Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Összeférhetetlenségi eljárás kezdődhet

Fertőd - Összeférhetetlenségi eljárás indulhat Bognár Zoltán ellen. Az önkormányzati képviselő egyéni vállalkozó, a Fertő partján fogható Info TV tulajdonosa.


Három törvény is rendelkezik az önkormányzati képviselők összeférhetetlenségéről. Az egyik ezek közül kimondja, műsorszolgáltató vezetője, ügyvezetője és vezető beosztású alkalmazottja nem lehet önkormányzati képviselő. A jogszabályok arról viszont nem rendelkeznek, hogy mi a helyzet az egyéni vállalkozók esetében. Ők a jog szerint ugyanis magánszemélynek minősülnek, azaz lehetnek képviselők.

A fertődi helyzetre egy levélíró hívta fel a figyelmet, aki azt kifogásolja, hogy Bognár Zoltán önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke egyéni vállalkozóként tulajdonosa a Fertő partján tizenegy településen fogható Info TV-nek. Szerinte ez összeférhetetlen.

– Több jogásszal is egyeztettem ez ügyben, véleményük szerint nem áll fenn az összeférhetetlenség, mivel magánszemélyként, egyéni vállalkozóként üzemeltetem a tévét – fogalmazott Bognár Zoltán. – Tudni kell, a két éve működő televízió sem a fertődi, sem más önkormányzattól nem kap egyetlen forint támogatást sem. A polgármesteri hivatalok hirdetéseit is ingyenesen helyezzük el. Az bizonyos, a televízió semmilyen körülmények között nem fejezi be adását, és a jövőben is működni fog.

A levélíró a közigazgatási hivatalhoz is eljuttatta észrevételeit. Ott megtudtuk, döntést még nem hoztak. Amennyiben megalapozottnak találják az észrevételt, értesítik a település polgármesterét, hogy indítsa el az összeférhetetlenségi eljárást. Ezt követően az ügy a képviselő-testület elé kerül, ők hoznak döntést, hogy a képviselő összeférhetetlen, vagy sem.


Visszasorolták a bérét

Lezárult a fertődi önkormányzat egyik alkalmazottja ellen indult vizsgálat. Mint arról beszámoltunk, a képviselő-testület jelentősen felemelte a temetői sírhelyek árát. A hatálybalépés előtti napokon a hozzátartozók megrohamozták az önkormányzatot. A köztisztviselő akkor is tartott ügyfélfogadást, amikor hivatalosan erre nem lett volna lehetősége. Füzi Norbert jegyző lapunknak elmondta, a fegyelmi bizottság megállapította, hogy az alkalmazott megsértette az ügyfélfogadás rendjét. Büntetésként a bérét egy besorolással lefokozták, állását viszont megtarthatta.

Olvasóink írták

 • 10. lakoss1 2009. május 17. 10:53
  „9#...semmi közöd hozzá.ez munka-ügy.a főnöke a jegyző,rád ez nem tartozik.”
 • 9. Ádi 2009. május 16. 14:42
  „Szeretném megkérdezni hogy az ügyintézőnek miért vették vissza a fizetését, amikor ő emberségböl 5-re vizsgázott?Mit akartak azzal a pénzel kezdeni ami ott elúszott?Ez az Önkormányzatra nézve nagyon nagy szégyen,de őket ez nem érdekli!!!!Nem csinálnak semmit csak a maguk malmát hajtják!!!!!!!!Szégyen gyalázat hogy választások elött gyorsan csinálunk valamit mottó van nálunk.Remélem a következő választáson új emberek indulnak, és nyerni is fognak!!!!”
 • 8. adlerzsigabá 2009. május 16. 09:50
  „mézgaaladár!
  Teljesen egyetértek a tökélyre fejlesztésről írt gondolataival! De miért használ múlt időt? Bozsvári Úrnak ma is a Fertő-part Tv-ben van érdekeltsége. Mi több, a telefont így veszi fel: "Bozsi". (Hát, a jó napottal, meg a jó estéttel nem nagyon foglalkozik.) Bozsvári Úr egyéb dolgairól olvashatnak a Kisalföld archívumában...
  http://www.kisalfold.hu/archivum/?kulcsszo=Bozsv%E1ri&csatornaid=0&startdate=2001.03.31&enddate=2009.05.16&szerzo=&action=search
  Bognár Zoltán pedig köszöni szépen az ingyen reklámot az Info Tv nevében!

