe is helyük lenne, hogy a véleményüket, ott is eltudják mondani.”
 • 108. inside 2008. október 28. 17:21
  „Intel
  Milyen alapon itéled el pl a neonácikat ? Ők is olyan párt nézeteit vallják amit nem ismertek személyesen! Ugyanolyan ordas eszméket követnek mint a te pártod elődei! Miben különböztök?”
 • 107. Jay80 2008. október 28. 14:10
  „Te egy nagyon okos ember vagy Intel, 2010-ben egy új Gyurcsány kormány? Álmodozz csak, Orbán se lesz az tuti, mert nem vagyok kibékülve a hozzáállásával, de nehogy már ő vitte az országot ilyen helyzetbe?!”
 • 106. Intel 2008. október 28. 11:22
  „Büszke vagyok rátok fiaim, de együtt fogunk mi még örülni!

  2010-ben, mikor megint baloldali kormány lesz hatalmon, picit másabb helyzetben, és akkor már egy új jobboldallal, persze Orbán nélkül:)
  Két hete írtam meg, hogy új fordulat lesz a belpolitikába, és lásd bekövetkezik.
  Most nézzétek meg jobbosok, mit fog lépni a párt vezéretek:)”
125 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt házas szállodák a hosszú hétvégén

Sopron - A mostani négynapos hosszú hétvége alatt szinte teljes telt házzal működnek a soproni… Tovább olvasom