Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Önnek már leverték a veséjét a kettes buszon?

Kora reggeli „volánbuszos" körútra indultunk, hogy megtudjuk, melyik járatok a legzsúfoltabbak a munka- és iskolakezdés előtt. Csalódnunk kellett, mégpedig kellemesen, ülőhely ugyanis mindenütt jutott. Ön hol érzi magát szardíniának a dobozban? Cáfoljon és panaszkodjon most!
Hajnalban már talpon volt a kisalfold.hu buszkommandója, hogy a saját bőrén tapasztalja meg, mit kell kiállniuk azoknak a városlakóknak, akik e korai órán a tömegközlekedést választják Sopronban. Mintavételünket a Várkerületen kezdtük, bízva abban, hogy a tömegben titkosügynökként elvegyülve tanúi lehetünk a Kisalföld Volánt célzó panaszáradatnak, vagy legalább felcsipegethetünk néhány információt.

Ez itt egy régi illusztráció a Kisalföld archívumából, hogy senki ne érezze kellemetlenül magát.
Ez itt egy régi illusztráció a Kisalföld archívumából, hogy senki ne érezze kellemetlenül magát.


Azonban csalódnunk kellett, tömegnek nyomát sem láttuk reggel hét órakor a buszmegállóban, mindössze nyolc-tíz ember várta a Lövérek felé tartó kettes buszt. Az menetrendszerűen érkezett, de a legnagyobb meglepetést az okozta, – és ilyet még tényleg nem láttunk (megjegyzendő, 6 éve nem ültünk helyijáratos buszon) – hogy a sofőr derűsen mosolygott, mintha legalábbis Monte Carloban taxizná az utasokat a hercegi palota és a riviéra között.

A végállomásig menetidő negyed óra volt, a sofőr a Lövér-szállónál lévő buszfordulónál nem szállította le az utasokat. A körúton lefelé körülbelül háromnegyed részben megtelt a jármű, de a gyermekkori emlékeinkben felderengő totális káosz, cipő-letaposás és oldalba könyökölés elmaradt.

És Ön mit gondol a helyi tömegközlekedésről? Szorong emiatt reggelente? Konfliktusa volt a sofőrrel? Nem kapott jegyet? Nem szeretett volna, mégis kapott? Ne habozzon, ne rejtse véka alá véleményét és ossza meg tapasztalatait! Kommenteljen!

