Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Országos konferencia az élhető környezetért

Sopron - Az élhető környezetért, az egészséges élelmiszerekért és a tiszta vízért – ez lehetne a mottója a Sopronban zajló országos konferenciának.

Sopronban tartja kilencedik országos környezetvédelmi analitikai és technológiai konferenciáját a Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE) a Nyugat-magyarországi Egyetem társszervezésében. A szerdán kezdődött kétnapos rendezvény résztvevői a környezetvédelemmel és az élelmiszer-minőséggel kapcsolatos problémákat vitatják meg. A konferenciának aktualitást kölcsönöz az is, hogy mindannyiunkban megfogalmazódtak már az élelmiszer-biztonságra vonatkozó kérdések, emelte ki dr. Fodor Tamás, Sopron város polgármestere köszöntőjében.

Mátyus Péter, a Magyar Kémikusok Egyesületének elnöke hangsúlyozta, fontos célkitűzésük a kémia népszerűsítése, társadalmi elfogadottságának növelése. A kémiával foglalkozó tudósoknak, oktatóknak ezért minden lehetőséget meg kell ragadniuk, hogy eljuttassák üzenetüket a hétköznapok emberéhez: a kémia létünk alapja, nélküle nincs élet.

Az öt dunántúli városban működő Nyugat-magyarországi Egyetem kémiai intézeteivel aktív szerepet vállal a kutatásban, ugyanakkor az elmúlt években a Kisalföld napilappal közösen indított Gyerekegyetem fontos lépést jelentett a tudományok és ezen belül a kémia népszerűsítésében. A nagy sikerű rendezvény, amelybe egyetemi oktatók is bekapcsolódtak, értékes ismeretekkel gazdagította a kisiskolásokat és felkeltette érdeklődésüket a tudományok iránt, hangsúlyozta dr. Albert Levente professzor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektorhelyettese.

Szeptemberben zajlott az a másik, nagy sikerű tudománynépszerűsítő rendezvény, amellyel az egyetem idén már harmadjára nyitotta meg kapuit a 10–18 éves korosztály előtt, színes programokkal kapcsolódva be az európai és hazai, nagy felsőoktatási intézményekben megrendezett programsorozatba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonhét ló a ménvizsgán

Nagycenk - A lovak küllemi bírálatával kezdődött szerdán a háromnapos ménvizsga a nagycenki… Tovább olvasom