Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Összeférhetetlenségi vizsgálat kezdődhet

Fertőd - Információink szerint ad hoc bizottság vizsgálja majd a fertődi Bognár Zoltán önkormányzati képviselő összeférhetetlenségi ügyét. A kisvárosban aláírásgyűjtésbe kezdtek, azért, hogy a testület tárgyalja újra a temetői rendeletet.

A napokban érkezett meg Fertőd jegyzőjéhez Irinkov D. Mihály ügyvéd, helyi lakos hivatalos bejelentése. Beadványában azt kérte, vizsgálják meg, hogy a képviselő Bognár Zoltán és tevékenysége összeférhetetlen-e. Az ügy előzményeiről korábban már beszámoltunk. Bognár Zoltán egyéni vállalkozóként tulajdonosa a Fertő partján tizenegy településen fogható Info TV-nek.

A megyei közigazgatási hivatalhoz is érkezett névtelen bejelentés. A hivatal az ügyet hatáskör hiányában azonban nem vizsgálhatja. Így a döntést a képviselő-testület hozza meg, amelyet adott esetben bíróságon lehet megtámadni. Információink szerint a mai képviselő-testületi ülésen is téma lesz az összeférhetetlenség kérdése. Az eljárásrend szerint az ügyet a pénzügyi bizottság tárgyalja. Bognár Zoltán viszont ennek az elnöke, így várhatóan egy ad hoc bizottságot állítanak fel. A javaslattételt követően a képviselő-testület hoz határozatot.

További Fertőddel kapcsolatos hír még, hogy aláírásgyűjtés kezdődött azért, hogy a képviselők tárgyalják újra a temetőrendeletet (Kisalföld, 2009. április 6., Felemelték a sírhelymegváltás árát – fegyelmi is indult). A tőzeggyármajori városrészen több mint harmincan írták alá az íveket, amelyeket már eljuttattak Horváth Zoltán képviselőnek. Azt kifogásolják, hogy az ő temetőjük sokkal rosszabb állapotban van, mint a belvárosi és az egyszemélyes sírhelyért mégis ugyanannyit, 25 évre 25 ezer forintot kell fizetniük. Ahhoz, hogy ez a téma napirend legyen, a képviselők felének egyetértése szükséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismarton: épülhet a kiképzőközpont

Kismarton (Eisenstadt) - Az előzetes terveknek megfelelően az év második felében kezdődhet el az… Tovább olvasom