Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Örökös ökoiskola lett a Roth

A Nyugat-magyarországi Egyetem Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiuma a megyénkből elsőként és egyedüliként elnyerte az Örökös Ökoiskola címet.

A cím azokat az intézményeket illeti meg, amelyek a pedagógiai programjukban meghatározott módon foglalkoznak a környezettudatosság, a fenntartható fogyasztás és fejlődés gyakorlati megvalósításával, a környezeti és egészségneveléssel.

Az újrahasznosítás és a fenntartható fogyasztás napjaink fontos ökológiai kérdése.
Az újrahasznosítás és a fenntartható fogyasztás napjaink fontos ökológiai kérdése.


– Iskolánk kilenc éve csatlakozott az ökoiskola-mozgalomhoz. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium idén írta ki először az új címet – számolt be a részletekről Hoczek László, az ökoiskolai feladatokat koordináló igazgatóhelyettes. – Erre a magasabb rendű címre azok pályázhatnak, akik huzamos ideje teljesítik a feltételeket.

Az ökoszemlélet az oktatás-neveléstől a gazdasági vonalon át a hulladékkezelésig sok vonatkozásban meg kell hogy jelenjen az iskola életében. Többek között a beszerzésekben, ahol külön figyelmet fordítunk az energiahatékonyság növelésére, a szelektív hulladékgyűjtésre, az újrahasznosított anyagok felhasználására. De megnyilvánul a programjainkban is: minikonferenciák, projektnapok, tanulmányutak, környezetvédelmi előadások szervezésében, valamint iskolánk ökoinformációs központként is működik – foglalta össze az igazgatóhelyettes, aki hangsúlyozta, a zöldszemlélet meghatározó az egész iskola arculatában.

A cím egyébként nem jár díjazással, viszont az intézmény feltüntetheti neve mellett, a pályázatok elbírálásánál pedig pluszpontot jelent.

Olvasóink írták

  • 1. plaane 2012. június 19. 18:08
    „És mi lesz,ha az iskola ökosága ténylegesen nem tart örökké,ámde mégis úgy hívják?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonatok a Balatonra

Idén is járnak közvetlen vonatok Sopronból a Balatonra a nyári időszakban, június 16-a és augusztus… Tovább olvasom