Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Örömkönnyek viszonzásként

Az adakozás és a rászorulókon való segítés öröme töltötte be a hétvégén a Szent György-plébániát.

A Soproni Önzetlen Szolgálat karácsony közeledtével szeretettel gondolt a nehéz sorsúakra: szervezésükben közel kétszáz embert vendégeltek meg meleg étellel, s adományoztak tartós élelmiszert, meleg ruhaneműt és gyerekjátékokat is a Szent György-plébánián.

A nagycsaládosok, kisnyugdíjasok és a hajlék nélküliek örömkönnyekkel a szemükben mondtak köszönetet a jótevőknek. A karitatív szervezet vezetői, Márkus Barbaraés Varga Szabolcs tevékenységét tizenkét önkéntes segítette.

A gőzölgő pincepörkölt az egyik étteremlánc önzetlenségéből került az asztalra, viszont megmozdult a környék segítőkész lakossága is: voltak, akik főzelékkel, mákos tésztával látogattak a plébániára, hogy felajánlásaikkal segítsék a jótékonysági akciót.

Közel kétszázan vettek részt az önzetlen szolgálat hétvégi melegétel- és tartósélelmiszer-osztásán. Fotó: Magasi
Közel kétszázan vettek részt az önzetlen szolgálat hétvégi melegétel- és tartósélelmiszer-osztásán. Fotó: Magasi


A karácsonyra kiosztott tartós élelmiszereket a plébánia híveinek adakozásából vásárolták meg, a téli ruhaneműk átadását pedig több hónapos gyűjtés előzte meg. Az étkek mind elfogytak, s jó volt látni, hogy néhányan kétszer is kértek a finomságokból. A gyermekeknek mandarin és csokoládé is jutott ebéd után egy helyi zöldség-, gyümölcskereskedő jóvoltából.
Az önzetlen szolgálat karitatív megmozdulása tegnap este jótékonysági koncerttel folytatódott, a plébánián a budapesti Mosolygók együttes adott műsort a gyermekeknek és szüleiknek.

A csöppségeket az önzetlen szolgálat üdítővel, csokival és süteménnyel várta s gyerekjátékokkal lepte meg.

Mint azt Márkus Barbara elmondta, nemcsak a megyében, hanem azon túl is elviszik Sopron jó hírét: tavaly a Tokaj melletti kis faluba, Balsára, idén a Vas megyei kistelepülésre, Csehimindszentre látogattak el és vittek adományokat advent idején. Nemcsak testi, hanem lelki táplálékkal is szolgáltak, amikor a rászorulókkal elbeszélgettek a karácsonyvárásról és a szeretetről. „Ez legalább annyira fontos, mint a tárgyi adakozás" – fogalmazott.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyi politikusok vagyonleltára

A Kisalföld közreadja választott politikusaink vagyonleltárát. (III. rész) Tovább olvasom