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. Egy jereváni 2008. október 02. 14:50
  „Szerintem nem ártana egy-két sofőrt megszondáztatni munka közben. Szemtanúja voltam amint a sörösüveget a keze és a zakója segítségével próbálta elrejteni. Ráadásul előttem állt a sorban amikor megvette a diszkontban”
 • 44. motorlaci 2008. szeptember 28. 20:14
  „Kedves utastársaim! Amig válogatás nélkül veszik fel a buszvezetőket, nem lehet elvárni , hogy mindenki udvarias legyen.”
 • 43. Göndöcs Béla 2008. szeptember 15. 11:05
  „Kedves "egy valaki"!
  Kit tartasz idősebb sofőrnek? A 35 év már sok? Tudod vannak köztünk akik bunkó módon viselkednek de talán nem kéne általánosítanod!
  Mindenkinek vannak rossz napjai! Neked még nem volt?
  Tudod az is nagyon jól esik amikor a futó embert megvárjuk és még csak nem is morog oda semmit sem!
  Te még nem láttál mosolygó sofőrt? ...talán rájuk sem nézel mikor fölszálsz a buszra. Gondolom köszönni sem szoktál.
  Akkor ki a bunkó?
  Egy buszvezető”
 • 42. erik92 2008. szeptember 13. 10:05
  „nem tudom de én a 11-sel járok reggelente és az is nagyon zsúfolt ráadásul padlógáz padlófékkel közlekednek a buszok:S”
 • 41. credo 2008. szeptember 12. 22:49
  „Az "x"-et, mint fizetett hirdetést elfelejtette a cikkíró.
  Az az érzésem, hogy a cikk megrendelésre született.
  Esetleg a homlokukra volt írva, hogy buszkommandó és a sofőr azon röhögött.”
 • 40. vahurné 2008. szeptember 12. 21:49
  „Távolsági busz, tuskó utastársak:
  7 hónapos terhesként kellett végig állnom az utat Veszprém és Győr között egy tömött buszon. Természetesen senki nem adta át a helyét, akit megkértem az sem. Szerinte nem látszott a terhesség rajtam. A válaszom szerintem mindenki számára egyértelmű....kicsi vörös állat.... :)))”
 • 39. egy utas 2008. szeptember 12. 17:44
  „Igen a kettes buszon lehet nincsenek reggelente sokan, se oda nagyon sok busz jár... szálljanak fel mondjuk egy szerdai napon a 10es buszra. (7:17 esre) megtudják milyen amikor már az Ibolya után a buszsöför hátra kiábal hogy menjenek hátrébb, de az utasok nem tudnak mert már ott sincs hely. A leszállásról nem is beszélve.”
 • 38. fortuna54 2008. szeptember 12. 13:45
  „Minden evben hazalatogatok,mar negyven eve es neha busszal is
  utazomm.Meg mosojgo buszsofort nemlattam.Mar erdeklodni sem
  merek,mert budan majdnem szajba vagot egy magassan kulturalt
  sofor.SZerencsem volt,hogy ketmeteres unokam velem volt.
  Ennyit a kulturalt magyar buszsoforokrol.
  Tisztelet a kivetelnek,mert az is van.”
 • 37. tessék kapaszkodni 2008. szeptember 12. 01:12
  „Kevés a bunkó sofőr Sopronban, de akad. Az idegesítőbb inkább hogy cigarettáznak, a bűz hátratódul azt kell szagolni (én sem gyújtok rá a buszon, sőt más európai országban sem láttam dohányzó sofőrt útközben, makszimum két menet közt a busz mellett állva rágyújtani)
  ezenfelül bömböl a slágerrádió (vagy egyéb förtelem) olyan hangosan hogy hátul is hallani. A kanyarokat úgy veszik be, hogy két kézzel kell kapaszkodni. (A 11-es busz pedig gyakorta kimarad, méggyakrabban pedig késik)
  Az, hogy tele van a busz az csak egy dolog a sok sok negatívum közül. Jó volna, ha valaki ezt a volán irodából is olvasná és tennének valamit.”
 • 36. Angels777 2008. szeptember 11. 23:25
  „fj
  igazad van... Tényleg a kialakitásból egyértelmű..
  Akkor már csak a létszám meg a biztonság a kérdés...”
 • 35. fj 2008. szeptember 11. 23:15
  „álló utas szállítása városi forgalomban lehetséges, bár ez a városi buszok kialakításából is nyilvánvalónak kellene, hogy legyen ;)”
 • 34. Angels777 2008. szeptember 11. 21:45
  „Én szerencsés vagyok 10 éve nem ültem-álltam buszon.. Viszont a lányom néha busszal megy iskolába.. Már ha felfér a buszra... HA felfér nem biztos hogy letud szállni mert annyian vannak... Nekem egy kérdésem lenne valami hozzáértő jólenne ha válaszolna! A buszok forgalmijában hány fő szállitása szerepel??? Ezt miért nem ellenőrzi a kedves rendőrség? Álló utas szállitása az engedélyezett?? Gondolom ha igen, akkor semmi baleste veszélyesség nincs benne.... Köszi ha valaki tudja a választ..”
 • 33. saasas 2008. szeptember 11. 20:17
  „Nemtom, hogy valakinek feltünt e de a 14-es busz du. 3-ig szimpla busz amikor a legnagyobb a zsúfoltság utána mit tesz isten csuklósok járnak. Annak a vezetőnk a képét raknám a busz ablakára aki direkt ezt kitalálta. (gondolom a légkondis merciben nincs ilyen gondja) Az egyik legforgalmasabb járat a városban és szándékosan kicsesznek az emberekkel nem ezért fizetem a havi 5000-et.”
 • 32. Lubica 2008. szeptember 11. 19:30
  „Érdemes volna hét óra után a tizenötös buszra is feülni. Ülni? Azt csak a szerencsések tudnak.”
 • 31. THÖKÖLY TÉRI LAKÓ 2008. szeptember 11. 18:31
  „Ma a 11-es járat 9.10 -es busza 9.22-kor érkezett meg!!!
  Ez egyszerüen vicc.Tudom hogy más útvonal kell közlekednie a Táncsics utca lezárása miatt,de ezt most pont szeptembertől kellett elkezdeni ezt a munkálatot?????

