Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Önkormányzati tulajdonban a kínai bolt

Sopron - Az önkormányzat megvásárolta – 150 millió forintért – azt az Árpád utcai ingatlant, melyen jelenleg kínai üzlet működik. Így – hosszas procedúra után – a városé lett a mentőállomással összekapcsolódó telek.
Zárt ülésen határozott a legutóbbi közgyűlés az Árpád utcai egykori élelmiszerbolt, majd kínai üzlet és a hozzá kapcsolódó telekrész (parkoló) megvásárlásáról. Félreértés ne essék, ez ugyanaz az ingatlan, aminek megvételét a legutóbbi testületi ülésen – akkor 160 millió forintos vételárral – elutasították. A város most 150 milliót fizet a tulajdonos Takács Invest Kft.-nek.

Jelenleg még üzemel a bolt, jövője azonban az új tulajdonos döntésétől függ.

Mint ismeretes, a területet az előző városvezetés a volt mentőállomással és a tűzoltólaktanyával – mint szomszédos ingatlanokkal – egybe szerette volna nyitni, hogy ott lakásokat, garázsokat és üzlethelyiségeket alakítsanak ki. A mentőállomást a város át is vette, cserébe az állam megkapta a Kuruc körúti új mentőbázis területét.

A tűzoltólaktanya időközben műemléki védettséget kapott, ami lelassította volna a kivitelezés menetét, ezért a beruházó, aki megvalósította volna az exkluzív épületegyüttest, elállt az építés szándékától. Az élelmiszerboltot és a hozzá tartozó telekrészt ekkor a város már nem tudta megvásárolni. 2001-ben ráadásul módosították az ingatlanra vonatkozó szabályozási tervet, aminek köszönhetően csökkent a beépíthetősége.

Az ingatlan tulajdonosa ekkor kártalanítást kért, és pert is indított az önkormányzat ellen, ami már évek óta húzódott. Most, hogy konszenzus született az ügyben, a per nem folytatódik.

A kínai bolt jelenleg is üzemel, a bolt vezetését – elmondásuk szerint – még nem tájékoztatták arról, hogy ki kellene költözniük. A Kisalföld megkérdezte a városvezetést arról, hogy milyen módon kívánják hasznosítani a területet, de egyelőre nem kaptunk felvilágosítást erről a témáról.

Olvasóink írták

 • 9. soproni* 2008. március 12. 12:44
  „joco1!
  Egyetértek mindkét hozzászólásoddal. :)

  A cikkhez: Reméljük nem lakópark épül és hasznos ,szemet gyönyörködtető lesz az új beruházás.Tegnap sétáltam a Deák -tér felé és vérzett a szivem,amikor megláttam a sok betont és a nevetséges "szökőkutat".A játszótér rész az jól sikerült,de a többit elfuserálták rendesen.Talán a régi mentőállomás és a parkoló helyére nem valami hasonló csúfságot terveznek.”
 • 8. joco1 2008. március 12. 05:35
  „soproni*: A stilus maga az ember.A viccbéli Morickának is mindenröl "az" jutt eszébe, matrinénak pedig csak a zsidok. Hát Moricka jobb.”
 • 7. soproni* 2008. március 11. 13:06
  „matriné alias: Cs. J.! Hiába a névváltoztatás,a stílus elárul!
  A kannibálok valószínűleg téged kiköpnének,kihánynának,vagy csak simán undorral ennének.”
 • 6. matriné 2008. március 11. 12:01
  „No pont ez az amikor a "Ludas Matyai" vicc ujságban a tőkés akart venni a trafikban dohányt, akkor az kesekkdő csak a dohányt adta el neki nem a boltot! Presze ha nem zsidó,hanem budhista vagy a Jehova Tanui akarnák felvásárolni az országunkat akkor, azt irtam volna. A tények még nem tesznek antiszemitává senkit, ha néha megszellőzteit a valóságot. Kölönben a kannibálok szeretik válogatásnélkül a zsidókat és a cigányokat is. Természetesen a hazánk kiárusítóival együtt!”
 • 5. joco1 2008. március 11. 09:14
  „matriné. Miért pont a zsidok jutottak az eszedbe? Nem vagy Te egy kicsit antiszemita?a kinai üzletek= olcso+ silány áruk.De sajnos sok ember csak itt tud "felöltözni"”
 • 4. larsoon 2008. március 11. 08:48
  „okostojások.takács invest győri cég.ő adta ki bérbe az üzletet a kínainak.a mellette lévő konyhagép stúdió is az övé.”
 • 3. matriné 2008. március 11. 08:09
  „Már kinai zsidók is vannak?”
 • 2. Pont fordítva 2008. március 11. 07:39
  „Szerintem pont fordítva van. Kínai tulajdonban van a város...”
 • 1. csabazs 2008. március 11. 05:51
  „Jó ötlet volt a volt mentőállomás terülülete mellett megvásárolni az üzletet.
  Sorsa: valaki benfenntes majd megveszi, újabb lakópark épül!

  Más megoldást javasolnék a volt IKV épületével kapcsolatban: fiataloknak alakítsanak ki, egy úgynevezett albérlők házát, ezzel is könnyitve a saját lakásoz jutásukat!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeressük egymást, gyerekek...

Huszti Péter kitűnő rendező: a fináléban a „Szeressük egymást, gyerekek" című dal éneklésekor… Tovább olvasom