Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Orsolyita évfordulók

A soproni Szent Orsolya-rend dr. Pápai Lajos püspöki szentmiséjével ünnepelte tegnap nevezetes évfordulóit.

– Kétszáz éve avatták szentté a rend alapítóját, Merici Angelát, s 260 éve ezen a napon érkezett városunkba Győrből – három nővér kíséretében – Stadler Ignácia fejedelemasszony, hogy rendházat és iskolát hozzon létre. A kollégium és gimnázium Széchenyi téri épülete is száz évre tekint vissza; hatvan éve, 1947. május 16-án pedig újjászentelték a bombázás után helyreállított templomunkat is – foglalta össze az Orsolya-rend nevezetes évfordulóit Szafko Ignácia nővér, soproni házfőnök.

– Mindezen jubileumot dr. Pápai Lajos megyés püspök és a soproni plébánosok által koncelebrált szentmisével ünnepeltük, a rend római központjának, valamint francia, osztrák, horvát és szlovén tartományának képviselői jelenlétében.

Gosztonyi Miklós

Tárgyalások kezdődtek a Szent István-iskoláról

Mint ismeretes, a Szent Orsolya-iskola fogadta be a tavaly megszüntetett Szent István-iskola tanulóit. Az üres épület jövőbeni sorsára vonatkozó kérdésünkre dr. Pápai Lajos megyés püspök elmondta: tárgyalások kezdődtek arról, hogy a város egy időre bérbe venné az egykori iskola tömbjét könyvtár céljára. Végleges döntés – és a megállapodás aláírása – néhány héten belül várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant a televízió

Felrobbant egy tévékészülék hétfőn éjszaka Sopronban a Kölcsey utca egyik tetőtéri lakásában, a tűz… Tovább olvasom