  (un)Intel 1. 5.
  Ezt írja: "Jól látni hol van rend, mert ahol az van, ott a fejlődés is látszik..." Megjegyzésem a következő: EZ BIZONY A FEJEKRE IS VONATKOZIK! (azagyra)
  Vajon milyen érdekeltsége lehet Fertőszentmiklóson, hogy ennyire nyalakodik náluk? Persze ott ugye rend van: minden nagy volumenű munkát véletlenül ugyanaz a vállalkozó kap meg, aki történetesen helyi önkormányzati képviselő! Hagyjuk már ezt a fényezést!

  Telepathia 3.
  Ugyan már! Oszágos szinten a III/II-es ügynök Kivágóné két órára beült a fővárosi közgyűlésbe - az előzetes letartóztatásban levő Hunvald helyére - majd megszavazta a költségvetést és lemondott. Hol jön ehhez egy Bognár Zoltán-féle válallkozás, amely egy fillér önkormányzati pénzt nem vesz fel! Fertőszéplak önkormányzata vajon hirdet, hirdetett-e a Fertő-part Tv-ben, közpénzen?

  szerkesztő Úr!
  "Egy levélíró hívta el a figyelmet..." Bognár Zoltán vállalkozására. Én meg most a Bozsvári Úréra! Írjanak már arról is, ha kérhetem - hasonló megközelítésből! Ez így lenne sportszerű. Vagy nem? Köszönjük.

  Ja, s majd´ elfelejtettem: Intelt polgármesternek! /Tehetsége, bölcsessége megkérdőjelezhetetlen../”
 • 7. hugo 2009. május 15. 20:15
  „Akinek nem inge miért veszi magára???....vaaagy???...Sajnos Intelnek részben igaza van...
  A jogszabály: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0000096.TV a műsorszolgáltatás esetében, hááát, kétes...
  De az önkormányzaton belül, attól függetlenül, h jogszabály nem írja elő, szerintem egyáltalán nem etikus az, hogy 2 tanár, az igazgatójuk, + zeneiskolaigazgató is képviselő...persze szívük joga...de itt már legalább 4 embernek közvetlen - közvetett "főnöke" a pm...és a sornak nincs vége...de Fertőd már csak ilyen...

  Teljesen egyetértek abban, h ahol a fertődi esetnél jobban rendben mennek a dolgok, ott látszik is az eredménye, és nem 20 év termése egy útfelújítás. Most már büszkék lehetnek a fertődiek is...:)

  Kedves lakoss1 szerintem fölösleges az ilyen hozzászólás. Szerinted véleményeddel ki mennyivel lett több illetve lett előbbre? bár ki tudja......”
 • 6. lakoss1 2009. május 15. 19:50
  „5...kispöcs vagy intel...meg jósnak se menj hülyegyerek.”
 • 5. Intel 2009. május 15. 18:52
  „4. Gondolom Te is az vagy:)
  Vagy pedig az érdekeltségi körbe tartózol:)

  Az ami egyes helyeken folyik az vicc...
  Jól látni hol van rend, mert ahol az van, ott a fejlődés is látszik...

  Lásd: Fertőszentniklos...”
 • 4. lakoss1 2009. május 15. 13:31
  „intel,1#....gondolom te is vmi önkormis sza.rházi vagy.”
 • 3. Telepathia 2009. május 15. 10:33
  „Nincs vita ez bizony összeférhetetlen, már rég meg kellett volna szüntetni. Reméljük a Közigazgatási Hivatal Vezetője is megalapozottnak találja a bejelentést. Intézkedik a város poégármestere az összeférhetetlenség mielőbbi megszüntetésére. A várható intézkedést pedig az önkormányzti testület többségében megszavazza és elfogadja.”
 • 2. mézgaaladár 2009. május 15. 08:43
  „Ilyen lúzert! Miért nem kérdezte meg a Bozsvárit Fertőszéplakon, hogyan kell csinálni, hogy ne legyen összeférhetetlen. Bozsi ezt tökélyre fejlesztette. Ő a választások idején maga kamerázott a választóköri helyiség előtt, mégsem lett belőle ügy. Mindenki tudja Bozsi, mely TV felett rendelkezett befolyással, mégsem tudták megfogni.”
 • 1. Intel 2009. május 14. 18:50
  „A polgármester miért nem gyanús?
  Neki is van cége, illetve az alpolgármester, aki ételt szállít Önk. Intézményekhez...

  Fertödöt is csupa érdek lobbista irányítja, ezért van ott ahol...

  Ez nem meglepő, mivel számos Önkormányzatnál ez zajlik...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dörmivel könnyebb az élet

Sopron - Dörmivel, a békés airedale terrierrel minden feladat könnyebb a sérüléssel élő gyerekek… Tovább olvasom