Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Őrizetben a soproni focista

Erőszakos közösülés kísérletének alapos gyanúja miatt őrizetbe vették B. I. ismert soproni focistát.

A rendőrség erőszakos közösülés kísérletének alapos gyanúja miatt őrizetbe vette B. I. ismert soproni labdarúgót. A sportoló azonban tagadja, hogy erőszakoskodott volna az egyik videotéka 21 éves alkalmazottjával.

Váratlan esemény zavarta meg vasárnap délelőtt a soproni Besenyő utcai videotéka megszokott életét. Egy ideig megszakadt a kölcsönzés, mert az egyik ismert, élvonalbeli labdarúgó, B. I. – az alkalmazott elmondása szerint – erőszakoskodott vele.
– B. I. rendszeres kölcsönzőnk volt, tehát jól ismertem. Tegnap délelőtt, amikor bejött az üzletbe, azt mondta, hogy buliban volt. Ez látszott rajta. Két hölgy is  ott volt, az egyik visszahozott egy kazettát. A férfi nekik is, nekem is megjegyzéseket, ajánlatokat tett. Ilyeneket már máskor is mondott, ezért „poénra" vettem. Amikor a két nő elment, én a visszahozott kazettát hátravittem  a belső helyiségbe. B. I. utánam jött és elkezdte tépdesni a blúzomat. Én ellenálltam, dulakodtunk, üvöltöttem, letépte a nyakláncomat. Arra nem emlékszem pontosan, hogy letérdelt vagy elcsúszott, de ekkor ellöktem magamtól, ő pedig lefejelte az egyik polcot. Ezután felállt, azt mondta, ne mondjam el senkinek és elment.

Ha igaz, nincs helye a csapatban

– Felfoghatatlan, érthetetlen, elképzelhetetlen – mondta tompa, kongó hangon a klub társtulajdonosa, Antók Zoltán, aki már hallott  az esetről. – Azon túlmenően, hogy értetlenül állok a történtek előtt, csak annyit tudok mondani, hogy ha igaz, amivel vádolják, akkor legyen is az illető bármilyen jó labdarúgó, nincsen helye a csapatban!  A sportolónak nyáron lejárt a szerződése, de a vezetőség tervezte, hogy hosszabbít vele – tette hozzá.
Bodnár László, a soproni futballklub örökös tiszteletbeli elnöke a Kisalföldtől értesült a történtekről. A sportvezető röviden, határozottan annyit mondott az esettel kapcsolatban, hogy addig nem kíván véleményt nyilvánítani, állást foglalni, amíg valamilyen döntés, ítélet nem születik.
– A dulakodás után B. I.    felállt és azt mondta, ne mondjam el senkinek és elment – folytatta az alkalmazott az eset részletezését. – Én bezártam az ajtót és felhívtam a főnökömet. B. I. néhány perc múlva visszajött – már átöltözött – és megpróbálta meggyőzni a főnökömet arról, hogy én húztam magamra és a pénzét akarom. Mondtuk neki, hogy értesítettük a rendőrséget. Azt mondta, jó, akkor megvárja őket.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde megerősítette a Kisalföld információját és elmondta, valóban őrizetbe vették B. I.-t erőszakos közösülés kísérletének alapos gyanúja miatt. – A rendőrséget a videotéka tulajdonosa értesítette tegnap délelőtt – tájékoztatott a szóvivő. – A kiérkezett rendőrök a videotékában találták a sértettet és a gyanúsítottat. A sértett elmondása szerint B. I. erőszakoskodott vele az üzletben, megtépte felsőruházatát. Ellenállt, a dulakodás miatt a kezén hámsérülések keletkeztek. Erről orvosi látlelet készült. B. I. a kihallgatáson tagadta, hogy kikezdett és erőszakoskodott volna a videotéka női alkalmazottjával.

A kölcsönző tulajdonosa, Fülep László a Kisalföldnek elmondta, ő értesítette a rendőrséget, miután alkalmazottja tájékoztatta a történtekről.  A gyanúsított rendszeresen járt hozzájuk. A sértettet szavahihető, megbízható embernek ismerte meg.

A Kisalföld  úgy értesült, hogy B. I. nem először kerül összeütközésbe a törvénnyel. Információink szerint ő volt az a soproni labdarúgó, aki még márciusban ittasan vezetve okozott balesetet. (Erről  lapunkban is beszámoltunk.) Hogy elkerülje a büntetést, az egyik vérmintát a csapat orvosa adta helyette. A trükk azonban kiderült, az ügyben a Soproni Rendőrkapitányság folytat nyomozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érembiennálé a Labasházban

Kilencvenhét érmész közel 300 alkotása látható a Lábasházban nyíló XV. Országos Érembiennálén. Az… Tovább olvasom