Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Orgonaavató a zene világnapján

Sopron–Fertőd - Az október elsejei zenei világnapon vidám délutánt, koncertet, orgonaavató hangversenyt rendeznek a soproni és a fertődi zeneiskolákban.
– Hatszázötven növendéket oktatunk a soproni Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A létszám két-három éve változatlan – mondta Horváth Rudolf, a soproni zeneiskola igazgatója.

– Az önkormányzat támogatása mellett éves szinten 11–12 ezer forint térítési díjat fizetnek növendékeink. Több mint húsz felnőtt is jár zenei képzésre hozzánk, főként ének, nagybőgő, fúvós szakra, az ő fejenkénti hozzájárulásuk eléri az évi 40 ezer forintot. Örülünk, hogy a közkedvelt gitár szakon ősztől immár két tanárunk foglalkozik a közel ötven növendékkel. A zene világnapja alkalmából szerdán a zeneiskolában fél 3-tól vidám délutánt rendezünk: lesz – többek között – zenei vetélkedő, szolfézsolimpia, zenés mese, zenebohóc, a tanárok pedig általuk nem tanított hangszereken fognak játszani. Ünnepi hangversenyünket október másodikán este 6-kor rendezzük a kamarateremben, ahová minden zenebarátot jó szívvel várunk.

A soproni zeneiskolában Horváth Johannát és Horváth Franciskát Nagy Irén zongoratanárnő vezeti be a hangszeres játék rejtelmeibe.
A soproni zeneiskolában Horváth Johannát és Horváth Franciskát Nagy Irén zongoratanárnő vezeti be a hangszeres játék rejtelmeibe.


– A zenei világnap alkalmából a fertődi Szent Kereszt-templomban immár tizenkettedik ünnepi hangversenyünket rendezzük az országos és regionális versenyeken kiemelkedő eredményt elért tanulóink közreműködésével szerdán este 6-kor – tudtuk meg a fertődi J. Haydn Zeneiskola igazgatójától, Bertha Jánostól. – A koncerten Szekendy Tamás orgonaművész avatja fel a templom új orgonáját. Intézményünkben kétszáz növendék ismerkedik a muzsika, illetve a tánc világával: idén ősztől már a modern kortárs táncot is oktatjuk. A néptáncot is meghirdettük, de kellő érdeklődés hiányában a magyar néptánc tanítása egyelőre csak vágyálom maradt. A fertődi önkormányzat a fenntartónk, ugyanakkor növendékeink térítési díjat is fizetnek: a zeneművészeti szakon a jó tanulók éves szinten 17.500 forintot, a táncművészetin 11.500 forintot.


Olvasóink írták

  • 1. Dfsdf 2008. október 02. 16:26
    „ORGIA AVATÓ A ZENE VILÁGFARKÁN!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

101 év harmónia

Sopron - 101. életévét töltötte be szeptember 18-án a Sopronban élő Brandeisz Elza. A ma is… Tovább olvasom