Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Összefirkált ülések a vonatokon

Sopron - Az utóbbi hónapokban újabb merényletet követtek el a falfirkálók: nemcsak a vasúti kocsik külsejét, de már az üléseket is összerondították kriksz-krakszaikkal.
– Az utóbbi hónapokban öt-hat vasúti személyvagont csúfítottak el a graffitisek – tudtuk meg Balogh Gyulától, a GYSEV Zrt. soproni kocsiműhelyének vezetőjétől. – Sajnos már a vagonok üléseit is összefirkálták. Drága mulatság ez, hiszen az üléseket speciális, gyúlékonymentes, továbbá a szokottnál tartósabb huzattal látják el, amelynek négyzetmétere akár tizennégyezer forintba is kerülhet. Idén vagy harminc ülést rongáltak meg ily módon, legutóbb hatot. A javítási költség ülésenként eléri a huszonhétezer forintot. Az utasok bosszúságát az is növeli, hogy a telepingált kocsikat a javítás idejére ki kell vonnunk a forgalomból. A vagonkülsőre festett graffiti eltávolítása kocsinként ötven-százezer forintba kerül. A firkálók nem kímélték a vasúti műhelyek falát, ajtajait sem.

A graffitisek sajnos már a vonatok belsejét sem kímélik. Fotó: Magasi Dávid
A graffitisek sajnos már a vonatok belsejét sem kímélik. Fotó: Magasi Dávid

Idén egy rongálót sem sikerült tetten érni. Az év eddig eltelt szakában három graffitisügyben tettek feljelentést a károsultak, bár ennél valószínűleg több falpingálás is történt.

Olvasóink írták

 • 13. luuuzer 2008. április 25. 09:13
  „ez még csak nem is graffiti csak egy sz.r tag.”
 • 12. kisstibor 2008. április 19. 20:26
  „Hollandiaban "vasuti rendorseg" felugyeli a vonatokat. Mi lenne, ha a GYESEV is befektetne ilyenbe? Valoszinuleg rengeteg bunozot is elfognanak, akik Ausztria fele vasuton tavoznak es nem autoval. A rongalasoknak is azonnal vege lenne. Ez a megoldas.”
 • 11. T 2008. április 19. 16:53
  „Ezeket a firkálókat biztosan látja valaki (akár a buszon, vonaton) csak az a baj hogy nem mernek szólni senkinek”
 • 10. Cseter János 2008. április 18. 13:40
  „Magyarországon mindent a politika irányít és azok ötleteiből kerálódnak. De nem csupán azért ami matriné is helyesen jegyzett meg, hanem azért mert vannak oly idióták, akik nem a politikai mellékterméknek tudják be a vandalizmust a szemetelést a zsebesek és a garázda elemek működését ebbenaz országban! Ugyan is senki sem születik a fent említettnek, hanem a rendszer vezetése teszi azzá a nemtörödömségük miatt! E rendszer vezetése a politikai hatalom aki kinevezi a feleősöket, csak ép nem ellenőrzi a munkájukat! Így nem is csoda hogy elszaporodik még az ostoba emberek társasága is!”
 • 9. joco1 2008. április 18. 09:47
  „Lkj. megelöztél. A firkálok ellen csak közös "fellépésel " lehet védekezni: nem elfordulni hanem rászolni, illetve szolni a vasutasoknak.”
 • 8. Lkj 2008. április 17. 20:23
  „De még náluk is butábbak, akik ebbe politikát kevernek.”
 • 7. Kapuvári 2008. április 17. 17:52
  „A neoliberális fiatalok között vannak ilyen buták!”
 • 6. klm 2008. április 17. 13:03
  „Közmunkára ítélném ahány betűt írt fel annyi napra legalább! suvickolja csak le nem csaka sajátját ha nem még a másokét is!”
 • 5. szadesz 2008. április 17. 12:38
  „Első körben szilánkosra törném az önjelölt művész kezét, majd miután kijött a kórházból, a gipszelt kezével nekiállna letakarítani azt a szemetet, amit felfestett, végül 3 hónapig rács mögé csuknám...
  Nekem miért nincs jogom tiszta vonaton utazni???”
 • 4. marina 2008. április 17. 12:09
  „Angliában mindenkit figyelnek a kamerák. Vonaton is, metrón, buszon is, de az utcán is. Egy londoni múzemumban kiírták, hogy míg egy nap közlekedünk a városban több, mint 300 (háromszáz) kamera figyeli mit teszünk. Ez egy megoldás, talán. Még egy darab rágó sincs a padlóhoz ragadva sehol.”
 • 3. matriné 2008. április 17. 11:34
  „Majd, ha a képviselőink is ilyen vonatokon járnának, akkor talán sértené a szépérzéküket és napirendre tüznék erre is a törvény alkotást!De amig a közpénzen autó csodákkal furikáznek addig ez nem várható tőlük!”
 • 2. jucus40 2008. április 17. 11:22
  „Én elrettentő birságot rónák ki...+börtönt..azthiszem meggondolnák kétszer is! Más megoldás nincs...változtatni kell a törvényeken sürgősen..minden bünycselekményre kiterjedően!”
 • 1. sziszifusz 2008. április 17. 10:55
  „Bamme, a graffitis böszme-ökör van olyan büszke, hogy otthagyja névjegyét! Ne mondják má, hogy ezek alapján nem lehet elindulni a nyomozásban..1-2 precedens zsíros büntetés valószínü hatásos lenne..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terasz lesz – új szoborral

Sopron - Térburkolatot raknak le és megszépítik a Széchenyi tér nyugati oldalát az ott működő… Tovább olvasom