Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Őrizni és továbbadni a természeti örökséget

Az elődöktől kapott természeti örökség megőrzése és továbbadása a jövő generációk számára – ez a küldetése a Nyugat-magyarországi Egyetemen kedden kezdődő XII. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciának.

– Több mint háromszáz előadás hangzik el a XII. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia kétnapos soproni programján – tudtuk meg dr. Szarka Lászlótól, az OFDK társelnökétől, aki részletezte: az országos eseménysorozat az NYME Környezet- és Földtudományi Intézet rendezésében zajlik. A környezettudomány a szaktudományok szétágazódásának folyamatában a sokrétű környezeti problémák együttlátásának igényéből született. Küldetése az elődöktől kapott természeti örökség megőrzése és továbbadása a jövő generációk számára. Az idei – eddigi legnagyobb – konferencián 21 tudományos szekcióban képviseltetik magukat a hazai felsőoktatási intézmények.

Jelentőségét jelzi, hogy a tudományos diákkonferencia védnöke Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Fodor Tamás, Sopron polgármestere.

Hagyomány, hogy az országos diákkonferencián a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány szervezésében a ˝Művészetek és a környezet˝ című szekcióban a természet és a környezet védelméről szóló képzőművészeti alkotásokkal lehetett pályázni. Az idei pályázati felhívásra 76 hallgató 95 pályamunkát küldött be. A pályamunkák kiállításra való előkészítését, zsűrizését az egyetem Alkalmazott Művészet Intézet munkatársai és hallgatói végezték.

A tárlatot kedden 10.30-kor nyitják meg és két napon át a konferencia ideje alatt bárki megtekintheti a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészet Intézet Deák téri épületében.

Olvasóink írták

  • 1. anuvuk 2010. április 07. 20:58
    „"Őrizni és továbbadni a természeti örökséget a jövő generáció számára"
    "Művészet és a környezet"
    A természet és a környezet védelméről szóló alkotásokat ajánlom, a kisalfold.hu fórumon a Madárvédelem - Természetvédelem témát a fiataloknak egy nyugdíjas, lakatos természetvédőtől !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyító kövek és ékszerek Sopronban

Grúziából is várnak kiállítókat a következő ásványbörzére, melyet a választások miatt új helyszínen… Tovább olvasom