Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Önkormányzati választás - a jegyző tájékoztat

2012. október 7-én vasárnap lesz az időközi képviselő választás Sopron 12-es egyéni választókerületében.

Ez a választókerület a Baross utat, Ágfalvi út lakóparkot, Bánfalvának a Rák patak és az Ágfalvi úti lakópark közötti részét, Kutyahegyet, Újhegyet, Brennbergbánya településrészeket, Újhermes, Óhermes, Görbehalom településeket foglalja magába. Ezeken a területeken négy helyen lehet majd szavazni.

A 46-os szavazókör a Fenyő téri Általános Iskolában, a 47-es és a 48-as a Bánfalvi Óvodában, a 49-es pedig a Brennberbányai Óvodában található. A szavazás vasárnap reggel 6 órától 19 óráig tart. Szavazni csak személyesen lehet.

A szavazáskor a megjelent választópolgárnak személyazonosságát ellenőrzik, és ellenőrzik az azonosító okmányok érvényességét. (Régi típusú lakcímet tartalmazó személyazonosító igazolványát, vagy a kártyaformájú személyazonosító igazolványát, kártyaformátumú vezetői engedélyét, vagy útlevelét. Ez a három kártyaformátumú igazolvány csak a lakcímkártyával együtt érvényes.)

A választópolgár személyazonosságának ellenőrzése után kap szavazólapot. A szavazólapon érvényesen szavazni csak a jelölt neve mellett lévő körben tollal írt két egymást metsző vonallal lehet.

A szavazás napján, vasárnap 00:00 órától a szavazás befejezéséig 19:00 óráig kampánycsend van.

Sem a szavazóhelységben sem annak előterében nem lehet olyan tárgy, jelkép amely a szavazót befolyásolja. Október 4-e után már csak a szavazatszámláló bizottságtól lehet mozgó urnát kérni a választás napján. Ezt csak írásban lehet kérni.

A választásnak az eredményét a helyi választási bizottság állapítja meg, ha időben beérkeznek az adatok, akkor már vasárnap este, de legkésőbb hétfőn mindenki megtudja az eredményt. Az időközi választás egyfordulós, nincs választási küszöb.

Az a jelölt nyeri a választást, aki a legtöbb szavazatot kapja.

Tvábbi információ itt érhető el >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az aradi tizenháromra emlékeztek Sopronban

Az idei nemzeti gyásznap alkalmával tartott megemlékezés közreműködői a Handler Nándor Szakképző… Tovább olvasom