Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Őrtorony a Rondellán

Sopron - Megérkezett a várkerületi Rondella-gödörbe tervezett szabadtéri kiállítás első darabja, egy eredeti őrtorony. A multifunkciós tárlat a Páneurópai Piknik 20. évfordulójára készül.

Daruval emelték be a bástyagödörbe a Páneurópai Piknik 20. évfordulója alkalmából tervezett szabadtéri kiállítás első darabjának, egy hajdanvolt katonai őrtoronynak az elemeit.

Az eredeti torony felállítását követően folyamatosan érkeznek a helyszínre kiállítandó tárgyak.

Rekonstruálják a vasfüggöny egy szakaszát és két határőrbódét, ˝fakabátot˝ is elhelyeznek a Rondella előtti szakaszon. Bemutatják, milyen volt a rakétadrót, az egykori államhatártábla, ott lesz a volt keletnémet ipar remeke, a Trabant, a berlini fal egy darabja és sok más, a hidegháborús korszak határvédelmére jellemző relikvia. Az érdeklődők előtt tablók, fotók és egykori újságcikkek segítségével elevenedik majd meg a húsz évvel ezelőtti korszak. Az egykori alapítók és civil szerveződés kivitelezésében készülő multifunkciós tárlaton felállítanak egy nonstop vetítésre alkalmas sátrat és kis színpadot is. A tárlat előreláthatólag október végéig lesz látogatható. A szervezők továbbra is várják azokat a tárgyi emlékeket, amelyek segítenek felidézni történelmünk ezen időszakát.

A történelmi élménypark egyik kiemelkedő darabja az eredeti őrtorony, amely elemeire szedve érkezett a helyszínre.
A történelmi élménypark egyik kiemelkedő darabja az eredeti őrtorony, amely elemeire szedve érkezett a helyszínre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőrzés: kábítószeres süteményt is találtak

Sopron - Három esetben indult kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt eljárás a hétvégi… Tovább olvasom