Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Örökbe fogadhatják a csemetéket

Örökbe fogadhatják a lakók a soproni Erzsébet utcában ültetett negyvennégy gömbkőris facsemetét.
Árnyas lombok díszíthetik évek múltán az Erzsébet utcát. Az eddigi, meglehetősen vegyes képet mutató galagonyafákat ugyanis tegnap földlabdával együtt kiemelték. Helyükre urbanizációtűrő, hazai fafajta, gömbkőris kerül. A több mint kétméteres magasságra növekvő és négyméteres gömbkoronát növesztő fajta eredményeként az Erzsébet utca néhány éven belül hangulatos sétánnyá alakulhat.

– Negyvennégy facsemetét helyezünk ki az utcában, a város faültetési programjának keretében – mondta Nagy Zsolt városi főkertész. – Ezek sokkal nagyobbak, életerősebbek és egyben látványosabbak is lesznek a 25 galagonyánál, melyek közül tizenötöt már kiföldeltünk, és a Jókai, a Wesselényi és a Csengery utcában ültetünk el – közölte a főkertész. A negyvennégy csemetefa telepítése 1 millió 650 ezer forintba kerül. Az Erzsébet utcában a faültetéssel egy időben kicserélik a csemeték alatti – sózástól és egyéb vegyszerektől fertőzötté vált – talajt is.

A városházán várják a jelentkezőket

Az örökbefogadási akcióra jelentkezni a polgármesteri hivatalban, Rozsonits Tamás sajtó- és marketingreferensnél lehet személyesen, telefonon (99/515-109) vagy a trozsonits@sopron-ph.hu e-mail címen.
Kedden, a telepítés első napján, Hruby József alpolgármester és Kránitz László országgyűlési képviselő is elültetett, majd „örökbe fogadott" egy-egy gömbkőrist. Hruby József kifejtette: akciójuknak kettős üzenete van. Szeretnék, ha minél többen tennék szebbé környezetüket. Ezért a soproniak tízezer forintért bárhol a városban örökbe fogadhatnak egy facsemetét. Ezáltal a zöldkörnyezetüket még inkább sajátjuknak érző városlakók talán szavukat is jobban felemelik a csemeterongálók ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriában szüretelő magyarok

Egyre több diák és nyugdíjas jelentkezik őszi mezőgazdasági munkára, például… Tovább olvasom