Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Országos ünnepséget rendeztek

A sopronkőhidai fegyház és börtön 120 éves fennállása tiszteletére ünnepséget rendeztek a Liszt-központban.
A sopronkőhidai fegyház és börtön 120 éves fennállása alkalmából rendezett tegnapi ünnepségen az igazságügyi és büntetés-végrehajtási intézmények, rendvédelmi hatóságok országos és megyei vezetői, és Sopron országgyűlési képviselői is részt vettek. „A sopronkőhidai intézmény története egyidős a magyar büntetőjogéval, a fegyház és börtön pedig annak idején a világszínvonalat képviselte" – mondta a szónoki emelvényen Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter, aki napjaink büntetés-végrehajtása előtt álló feladatokról elmondta: egyik legfontosabb teendőjük a zsúfoltság csökkentése. Ezért jövő évben Szombathelyen és Tiszalökön új börtönök nyílnak, 1500 férőhellyel enyhítve az országosan tapasztalható helyhiányt.

Ezt követően Csere László vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és dr. Pantali Zoltán ezredes, a sopronkőhidai fegyintézet parancsnoka szólt a börtönök, a fogvatartottak és az e szakterületen dolgozók helyzetéről, a rabok individuumát is tiszteletben tartó nevelési munkáról. „A legfontosabb, hogy szakképzésben részesítve őket, szabadulásuk után elhelyezkedhessenek, s visszataláljanak a társadalomba" – hangsúlyozták az előadók. Hazánkban százezer lakosra vetítve százötvenegy a fogvatartottak száma, s ez uniós szinten magas arány.

A jubileumi alkalmon jó munkája elismeréséül Petrétei József miniszteri jutalmat adott át Márk Erzsébet bv. őrnagynak. Ezt követően országos parancsnoki és sopronkőhidai parancsnoki jutalmakat, elismeréseket, illetve előléptetésről szóló okiratokat vehettek át a fegyintézet legkitűnőbb dolgozói.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházügy: bizottsági igen

Hosszú utat jártak be a képviselők, politikusok, míg az Erzsébet-kórház bekerült a súlyponti kórházak közé. Ismert, hogy a soproni kötődésű képviselők első módosító indítványát a kormány és az egészségügyi bizottság elutasította. – Hétfőn este úgynevezett kapcsolt módosító indítványt nyújtottam be több képviselőtársammal együtt – mondotta a bizottsági ülést követően dr. Molnár Ágnes. Tovább olvasom