  VEGYÉK VÉGRE TUDOMÁSUL HOGY A THÖKÖLY TÉRTŐL LEFELÉ BEÉPÜLT AZ IKVA ÁRTERE : BAJNOK U.-LEHÁR LAKÓPARK MEGÉPÜLT, ÉS NAGYON SOK AZ UTAS!!!
  VEGYÉK VÉGRE TUDOMÁSUL HOGY A KURUCDOMB ÉS KÖRNYÉKE, A LEHÁR LAKÓPARK, APÁCA KERT IS A VÁROS RÉSZE ÉS NEM ÓRÁNKÉNT KELL AZT AZ EGY BUSZT INDÍTANI 8-13 ÓRA KÖZÖTT MEG 18-22 ÓRA KÖZÖTT !!!!!
  FELHÁBORÍTÓ!
  ÉS MÉG EZ AZ EGY JÁRAT IS KIMARAD VAGY 10-20 PERCEKET KÉSIK!

  TÖBB ÉVES PROBLÉMA!”
 • 30. diák 2008. szeptember 11. 17:16
  „kiváncsi lennék, hogy ezeket a véleményeket a volánosok is olvassák-e?Amúgy meg tényleg nem korán reggel kéne megnézni hogy mennyire van nyomorgás a buszokon, lehetne akár délután is pl iskola végeztével, aztán akkor kéne elcsodálkozni. A másik dolog meg az, hogy nem csak a helyijáratos buszokon kéne hanem a vidéki buszokat is. Mer ami ott van az má merfölötti. Mikor már a buszvégen megtelik a busz és már ott kezdődik a nyomorgás, főleg ha kimarad egy járat és egy buszon nyomorog 2 busznyi ember, na akkor ne legyünk idegesek ugyebár. Természetesen mindenki haza szeretne jutni, de nem lehet annyival elintézni, hogy menjen a következővel. Meg nem 45kor kéne odajönni a busznak mikor az az indulási ideje, aztán akkor mindenki csak lökdösődik, meg várnak a többi buszmegállókban és persze késnek a bsuzok állandóan. Borzalmas ez a városi közlekedés ami itt Sopornban van. A nyomorgásokra nincs más megoldás, mint hogy több buszjárat indítása. Legalábbis ez kellene hogy legyen, értve a vidéki járatokra.”
 • 29. Mindent az utasért 2008. szeptember 11. 09:17
  „Ha igazán szeretne tömeget látni akkor egyik reggel vegyék a
  fáradtságot és üljenek fel Fertőd környékén a 3/4 7 körüli buszok
  bármelyikére. Ezeken az ugynevezett "heringjáratokon" utazunk
  nap mint nap munkába 18-20000 ft-ér,havonta.
  Már ülöhelyról álmodni sem tudunk,örülünk hogy néha-néha nem
  féllábon állva utazunk. De nem is tudom minek panaszkodunk
  hiszen a délutáni járatokon,munka után már egy fokkal kényelmesebb állóhelyünk van.”
 • 28. 11-es utas 2008. szeptember 11. 09:16
  „Tegnap reggel a 7 órási 11-esen alig lehetet megmozdulni annyira tele volt ráadásul késett is .
  De ez a 11-esnél nem meglepő mivel nincs olyan hét hogy valamelyik járat ne maradna ki de ha nem marad ki akkor meg 5-15 perceket késik”
 • 27. Buszozó 2008. szeptember 11. 09:12
  „ERKDP a buszoshaveros szitut én is ismerem...este 3/4 10körül a rókalyukkal szembeni buszmegállóba vártam a buszt...amikor felbukkant oda mentem közvetlen a buszmegállótáblához az utszélére...de mivel egy kedves buszos haver lefoglalta a buszsofört majdnem elfelejtett meg állni ...intenem kellett hogy észre vegyen!”
 • 26. Buszozó 2008. szeptember 11. 08:59
  „A másik meg az kedves cikk iró hogy valóban nem reggel 7kor kéne a lőverekbe buszozni ...a jerevánról kellenne indulni fél8 tájt akkor talán rálépnének a tyúkszemére ;)”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett egy szoba

Sopron - Teljesen kiégett egy négyemeletes társasház negyedik emeletén lévő kis szoba szerdána déli… Tovább olvasom