Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Optimistán várják a jövőt

Pusztacsalád - A szűkös költségvetés ellenére is optimistán néznek a jövőbe Pusztacsaládon.
A mostani gazdasági helyzetben felértékelődött, hogy 2005- ben a településen kiépült a szennyvízcsatorna-hálózat és a -tisztító. Mindez ma jelentősen többe kerülne. Igaz, az önkormányzatnak még tízmillió forint kölcsönt vissza kell fizetnie.

– Az alig 300 lakosú településünk önkormányzata idén mintegy 20 millió forintból gazdálkodhat – mondta el a Kisalföldnek Balogh Ferencné polgármester. – Az oktatás, valamint a jegyzőség társult formában működik, ezzel jelentős összeget spórolhatunk meg. Tavaly már elkezdődött a közvilágítás korszerűsítése, ezt idén szeretnénk folytatni. Az egyik utca felújítására nyertünk támogatást, így az is megszépülhet. Pályázunk a Leader kistérségi és települési kiírásaira is.

A polgármester hozzátette: az önkormányzatnak saját bevétele alig van. Pedig lehetőség lenne a településen. Ilyen a repülőtér, amely alkalmas a kisebb gépek fogadására, valamint az ejtőernyősök is ki tudnák használni. Emellett található itt egy 1890-ben épített kastély. Az évek óta üresen álló épület magántulajdonban van. Egy tőkeerős befektető akár egy erdei fogadót is kialakíthatna benne. Sajnos jelenleg kevés az érdeklődő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön minek örül nőnapon? És mivel köszönti fel nőismerősét?

Minden nőnek van titkos vágya, aminek örülne, ha megkaphatná – esetleg nőnapra. Minden… Tovább olvasom