Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Országos bajnokság: Soproni vitorlázók az Adrián

A szezon előtti első országos vitorlásbajnokságon már küzd az elemekkel a soproni Corbolift nevű csapat az Adriai-tengeren. Beszámoló a helyszínről!


Április 9., csütörtök (5. versenynap)

Ma egy túrafutam került megrendezésre, mintegy zárásaként az ötnapos versenynek. A futamot a rendezőség még jó szélben (Kb. 2-3 Bft.) indította, majd a szél kezdett leállni, míg végül a mezőny pályarövidítéssel futott célba. A szél leállásakor a csapat rosszabb helyen, ezért csak a 10. helyre sikerült beérni.

Ma este 19:00 órakor eredményhirdetés, illetve vacsora díjátadóval karöltve, ahol a Corbolift Sailing Team a 9. helyet tudhatja magáénak. A holnapi napon a csapat még egy rövid túrát beiktak, majd indul haza.

Április 8., szerda (4. versenynap)

A mai napon három pályafutam került megrendezésre. Reggel 10 órára tűzte ki a versenyrendezőség a startot, amiből a gyakorlatban kb. 11, fél 12 lett, mivel akkora köd borította az öblöt, hogy egyszerűen lehetetlen volt pályát tűzni.

A pályafutamok során az első két futamban mindkétszer 10. helyet ért el a csapat, a harmadik futamban azonban a szél leállt, így a pályarövidítésnél 5. helyen futott be az egység. A mai napon sikerült már a korábbi hibák közül jópárat kiküszöbölni, akadnak még azonban hiányosságok, melyek elsősorban a még ebben a kategóriában kezdő, és nem kellően összeszokott csapatnak tudhatók be.

Galéria!

Április 7., kedd (3. versenynap)

A mai nap egy túraverseny és egy pályaverseny került megrendezésre, kezdetben gyenge, majd élénkülő dél, délkeleti szélben. A túraversenyen a csapat 10. helyet ért el, a pályaversenyre már jobban fel tudtunk készülni, bár ott is akadtak hibák, ezért ott csak a 8. helyet tudhattuk magunkénak. A konzekvenciákat levontuk, holnap a tervek szerint 3 pályafutamot fognak rendezni, lelkiekben már felkészültünk rájuk, nagy reményekkel vetjük bele magunkat a holnapi napba. Kisebb problémákat okozott, hogy a tegnapi szélben egyik csapattagunk kezét megégette az egyik elszabadult kötél, ma pedig a reggeli hajó beállítás közben sérült meg egy csapattag keze kicsit, de lényegében mindenki változatlanul el tudta látni a rá kiosztott feladatot.

Összesítettben jelenleg a 9. helyen állunk, az előttünk levő csapattól 1, a 7. helyezettől pedig 2 pont választ el, evvel is szemléltetve, hogy a hajók teljesen egyformák, a csapatok tudása között pedig csak kisebb különbségek találhatók, azok is elsősorban a gyakorlati tudástól függenek, ki mennyiszer versenyzett már tengeren hasonló típusú hajóval.

Április 6., hétfő (2. versenynap)

A mai napon túraverseny került megrendezésre, melynek keretén belül a csapat mintegy 84 - 100 km-t vitorlázott kezdetben gyenge majd a futam közepétől élénk, majd viharos szélben.
A futamon a megadott szigeteket kellett pályajelként venni, ennek következtében a mezőny szétszakadt, és fő feladat a navigáció volt. A viharos szél következtében a csapat két tagja szenvedett égési sérüléseket a kezén az elszabadult kötelektől, de ez a későbbiekben sem hátráltatta nagyon a feladatok ellátását.
A célban a csapat a 10. helyen futott be.

Április 5., vasárnap (1. versenynap)

Délelőtt edzésnap gyenge széllel, délután 13:30kor start túrafutammal már élénk szélben. Élmezőnyben startolt a csapat, előnyét meg is őrizte a futam végéig, ahol 3. helyen futott be a 11 versenyző egység közül.
Annak a ténynek a fényében, hogy a csapat első tengeri versenyén vesz részt közösen, és nem szokott még össze, rendkívül jó a helyezés.
Holnap túra és pályafutamok következnek.

Előzmények:

Adriatic Challenge Tavaszi Regatta néven országos vitorlásbajnokságot szerveznek az Adrián áprilisban. A versenyen soproni csapat is indul, nagy reményekkel.

A balatoni hajózási szezon kezdete előtt országos vitorlásbajnokságot rendeznek az Adriai-tengeren, Biogradban. Corbolift néven soproni csapat is képviselteti magát a versenyen, ők az őszi országos bajnokságon is szerepeltek már. – Tizenkéttonnás, 14-15 méter hosszú hajók indulnak a tavaszi regattán, ami túrafutamból és pályaversenyből áll majd – mondta el Holló Dániel, a Corbolift tagja. – A hajó irányításán kívül a navigációt és térképkezelést is pontozzák a bírák.

Az őszi bajnoksággal ellentétben – ahol ifi csapatok is indulhattak – az Adrián csak felnőtt csapatok nevezhetnek. A hajókat a versenyzők a helyszínen bérlik. Az új Bavaria 47 Cruiserek egyenesen a gyártósorról érkeznek.

A bajnokság egy teljes hétig tart, négy pályaversennyel és három egésznapos, hosszú távú futammal. Az Adrián a tavaszi szezon időjárása meglehetősen kiszámíthatatlan, így elképzelhető, hogy a versenyzők akár szélsőséges körülmények között is kipróbálhatják magukat a vitorlázás több területén. A regatta nem pénzdíjas, a különböző kategóriák helyezettjei kupát és oklevelet kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnteket keres a rendőrség

Sopron és környéke - Keresik Baranyai Szabolcs intézeti neveltet. A 15 éves fiú 2009. január 11-én… Tovább olvasom