Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Orsolya-iskola: Boldog békeidők

Történelmi és művelődéstörténeti versenyt szerveztek középiskolásoknak Sopronban.

A soproni Szent Orsolya-iskola történelem-munkaközössége immár második alkalommal hirdette meg „Boldog békeidők... és ami mögötte volt" címmel történelmi és művelődéstörténeti vetélkedőjét. Míg a tavalyi tanévben az általános iskolások versengtek, az idei versenysorozat középiskolásoknak szólt.

A Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet által támogatott rendezvény ötletgazdája és főszervezője Zalai Ottóné tanárnő, az iskola szakos munkaközösségének vezetője, aki elmondta: a Magyarország történetének az 1849-től 1914-ig tartó periódusát feldolgozó megmérettetésen harminc középiskola 23 csapata vett részt Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyéből. (Sopronból csupán két középiskola nevezett: a Handler és a Fáy.) A diákok a vetélkedő első fordulójában írásbeli feladatlapot töltöttek ki, melynek keretében lexikális tudásukról és kreativitásukról adtak számot.

A második fordulóban életmódtörténettel és a korszakhoz kapcsolódó művészeti alkotásokkal is találkozhattak a háromfős csapatok tagjai. Az eredményhirdetést követően a legjobbak könyjutalomban részesültek. Valamennyi résztvevő történelmi témájú CD-t kapott ajándékba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztették a patológiai osztályt

A soproni kórház patológiai osztályának tegnap átadott laboratóriuma olyan speciális diagnosztikai eljárásokra képes, amelyek többek között a beteg kezelésének optimális módját is meghatározzák. A hatvanmillió forintos fejlesztés magántőkéből valósult meg. Tovább olvasom