Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Optimistán várják a jövőt

Pusztacsalád - A szűkös költségvetés ellenére is optimistán néznek a jövőbe Pusztacsaládon.
A mostani gazdasági helyzetben felértékelődött, hogy 2005- ben a településen kiépült a szennyvízcsatorna-hálózat és a -tisztító. Mindez ma jelentősen többe kerülne. Igaz, az önkormányzatnak még tízmillió forint kölcsönt vissza kell fizetnie.

– Az alig 300 lakosú településünk önkormányzata idén mintegy 20 millió forintból gazdálkodhat – mondta el a Kisalföldnek Balogh Ferencné polgármester. – Az oktatás, valamint a jegyzőség társult formában működik, ezzel jelentős összeget spórolhatunk meg. Tavaly már elkezdődött a közvilágítás korszerűsítése, ezt idén szeretnénk folytatni. Az egyik utca felújítására nyertünk támogatást, így az is megszépülhet. Pályázunk a Leader kistérségi és települési kiírásaira is.

A polgármester hozzátette: az önkormányzatnak saját bevétele alig van. Pedig lehetőség lenne a településen. Ilyen a repülőtér, amely alkalmas a kisebb gépek fogadására, valamint az ejtőernyősök is ki tudnák használni. Emellett található itt egy 1890-ben épített kastély. Az évek óta üresen álló épület magántulajdonban van. Egy tőkeerős befektető akár egy erdei fogadót is kialakíthatna benne. Sajnos jelenleg kevés az érdeklődő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön minek örül nőnapon? És mivel köszönti fel nőismerősét?

Minden nőnek van titkos vágya, aminek örülne, ha megkaphatná – esetleg nőnapra. Minden… Tovább olvasom